56. / 130.
Gardinia

Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm

Garancia: 1 év
Fehér
60 cm
130 cm
Hőszigetelő és sötételő pliszé
Poliészter
Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm
Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm Lejátszás Lejátszás Lejátszás Lejátszás Lejátszás Lejátszás
Ár:
19 850 Ft
darab

Áraink bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák!

Készlet információ:
1 darab raktáron

Szállítási idő:
1 munkanap
Üzletünkben azonnal átvehető!

ANRO azonosító (PID): 10523

Műszaki jellemzők
Kapcsolódó termékek
Vásárlói képek

Részletes leírás

Hőszigetelő és sötételő pliszé

Zsinórral feszített pliszé. A pliszé hátoldala szürke, hőtükrös bevonatú Thermo anyag! 100% poliészterből készült, nem áttetsző anyagú, 20 mm pliszéredőkkel.

Magassága egyénileg szabályozható, akár alulról, akár felülről tetszőlegesen fel-le mozgatható. A csomag 2 db kezelőfogantyút és 4 db műanyag csíptethetős tartót tartalmaz az ablakszárnyra való szereléshez. A feszített pliszé bukóra állított ablak esetében sem mozdul el!

Korlátozottan alkalmas tetőablakok (Velux ablakok) árnyékolására is, azonban számolni kell a feszítőzsinór belógásával.

Könnyű szerelés: a pliszék mindenféle szerszám, fúrás, csavarozás nélkül egyszerűen rögzíthetőek a nyílászárón, illetve bármikor, nyom nélkül leszerelhetőek.

Hőszigetelő és sötétítő pliszé méretek

A hőszigetelő pliszék terméknevében is feltüntetett mérete a pliszé és a szerkezet teljes méretét jelölik. A pliszé textil és a pliszé szerkezete is ugyanolyan széles!

A méretválaszték lehetővé teszi, hogy a legtöbb ablakra ajtóra felszerelhetőek legyenek a hőszigetelő és sötételő pliszék. A méret kiválasztásánál arra kell ügyelni, hogy az ablakkilincset ne mérjük bele a fedett területbe, hogy a pliszé leengedésekor ne ütközzünk bele a nyílászárók zárószerkezetébe.

Pliszék méretre vágása

A pliszék szerkezetének kialakítása miatt sem az árnyékoló, sem a hőszigetelő - sötételő pliszék nem vághatóak, a méretük szabással nem módosítható!

A hőszigetelő és sötételő pliszék szerelése

A hőszigetelő pliszék csomagja minden alkatrészt tartalmaz a nyíló ablakokra, ajtókra való felszereléshez. A pliszé összeszerelve érkezik, mindössze 4 db rögzítőelemet kell felszerelni.

  1. A rögzítőelemek befogó mérete csavarral állítható.
  2. Lazítsuk ki a csavart az ablakkeret vastagságánál egy kicsit nagyobbra.
  3. Húzzuk rá az ablakkeretre a rögzítőket (2 darabot alulra, 2 darabot felülre) a pliszé szélességében.
  4. Húzzuk meg a csavarokat.
  5. A pliszészerkezet zsinórjain található 4 db műanyag elemet toljuk bele a felcsavarozott rögzítőelembe.
  6. Az alsó és a felső sínre pattintsuk fel a két darab kezelőfogantyút.

Fix ablakok esetén a csomagban található elemek nem használhatóak, helyettük 1 csomag öntapadós pliszé tartó megvásárlására lesz szükség.

Hőszigetelő pliszé - tényleg hőszigetel?

A lakásba napfénnyel érkező infravörös sugarak bejutását természetesen leghatékonyabban a külső szerkezetek pl. a redőny vagy a spaletta oldják meg, hiszen ekkor a napsugárzást már a külső térben megállítjuk, az nem tud a lakásba bejutni.

A hőszigetelő pliszé azonban értelemszerűen már csak a lakás belső terében tud "dolgozni". A pliszétextil külső oldala ezért egy speciális, alumínium alapanyagú hőtükrös felület, amely minimalizálja az infravörös sugarak bejutását. A napsütés éppen ezért csak az ablaküveg és a hőszigetelő pliszé közötti légrést fogja felmelegíteni. A levegő pedig jól hőszigetel, így a leengedett pliszé egy plusz hőszigetelő légkamrát alakít ki a szoba és az ablakfelület között. Nyilvánvalóan nincs olyan jó hatása mint egy plusz üvegrétegnek (pl. két rétegű üvegezés helyett három rétegű üvegezés), azonban a működési elve annak megfelelő.

Télen is hőszigetel, hozzájárulhat az alacsonyabb fűtési költségek eléréséhez! A téli hőszigetelés maximalizálása érdekében napos időben a pliszét érdemes felhúzni, hogy minél több napfény jusson be a lakásba ezzel is melegítve azt. Amint azonban már nincs direkt napsütés, úgy érdemes azonnal leengedni, hogy a fentiekben bemutatott hőkamra kialakuljon, egy plusz szigetelő légréteget hozva létre az ablaküveg és a szoba levegője között, ezáltal csökkentve a nyílászárók körül kialakuló hőveszteséget.

Adattáblázat
Alapanyag Poliészter
ANRO azonosító10523
Garancia idő1 év
GyártóGardinia (33406)
Méret: magasság (cm)130 cm
Méret: szélesség (cm)60 cm
Súly534 g
Szállítási díj1 690 Ft
Szín Fehér
Termékcsalád Hőszigetelő és sötételő pliszé
TípusTetőablakra korlátozottan alkalmas
Videó
Kapcsolódó cikkek
Kánikula idejére - tippek, mivel tarthatunk kellemes hőmérsékletet lakásunkban gazdaságosan

Kánikula idejére - tippek, mivel tarthatunk kellemes hőmérsékletet lakásunkban gazdaságosan

Utoljára frissítve: 2022. július 04.

A nyár beköszöntével egyre égetőbb problémát jelent, hogyan tartsunk elviselhető hőmérsékletet otthonunkban. Persze manapság, a légkondicionálók világában ez lehet akár egy gombnyomás és még otthon se kell hozzá tartózkodnunk feltétlenül. Ebben a cikkükben viszont egyéb energiatakarékos megoldásokat…

Pliszé (árnyékoló - hőszigetelő) értékelések, vélemények

Az Ön értékelése: Az értékeléshez bejelentkezés szükséges!

Értékelések % 4
50.0% 2
50.0% 2
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
Link: Thermo hőszigetelő és sötételő pliszé (harmónikaroló) - Fehér, ablakra: 60x130 cm
Kategória: Pliszé (árnyékoló - hőszigetelő) » Poliészter » Fehér » Hőszigetelő és sötételő pliszé » Tetőablakra korlátozottan alkalmas
Cikkszám: 33406
Szállítási kategória: 1
Tömeg: 534 gramm
P: KE-T-11-02
19 év szakmai tapasztalat
797.400+ elégedett vásárló
460.600+ raktáron lévő termék
206.700+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése