Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Lámpák és növények kertépítéshez!

Frissítve: 2016 július 25, hétfő Magazin: Bemutatók, tesztek
Lámpák és növények kertépítéshez!

Hamarosan kezdődik az idei év kertépítési szezonja!

Próbálja ki kertészeti részlegünket is: Üdekert növény webáruház!

Nagyobb kertek kivitelezése esetén általában július végén, augusztus elején jut el odáig a kőműves csapat, hogy át tudja adni a terepet a kertészeknek. Ekkorra már elkészülnek a beton alapot igénylő lépcsők, járófelületek, le vannak fektetve a fő víz-, és elektromos vezetékek. Elkezdődhet az öntözőrendszerek kiépítése.

Ebben a stádiumban szállják meg a villanyszerelők is a kertet, hiszen ilyenkor kell a lámpák végleges helyét eldönteni, bevezetékezni, esetlegesen fel is szerelni a lámpatesteket, fényforrásokat.

Vidéki cégként nagy figyelmet fordítunk a kertre, hiszen a vidéki emberek nagy részének elképzelhetetlen az élete némi zöld terület nélkül. Így vagyunk ezzel mi is, ezért szeretnénk, ha mindenki olyan kertet tudna építeni magának, melyben biztosított a mindennapi rekreáció, pihenés. Ehhez megpróbálunk olyan termékeket biztosítani, melyek elérhető árúak, időtállóak, illetve alacsony fogyasztásúak, hogy a kert üzemeltetése, fenntartás se kerüljön sokba.

Cserjék és örökzöldek az ANRO Épületdíszítéstől!

A növényzet összeválogatása a későbbi karbantartás tekintetében nagyon fontos. Már a tervezéskor figyelembe kell venni azt, hogy a későbbiekben mennyi időnk lesz a kertünk karbantartására! Ez nagyon fontos tényező, hiszen napjaink felgyorsult életvitele nem mindenkinek teszi lehetővé, hogy naponta 1-2 órát csak a kerttel foglalkozzon. Akinek nincs tehát túl sok ideje, és jobban szeret a kertben pihenni, mint kertészkedni, azoknak a cserjéket és örökzöldeket tudjuk jó szívvel ajánlani. Több okból is okos választás, hiszen alacsony a karbantartási igényük, illetve nagy részük télen is díszít, a hideg időben sem kell lemondanunk a zöld kert látványáról.

A másik probléma a júliusi-augusztusi ültetéssel, hogy a kertészetek nagy része zárva tart, alig lehet ilyenkor növényt beszerezni. Ennek fő okát a kertészetek abban jelölik meg, hogy túl meleg van, nem maradnak meg a növények. Ez azonban nem teljesen fedi a valóságot: mi a tavalyi 30-35C°-ban ültettük be az összes növényt, füvesítettünk, és 2 db tuja kivételével minden növény tökéletes állapotban van a mai napig: az 1%-os veszteség nagyon jónak számít, ennyi benne van a pakliban.

A titok mindössze annyi, hogy megfelelő minőségű és lazaságú földbe kell ültetni, illetve folyamatosan biztosítani kell a nedvességet. Sajnos a klímánk egyre inkább igényli a folyamatos öntözést, így öntözőrendszer nélkül nem ajánlatos nagyobb kertet építeni.

Örökzöldek és cserjék telepítése esetén télen sem kell teljesen lemondanunk a zöld kertről.
Örökzöldek és cserjék telepítése esetén télen sem kell teljesen lemondanunk a zöld kertről.

A nyári idény ellátására az idei évben megnyitottuk cserje és örökzöld kertészetünket a www.udekert.hu weboldalon, ahol egész évben (a készlet erejéig) elérhetőek ezek a kevés karbantartást igénylő növények. A megszokott módon házhoz szállítjuk őket az ország egész területére, több növény vásárlását mennyiségi kedvezménnyel díjazzuk. De hogy ne legyen nagyon elfogult a cikk saját magunkkal szemben, álljon itt az egyik kedves vásárlónk levele, aki minap vette át csomagját:

"Tisztelt Webáruház! A növényeket most kaptam meg és csupa dicsérő szavakkal tudom Önöket, az egész kollektívát illetni. Már a csomagolás maga a minőséget árulja el. Ami a csomagban volt, magáért beszélt. Frissen, üdén, illatozva a rózsalonc a zöld növényekkel együtt. Profi minden. Köszönöm mindenkinek ezt a minőséget és nem utolsó sorban a megfizethető áron kapott szépségeket! Szép napot, további sok sikert kívánok munkájukhoz! Tisztelettel:Sarokné!"

