1. / 18.
EMOS

Szén-monoxid érzékelő, fehér

A termék megszűnt.
A feltüntetett ár a termék megszűnése előtti utolsó ára.
Ehhez hasonló termékeket a következő kategóriában találhat: Egészségvédelem.
Garancia: 1 év
Szén-monoxid érzékelő, fehér
Szén-monoxid érzékelő, fehér Szén-monoxid érzékelő, fehér Szén-monoxid érzékelő, fehér Szén-monoxid érzékelő, fehér Szén-monoxid érzékelő, fehér Szén-monoxid érzékelő, fehér Szén-monoxid érzékelő, fehér
Ár:
6 855 Ft
darab

Áraink bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák!

Készlet információ:
Megszűnt

Szállítási idő:
5-7 munkanap

ANRO azonosító (PID): 16272

Műszaki jellemzők

Részletes leírás

Szén-monoxid érzékelő hang- és fényjelzéssel, 10 éves élettartammal!

A mérgező szén-monoxid (CO) koncentrációjának mérésére szolgáló riasztóberendezés.
A szén-monoxid (CO) A szén-monoxid (CO) színtelen, szagtalan, erősen mérgező gáz. Tüzelőanyagok (fa, faszén, szén, fűtőolaj, paraffin, benzin, földgáz, propán, bután stb.) égése során, illetve cigarettafüstből képződik. Veszélyes koncentrációjú szén-monoxid képződhet, ha a tüzelőanyaggal működő berendezés meghibásodik vagy nem megfelelően karbantartott, a tüzelőanyag elakad, vagy a helyiség szellőzése nem megfelelő. A belélegzett szén-monoxid okozta mérgezés súlyossága függ a gáz koncentrációjától (mértékegysége: ppm, azaz egymillió egységre jutó részecskeszám) és a kitettség időtartamától.

  • Tulajdonságok:
  • Észlelt gáz: szén-monoxid (CO)
  • Érzékelő típusa: elektrokémiai cella
  • Megfelel az EN 50291-1:2010 + A1:2012 szabvány előírásainak
  • Megnevezés: BSI Kite KM 616830 28
  • Hasznos élettartam: 10 év
  • B típusú készülék
  • Működési hőmérséklet és páratartalom: -10 és +40 °C között, 30–95% (páralecsapódás nélkül)
  • Tárolási/szállítási hőmérséklet és páratartalom: -20 és +50 °C között, 10–95% (páralecsapódás nélkül)
  • Védettségi fokozat: IP20
  • Figyelmeztető hangjelzés: >85 dB 1 m-es hatótávolságban
  • Tápellátás: 2 db 1,5 V-os AA elem (tartozék)
  • Fogyasztás: készenléti üzemmód: <50 µA, riasztási üzemmód: <25 mA
  • Méret: 120 × 80 × 37 mm
  • Súly: 98 g

Fontos tudnivalók:

