EMOS Szén-monoxid érzékelő, fehér

61. / 68.

Termékleírás

Ár:
6 083 Ft
darab

Áraink bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák!

Garancia: 1 év

Készlet információ:
3 darab raktáron

Szállítási idő:
1 munkanap

EMOS Szén-monoxid érzékelő, fehér

Nagyítható képek

EMOS Szén-monoxid érzékelő, fehérEMOS Szén-monoxid érzékelő, fehérEMOS Szén-monoxid érzékelő, fehérEMOS Szén-monoxid érzékelő, fehérEMOS Szén-monoxid érzékelő, fehérEMOS Szén-monoxid érzékelő, fehér
GyártóEMOS
ANRO azonosító16272
Garancia idő1 év
Súly213 g
Elem típusa AA (2 db)
IP védelmi szint IP20

Szén-monoxid érzékelő hang- és fényjelzéssel, 10 éves élettartammal!

A mérgező szén-monoxid (CO) koncentrációjának mérésére szolgáló riasztóberendezés.
A szén-monoxid (CO) A szén-monoxid (CO) színtelen, szagtalan, erősen mérgező gáz. Tüzelőanyagok (fa, faszén, szén, fűtőolaj, paraffin, benzin, földgáz, propán, bután stb.) égése során, illetve cigarettafüstből képződik. Veszélyes koncentrációjú szén-monoxid képződhet, ha a tüzelőanyaggal működő berendezés meghibásodik vagy nem megfelelően karbantartott, a tüzelőanyag elakad, vagy a helyiség szellőzése nem megfelelő. A belélegzett szén-monoxid okozta mérgezés súlyossága függ a gáz koncentrációjától (mértékegysége: ppm, azaz egymillió egységre jutó részecskeszám) és a kitettség időtartamától.

 • Tulajdonságok:
 • Észlelt gáz: szén-monoxid (CO)
 • Érzékelő típusa: elektrokémiai cella
 • Megfelel az EN 50291-1:2010 + A1:2012 szabvány előírásainak
 • Megnevezés: BSI Kite KM 616830 28
 • Hasznos élettartam: 10 év
 • B típusú készülék
 • Működési hőmérséklet és páratartalom: -10 és +40 °C között, 30–95% (páralecsapódás nélkül)
 • Tárolási/szállítási hőmérséklet és páratartalom: -20 és +50 °C között, 10–95% (páralecsapódás nélkül)
 • Védettségi fokozat: IP20
 • Figyelmeztető hangjelzés: >85 dB 1 m-es hatótávolságban
 • Tápellátás: 2 db 1,5 V-os AA elem (tartozék)
 • Fogyasztás: készenléti üzemmód: <50 µA, riasztási üzemmód: <25 mA
 • Méret: 120 × 80 × 37 mm
 • Súly: 98 g

Szén-monoxid érzékelő, fehér

Fontos tudnivalók:

TESZT ÜZEMMÓD A riasztó működése szükség szerint vagy az elemek cseréjekor tesztelhető. Nyomja meg és tartsa lenyomva a TEST/SILENCE (TESZT/NÉMÍTÁS) gombot. A riasztó 5 másodpercenként sípol, és ezzel egy időben az ALARM (RIASZTÁS) LED 4-szer felvillan. Engedje el a TEST/SILENCE (TESZT/NÉMÍTÁS) gombot. A riasztó használatra kész. A riasztó megfelelő működését hetente ellenőrizze a teszt üzemmód segítségével. Megjegyzés: A tesztelést kísérő hang- és fényjelzések kizárólag a riasztó megfelelő működését jelzik. Nem utalnak szén-monoxid jelenlétére.

HIBA ÉSZLELÉSE Ha a riasztó hibát észlel, nem működik, azaz nem méri a szén-monoxid szintjét a helyiségben. Hiba észlelésekor 30 másodpercenként hangjelzés hallatszik, és ezzel egy időben a sárga FAULT (HIBA) LED villog. Azonnal cserélje ki az elemeket. Tesztelje a készülék működését. Ha a hiba az elemek cseréjét követően sem szűnik meg, forduljon a szervizközponthoz.