A www.udekert.hu internetes címen üzemelő webáruházunk több mint 120 különböző típusú növénnyel áll rendelkezésükre, összesen majd 20.000 növény van készleten, így reméljük mindenki megtalálja a megfelelő típusú és mennyiségű díszcserjét és örökzöldet a kertje díszítéséhez. Ízelítőként néhány növény álljon itt:

Leyland ciprus
Leyland ciprus
Magas mirtuszlonc
Magas mirtuszlonc
Nagy gömbtuja
Nagy gömbtuja

Oszlopos tiszafa
Oszlopos tiszafa
Rózsaszín-bordó virágú rózsalonc
Rózsaszín-bordó virágú rózsalonc
Tarka levelű mirtuszlonc
Tarka levelű mirtuszlonc

Kerti világítás - lámpák az udvar megvilágítására

Amennyiben a kertet családi, baráti összejövetelekre is használjuk, érdemes bőven ellátni lámpával a területet, hiszen egy kellemes környezetben a vendégek sötétedés után is maradni szeretnének. Amire mindenképpen figyelni kell:

 • utak, járdák, lépcsők megvilágítása a biztonságos közlekedés érdekében
 • sütő-főzőhely jó erős megvilágítása, hogy lássuk milyen állapotban van az étel
 • étkező rész (asztal, filagória, stb) világítása, hogy lássunk enni-inni
 • növények megvilágítása, egy nagyobb kertben kifejezetten hatásos eredményt érhetünk el egy-egy növény világítással történő kiemelésével
 • kerti tavak, csobogók világítása
A kert éjszaka is szép, főleg ha szépen meg van világítva
A kert éjszaka is szép, főleg ha szépen meg van világítva.

A fenti világítási feladatok megoldására szeretnénk az alábbiakban néhány terméket ajánlani.

Leszúrható kerti lámpák

A leszúrható kerti lámpák egyre nagyobb választékát tartjuk, hiszen egyre inkább kedvelt eszközök ezek. Leginkább a füves, mulcsos, kavicsos területeken és a sziklakertekben használhatóak ezek a lámpatestek, hiszen rögzítésük leszúrással történik, amit a térkövön értelemszerűen elég nehéz kivitelezni.

A leszúrható lámpatestek jellemzően a növények megvilágítására lettek kitalálva, de természetesen alkalmasak lehetnek akár utak, járdák megvilágítására is, mindössze annyira kell figyelni, hogy a lámpák úgy legyenek beállítva, hogy ne világítsanak a szemünkbe.

Leszúrható kerti lámpatest GU10 foglalattal TG
Leszúrható kerti lámpatest GU10 foglalattal TG
2 963 Ft
Leszúrható kerti lámpatest GU10 foglalattal TG ernyős
Leszúrható kerti lámpatest GU10 foglalattal TG ernyős
2 963 Ft
Leszúrható kerti lámpatest GU10 foglalattal TG rácsos
Leszúrható kerti lámpatest GU10 foglalattal TG rácsos
2 963 Ft
Leszúrható kerti lámpatest GU10 foglalattal VT
Leszúrható kerti lámpatest GU10 foglalattal VT
5 780 Ft
Leszúrható kerti lámpatest E27 foglalattal (IP44)
Leszúrható kerti lámpatest E27 foglalattal (IP44)
1 790 Ft
Leszúrható kerti lámpatest dupla E27 foglalattal (IP44)
Leszúrható kerti lámpatest dupla E27 foglalattal (IP44)
3 190 Ft

Kétféle lámpatest létezik ebben a lámpa kategóriában: a zárt foglalatos, és a nyitott foglalatos. A zárt foglalatos lámpák használata egyértelmű: egy fém házban, csavarozható üveglap mögött helyezkednek el a fényforrások, így biztosítva a védelmet. Ezek a lámpatestek jellemzően GU10-es LED lámpákkal működnek együtt.

A nyitott foglalatos lámpatestek, mint pl. a fenti lista utolsó két terméke, egy gumigyűrűvel biztosítja a vízmentességet, azonban ezekhez a lámpatestekhez speciális fényforrásra van szükség. Olyanra, ami önmagában is vízálló, illetve kialakítása olyan, hogy felfekszik a lámpán kialakított gumi tömítésre. Ilyen fényforrások pl. az IP65-ös PAR 38-as LED lámpáink, melyekből a három fehér típuson kívül 3 színes kivitel (piros, kék, zöld) is kapható, tovább növelve ezzel a díszítési lehetőségeket.

Nyitott foglalattal ellátott leszúrható kerti lámpa, IP65-ös LED fényforrással
A kert éjszaka is szép, főleg ha szépen meg van világítva.

Az árakról elmondható, hogy a zárt lámpatestek drágábbak, de olcsóbb hozzájuk a megfelelő fényforrás, míg a nyitott lámpatestek ára alacsony, azonban a speciális kialakítás miatt a megfelelő fényforrások ára borsosabb.

További fontos adalék lehet, hogy érdemes minden esetben valamilyen foglalattal ellátott (MR16, GU10, E27, E14, Gx53, G9) lámpatestet választani, és elkerülni a leddel egybeépített kiviteleket. Kivételek lehetnek ez alól az IP68-as védettségű tavi lámpatestek. A foglalatos lámpáknak nagy előnye, hogy bármikor cserélhetjük bennük a fényforrást, erősebbre-gyengébbre. Amennyiben a LED vagy a tápegysége megszűnik működni, úgy elegendő csak a fényforrást kicserélni, nem kell az egész lámpatestet leszerelni.

