Kültéri stukkó, kültéri díszléc

Új termékeink február hónapban »

Kültéri stukkó, kültéri díszléc

Ablakdísz szett, polisztirol ablakkeretek

Ablakdísz szett

Díszléc webáruházunkban rengeteg típusú homlokzatdíszítésre alkalmas profil kapható. Az ablak díszítő szettek is ezekből a kültéri díszlécekből és a hozzájuk tartozó konzolokból, oszloptalpakból állnak össze.

Az ablakdísz szettek nem fix méretre készülnek! Minden szett mellett fel van sorolva, hogy 1 db szett milyen típusú és mennyiségű díszlécből és kiegészítőből áll - elsősorban ötletként szolgálnak az ablak díszítésére, de akár egyedileg is összeválogathatjuk a szükséges elemeket.

A szettekben lévő polisztirol párkánylécek, ajtódíszek, ablakdíszek, mini frízek, egyéb homlokzati díszítőelemek akár egyedi méretben, natúr vagy felületkezelt változatban is megrendelhetőek webáruházunkból!
Kültéri díszlécek, homlokzati díszítőelemek

Díszléc kültérre

A hab anyagú hungarocell és polisztirol díszítőelemek kültéri dekorációs és homlokzatdíszési feladatokra is kiválóan használhatóak. A nagy méret- és formaválasztéknak köszönhetően lehetőségünk van egyedivé tenni a ház külső falait is, hagyományos gipsz stukkó látványát keltve!

A kültéri díszlécek között találhatunk nyílászárók keretezésére alkalmas oszlopléceket és párkányléceket, szintek-színek elválasztásához felhasználható osztóléceket, egyszóval különböző homlokzatdíszítő profilokat!

Díszléceink különböző hosszúságú szálakban készülnek, kaphatóak natúr felülettel; vagy előkérgesített formában, amelyek előnye, hogy felragasztást követően elegendő lefesteni a profilokat és máris dicsekedhetünk az új homlokzattal!
Ékkő, zárókő, középdísz

Ékkő

A bevágós ékköveket vagy profilazonos középdíszeket a homlokzati ablakok, illetve az ajtók keretezésénél-díszítésénél használhatjuk fel. A nyílászárók felső-középső, ún. szemöldök részét dekorálhatjuk ezekkel a polisztirol elemekkel!

Az ékkövekből két fő típus készül
- Bevágós ékkő: nevét a beépítési módjáról kapta, azaz a felső díszlécbe kell az ékkő formáját bevágni, majd az ékkövet beragasztani.

- Pattintós középdísz: ezen stukkók hátoldala megegyezik az adott kültéri díszléc profiljával, így beépítéskor a felső díszlécet nem kell középen vágni, az ékkövet egyszerűen csak a díszlécre kell pattintani-ragasztani.
Íves díszléc, hajlítható stukkók

Íves díszléc

Kültéri oldalfali díszléceink egy részét íves díszlécnek is le tudjuk gyártani. Az ívek két típusban készülhetnek:

- Boltívre ívelt stukkók: az íves ablakok íveit, vagy a körablakok szegélyeit, vagy az íves átjárók frontjait díszíthetjük boltíves díszléccel.

- Íves falra készült hajlítható dekorlécek: a kültéri vagy beltéri falak manapság egyre gyakrabban futnak kör alakban vagy ívesen. Ezeket az íves falakat lehet az ívelhető (hajlítható anyagból készült) díszléceinkkel díszíteni.
Konzol, oszloptalp, ablakstukkó

Konzol, oszloptalp

A polisztirol konzolokat használhatjuk egyaránt kültéren és beltérben. Kültéri felhasználásakor leginkább ajtó és ablakdíszek stukkói, amelyekkel tovább fokozhatjuk a nyílászárók melletti oldalsó terület dekorációját.

A konzolok vízszintesen futó párkánylécek, osztólécek, stablon díszlécek tartókonzoljait is imitálhatja, így felidézve a gipsz stukkók eredeti funkcióját.

A hagyományos gipsztukkó elemek felváltására az EPS anyagú mintás Bovelacci konzolokat javasoljuk, az egyszerűbb homlokzati díszítéseket kedvelőknek pedig a húzott, XPS anyagú ANRO konzolokat!
Kváderkő, sarok kocka, polisztirol dísztégla

Kváderkő

A kváderkövek már évszázadok óta az épületek oldalfalának, sarkainak díszítésére szolgál. A falsíkból kiemelkedő sarokkövek az épület oldalán keretet adva látványos homlokzatot képeznek!

A polisztirol kváderköves díszítés többféleképpen variálható: egyforma kváderkövekből, vagy váltakozó méretű sarokkockákból álló kültéri homlokzatdekoráció. Beépítéskor lehet szorosan egymás fölé kötésbe ragasztani a dísztéglákat, vagy 2-3 cm-es résekkel felhelyezni és a hézagokat a fal többi részével együtt homlokzati festékkel lefesteni.

Polisztirol habból készülő homlokzatdísz, megrendelhető natúr vagy kérgesített felülettel is.
Örökzöld, cserje

Örökzöld, cserje

Akciós örökzöld és tuja vásár kertészeti részlegünkön: Üdekert kertészeti webáruház!

Vásárolja meg az alábbi örökzöldeket, tujákat egyéb növényeket mennyiségi akcióval!

Amennyiben 8 db-nál több növényt vásárol, úgy érdemes a rendelését a Üdekert webáruházban leadni, hiszen kertészeti webáruházunkban 8 db növény vásárlása esetén 8% kedvezményt, míg legalább 16 db növény vásárlása esetén 16% kedvezményt biztosítunk a feltüntetett árból! A kedvezmény csak az Üdekert oldalon leadott rendelésekre vonatkozik!

A növények aktuális méretét is az Üdekert webáruházban tekintheti meg!

Véglezárás

Véglezárás

A kültéri (és beltéri) díszléceink végei egyenesek, mint minden egymáshoz toldandó díszléc vége, azonban ablakdíszítő keretek készítésekor, illetve olyan esetekben amikor a díszléc nem folytatódik önmagával, szükség lehet úgynevezett véglezárásra, végvisszafordításra.

A véglezárás lehet jobb oldali, bal oldali vagy két oldali (ezt beforgatásnak nevezzük). Az ablakkal szemben állva jobb kéz felől jobb oldali, bal kéz felől bal oldali véglezáró elemről beszélünk.

További információk:
- Kültéri díszléc véglezárás megrendelési információk
- Véglezárások elkészítése házilag

Figyelem! Nem külön termék, csak szolgáltatás!

Asztali nézet megjelenítése