LEMERÜLT ELEMEK Lemerült elemek esetén 30 másodpercenként hangjelzés hallatszik, és ezzel egy időben a sárga FAULT (HIBA) LED 2-szer felvillan. A riasztó nem működik, azaz nem méri a szén-monoxid szintjét a helyiségben. Azonnal cserélje ki az elemeket. Tesztelje a készülék működését. Elővigyázatosságból érdemes évente cserélni az elemeket.

A RIASZTÁS KÉZI NÉMÍTÁSA A lemerült elemre figyelmeztető hangjelzés ideiglenesen leállítható. Nyomja meg a TEST/SILENCE (TESZT/NÉMÍTÁS) gombot. A riasztó hangjelzése 9 órán keresztül nem szólal meg (de ezt követően újra bekapcsol). A sárga FAULT (HIBA) LED továbbra is jelzi, hogy az elemek lemerülőben vannak.

FIGYELMEZTETÉS SZÉN-MONOXID ÉSZLELÉSÉRE Ha a riasztó veszélyes mennyiségű szén-monoxidot észlel, bekapcsolnak a hang- és fényjelzések. A riasztó 5 másodpercenként sípol, és ezzel egy időben az ALARM (RIASZTÁS) LED 4-szer felvillan. Az első 10 másodpercben a hangjelzés ereje nem haladja meg a 85 dB-t, ezután a hangerő növekszik. A figyelmeztetés mindaddig aktív, amíg szén-monoxid észlelhető, azaz amíg a szén-monoxid-szint a veszélyes szint alá nem süllyed, illetve amíg a riasztást ki nem kapcsolják.

A SZÉN-MONOXID ÉSZLELÉSEKOR BEKAPCSOLT RIASZTÁS KÉZI NÉMÍTÁSA A szén-monoxidra figyelmeztető hangjelzés ideiglenesen leállítható. A hangjelzés 5 percre történő némításához nyomja meg a TEST/SILENCE (TESZT/NÉMÍTÁS) gombot. Az ALARM (RIASZTÁS) LED továbbra is villog. Megjegyzés: A figyelmeztetés a TEST/SILENCE (TESZT/NÉMÍTÁS) gomb megnyomása után 6 perccel ismét bekapcsol, ha a szén-monoxid szintje továbbra is legalább 45 ppm.

MI A TEENDŐ, HA AZ ÉPÜLETBEN SZÉN-MONOXID ÉSZLELHETŐ? Ha szén-monoxid észlelhető az épületben, őrizze meg nyugalmát, és tegye a következőket: Ne használja tovább és lehetőség szerint kapcsolja ki a tüzelőanyaggal működő készülékeket. A riasztás némításához nyomja meg a TEST/SILENCE (TESZT/NÉMÍTÁS) gombot. Figyelmeztessen mindenkit az épületben! Nyissa ki az összes ajtót és ablakot, és szellőztesse ki a helyiséget. Ha a riasztó továbbra is szól, hagyja el az épületet. Ellenőrizze, hogy mindenki elhagyta-e az épületet. A riasztás megszűnéséig hagyja nyitva az ajtókat és ablakokat. Gondoskodjon mindazok orvosi ellátásáról, akiknél a szén-monoxid-mérgezés tünetei (fejfájás, há- nyinger) tapasztalhatók. Tájékoztassa az orvost, hogy szén-monoxid belélegzése gyanítható. A tüzelőanyaggal működő készülékek csak szakember által végzett ellenőrzést követően használhatók.

Vásárlói értékelések

Az Ön értékelése: Az értékeléshez bejelentkezés szükséges!

Ezt a terméket még nem értékelték.

Töltés

Szerszám képek, ötletek

Nappali LED világítás - szélen színváltós szalag, középen melegfehér szalag, a szigetben naturális fehér spotokÉjjeli világítás gyerekszobábaInfra kapcsolós LED-es Asztali lámpaInfra kapcsolós LED-es Asztali lámpaInfra kapcsolós LED-es Asztali lámpaRejtett világításKosárlabda akció idő jelző főóra kijelzésselGarnélás akvárium DIY világításA hangulatvilágítást rejtő gipszkarton szerkezet már félig kész!
Link: EMOS Szén-monoxid érzékelő, fehér
Kategória: Szerszám » AA (2 db) » IP20
Cikkszám: P56400
Szállítási kategória: 1
Tömeg: 213 gramm
P: C-10-03

Asztali nézet megjelenítése