TESZT ÜZEMMÓD A riasztó működése szükség szerint vagy az elemek cseréjekor tesztelhető. Nyomja meg és tartsa lenyomva a TEST/SILENCE (TESZT/NÉMÍTÁS) gombot. A riasztó 5 másodpercenként sípol, és ezzel egy időben az ALARM (RIASZTÁS) LED 4-szer felvillan. Engedje el a TEST/SILENCE (TESZT/NÉMÍTÁS) gombot. A riasztó használatra kész. A riasztó megfelelő működését hetente ellenőrizze a teszt üzemmód segítségével. Megjegyzés: A tesztelést kísérő hang- és fényjelzések kizárólag a riasztó megfelelő működését jelzik. Nem utalnak szén-monoxid jelenlétére.
HIBA ÉSZLELÉSE Ha a riasztó hibát észlel, nem működik, azaz nem méri a szén-monoxid szintjét a helyiségben. Hiba észlelésekor 30 másodpercenként hangjelzés hallatszik, és ezzel egy időben a sárga FAULT (HIBA) LED villog. Azonnal cserélje ki az elemeket. Tesztelje a készülék működését. Ha a hiba az elemek cseréjét követően sem szűnik meg, forduljon a szervizközponthoz.
LEMERÜLT ELEMEK Lemerült elemek esetén 30 másodpercenként hangjelzés hallatszik, és ezzel egy időben a sárga FAULT (HIBA) LED 2-szer felvillan. A riasztó nem működik, azaz nem méri a szén-monoxid szintjét a helyiségben. Azonnal cserélje ki az elemeket. Tesztelje a készülék működését. Elővigyázatosságból érdemes évente cserélni az elemeket.
A RIASZTÁS KÉZI NÉMÍTÁSA A lemerült elemre figyelmeztető hangjelzés ideiglenesen leállítható. Nyomja meg a TEST/SILENCE (TESZT/NÉMÍTÁS) gombot. A riasztó hangjelzése 9 órán keresztül nem szólal meg (de ezt követően újra bekapcsol). A sárga FAULT (HIBA) LED továbbra is jelzi, hogy az elemek lemerülőben vannak.
FIGYELMEZTETÉS SZÉN-MONOXID ÉSZLELÉSÉRE Ha a riasztó veszélyes mennyiségű szén-monoxidot észlel, bekapcsolnak a hang- és fényjelzések. A riasztó 5 másodpercenként sípol, és ezzel egy időben az ALARM (RIASZTÁS) LED 4-szer felvillan. Az első 10 másodpercben a hangjelzés ereje nem haladja meg a 85 dB-t, ezután a hangerő növekszik. A figyelmeztetés mindaddig aktív, amíg szén-monoxid észlelhető, azaz amíg a szén-monoxid-szint a veszélyes szint alá nem süllyed, illetve amíg a riasztást ki nem kapcsolják.
A SZÉN-MONOXID ÉSZLELÉSEKOR BEKAPCSOLT RIASZTÁS KÉZI NÉMÍTÁSA A szén-monoxidra figyelmeztető hangjelzés ideiglenesen leállítható. A hangjelzés 5 percre történő némításához nyomja meg a TEST/SILENCE (TESZT/NÉMÍTÁS) gombot. Az ALARM (RIASZTÁS) LED továbbra is villog. Megjegyzés: A figyelmeztetés a TEST/SILENCE (TESZT/NÉMÍTÁS) gomb megnyomása után 6 perccel ismét bekapcsol, ha a szén-monoxid szintje továbbra is legalább 45 ppm.
MI A TEENDŐ, HA AZ ÉPÜLETBEN SZÉN-MONOXID ÉSZLELHETŐ? Ha szén-monoxid észlelhető az épületben, őrizze meg nyugalmát, és tegye a következőket: Ne használja tovább és lehetőség szerint kapcsolja ki a tüzelőanyaggal működő készülékeket. A riasztás némításához nyomja meg a TEST/SILENCE (TESZT/NÉMÍTÁS) gombot. Figyelmeztessen mindenkit az épületben! Nyissa ki az összes ajtót és ablakot, és szellőztesse ki a helyiséget. Ha a riasztó továbbra is szól, hagyja el az épületet. Ellenőrizze, hogy mindenki elhagyta-e az épületet. A riasztás megszűnéséig hagyja nyitva az ajtókat és ablakokat. Gondoskodjon mindazok orvosi ellátásáról, akiknél a szén-monoxid-mérgezés tünetei (fejfájás, há- nyinger) tapasztalhatók. Tájékoztassa az orvost, hogy szén-monoxid belélegzése gyanítható. A tüzelőanyaggal működő készülékek csak szakember által végzett ellenőrzést követően használhatók.


 

Adattáblázat
ANRO azonosító16272
Elem típusa AA (2 db)
Garancia idő1 év
GyártóEMOS (P56400)
IP védelmi szint IP20
Súly213 g
Szállítási díj1 690 Ft

Egészségvédelem értékelések, vélemények

Az Ön értékelése: Az értékeléshez bejelentkezés szükséges!

Értékelések % 2
100.0% 2
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
Link: Szén-monoxid érzékelő, fehér
Kategória: Egészségvédelem » AA (2 db) » IP20
Cikkszám: P56400
Szállítási kategória: 1
Tömeg: 213 gramm
19 év szakmai tapasztalat
797.300+ elégedett vásárló
461.000+ raktáron lévő termék
206.700+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése