Törpe, arany gömbtuja

68. / 77.

Termékleírás

Eredeti ár: 1 490 Ft
Akciós ár:
990 Ft
darab

Áraink bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák!

Készlet információ:
25 darab raktáron

Szállítási idő:
1 munkanap

Törpe, arany gömbtuja

Nagyítható képek

Törpe, arany gömbtujaTörpe, arany gömbtujaTörpe, arany gömbtujaTörpe, arany gömbtujaTörpe, arany gömbtujaTörpe, arany gömbtujaTörpe, arany gömbtuja
ANRO azonosító12028
Garancia időNincs garancia
  • Cserje
  • Örökzöld
  • Kifejlett magasság: 50 cm
  • Napos hely
  • Talaj igény: középkötött, mélyrétegű, tápdús kerti talajt, párás klímát kedvel
  • Alkalmazás: rattan kaspóba, sziklakertbe, alacsony sövénynek, sírra
  • Méret: 1,5 literes konténer (15 cm átmérőjű műanyag cserép)

Törpe arany gömbtuja

Sárgászöld színű, törpe, tömött gömb alakú fajta. 50 cm magas, lassan növő, nyírás nélkül is gömb alakú cserje.

Törpe, arany gömbtuja

Árszerű tűlevelei puhák. Középkötött, mélyrétegű, tápdús kerti talajt, párás klímát kedvel. Homok-, illetve szikes talaj nem megfelelő számára.

Közepesen vízigényes. Pikkelylevele sárgászöld, télen, fakózöld.

Rattan, műrattan kaspóba, teraszra, erkélyre, bejárati ajtó mellé vagy alacsony sövényként, temetőbe, sziklakertbe, balkonládába ültethető.

Hajtása elfogyasztva mérgező!

Társítható alacsonyabb, oszlopos alakú és elterülő formájú tűlevelűekkel csoportba ültetve.Júniusban vagy július elején nitrogén tartalmú műtrágyával a gyorsabb fejlődést elősegíthetjük. Célszerű kifejezetten speciális fenyő, örökzöld tápot használni.

Betegségei, kártevői:

Alacsony hőmérséklet és magas páratartalom esetén előfordulhat tuja hajtáselhalás, amikor kora nyáron a hajtáscsúcsok és az oldalhajtások sötétbarnára színeződnek, ezt megelőzhetjük, ha jó egészségi állapotban tartjuk a növényt. Teremtsünk optimális tenyészterületet, megfelelő víz- és tápanyagellátást. Ha a hajtások erősen görbülnek, deformálódnak védekezzünk atkaölő szerekkel.

Tujaaknázómoly károsít, ha a hajtáscsúcs sárgul, barnul és lehullik, a pikkelylevelekben parányi hernyók aknáznak, augusztustól fordulhat elő.

Fenyőtakácsatka szívogatása nyomán a tűlevél fehér foltos, később vörösbarna lesz, majd lehullik, az ág felkopaszodik. A károsított részeken az atkára jellemző szövedék látható. Védekezés atkaölő szerekkel.

Borókapajzstetű esetén a tűleveleken kivilágosodó szívásnyomok láthatók, ezek később vöröses színűek lesznek, majd lehullanak. A tűlevelek közé font hálóban lévő portól piszkosszürke lesz a hajtás. A száraz, meleg levegő segíti az elszaporodást. Védekezzünk ellene a tavaszi tömeges lárvakeléskor atkaölő szerekkel való ismételt permetezéssel. Ha levelei sárgára, vörösesbarnára színeződnek, a hajtásokon megtelepszik a korompenész áprilistól levéltetű elleni szert kell kijuttatni.

Akciós örökzöld és tuja vásár kertészeti részlegünkön: Üdekert kertészeti webáruház

Vásárolja meg a fenti örökzöldeket, tujákat egyéb növényeket mennyiségi akcióval!

Amennyiben 8 db-nál több növényt vásárol, úgy érdemes a rendelését a Üdekert webáruházban leadni, hiszen kertészeti webáruházunkban 8 db növény vásárlása esetén 8% kedvezményt, míg legalább 16 db növény vásárlása esetén 16% kedvezményt biztosítunk a feltüntetett árból! A kedvezmény csak az Üdekert oldalon leadott rendelésekre vonatkozik!

A növények aktuális méretét is az Üdekert webáruházban tekintheti meg!

Vásárlói értékelések

Az Ön értékelése: Az értékeléshez bejelentkezés szükséges!

Értékelések % 0
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
Töltés
Link: Törpe, arany gömbtuja
Kategória: Örökzöld, cserje
Cikkszám: Thuja occidentalis 'Teddy Gold'
Szállítási kategória: 1
Tömeg: 800 gramm

Asztali nézet megjelenítése