Különös problémát jelent, hogy a leddel egybeépített kültéri lámpatestek gyártási ciklusa nem túl hosszú, így előfordulhat, hogy vásárlás után 1 évvel már nincs ugyanolyan lámpatest, így a garanciális csere sem kivitelezhető. Természetesen a lámpa árát visszakapjuk, de ez nem segít egy foghíjas kerti világításon.

Talajlámpák, járófelületbe építhető LED lámpák

A következő, előszeretettel használt termékcsoport a keri világításban a talajlámpák, vagy járófelület lámpák. Lényegüket tekintve egyformák: az egész lámpatest a földbe vagy a térkőbe/betonba van süllyesztve, egyedül a lámpatestek előlapja látszódik ki, és természetesen az általuk sugárzott fény.

Talajlámpák, járófelületbe építhető LED lámpák
Talajlámpák, járófelületbe építhető LED lámpák, csak kiegészítő világításnak!

Több kivitelé létezik belőle, mind teherbírás, mind teljesítmény, mind kialakítás tekintetében. Az első és legfontosabb, hogy a lámpán csak gyalogos közlekedés lesz, vagy gépkocsival is rájuk kívánunk-e hajtani? Amennyiben járműforgalom is lesz, úgy a nagyobb terhelhetőségű lámpatestek jöhetnek csak szóba (kínálatunkban mind ilyen.) A teljesítmény kiválasztása is fontos: ha pl. egy nagy fát, vagy épület homlokzatot szeretnénk megvilágítani, úgy a nagy teljesítményű fémhalogén izzókkal, vagy E27-es foglalattal működő lámpatestek mái napig a legjobb megoldások. A nagyobb számban felhasznált, közlekedő utakban elhelyezett kis méretű lámpákból pedig bőven elegendő az 1-3 Wattos teljesítmény.

Talajba süllyesztett fémhalogén lámpatest, Turo Rx-7s/150W
Talajba süllyesztett fémhalogén lámpatest, Turo Rx-7s/150W
34 268 Ft
Talajlámpa dönthető reflektorral! TURO MTH-150 RR (Rx-7s)
Talajlámpa dönthető reflektorral! TURO MTH-150 RR (Rx-7s)
35 982 Ft
Xard DL-40 talajba építhető lámpa, E27/40W
Xard DL-40 talajba építhető lámpa, E27/40W
10 836 Ft
Berg DL-35L lámpatest járófelületbe GU10
Berg DL-35L lámpatest járófelületbe GU10
7 772 Ft
GU5.3 foglalatú talajba építhető lámpa (105) szatén nikkel
GU5.3 foglalatú talajba építhető lámpa (105) szatén nikkel
6 519 Ft
Talajlámpa Moro, GU10, 35W
Talajlámpa Moro, GU10, 35W
6 264 Ft
Roger DL-LED12 - járófelületbe építhető LED lámpa
Roger DL-LED12 - járófelületbe építhető LED lámpa
5 006 Ft
Roger DL2-LED6 - járófelületbe építhető LED lámpa
Roger DL2-LED6 - járófelületbe építhető LED lámpa
5 006 Ft
GRF LED 001 talajba építhető LED lámpa, kör (1.5W)
GRF LED 001 talajba építhető LED lámpa, kör (1.5W)
7 498 Ft

A talaj lámpák beépítéséhez két fontos adalék:

 • Mindenképpen kövessük, illetve a mestertől követeljük meg a gyártó által ajánlott beépítési módszert! Mindezek mellett ellenőrizzük, hogy a lámpák előlapja stabilan felfeküdjön, minden oldalán (körben) az alapra, mert ellenkező esetben rálépés esetén a fedőlap mozoghat, ami párásodáshoz majd rövidesen meghibásodáshoz vezethet.
 • Soha ne alkalmazzuk ezeket a lámpatesteket önálló világításnak, csakis kiegészítő világításnak. Különösen közlekedő fénynek alkalmatlanok, hiszen csak felfelé világítanak (1-2 kivételtől), így ha nincs amibe beleütközne a fény, akkor nem látunk szinte semmit. Főleg akkor nem, ha séta közben a lábunk elé nézünk, majd a járófelületbe épített lámpához érve jól el is vakít a lámpa fénye. Érdemes tehát más fényforrással megvilágítani a járdákat utakat, ezeket a járófelületbe építhető lámpákat pedig a járófelület szélére (vagy fal mellé) beépíteni.

Oszlopos kerti lámpák

Talán a legjobb megoldás a kert világítására az oszlopokon lévő lámpatestek választása. Eleve valamilyen opál burával ellátottat érdemes választani, így nem vakítanak. További előnyük, hogy a földtől el vannak emelve 20-120 cm magasságba, így a környezetüket is bevilágítják. A bennük elhelyezett fényforrások jellemzően nem irányított fényűek, ezért minden irányba világítanak.

Oszlopos lámpatestek a kertben.
Oszlopos lámpatestek a kertben.

A választék szerencsére elég nagy, áruházunk kültéri lámpa részlegében megtalálhatják ezeket a termékeket. Ízelítőül néhány termék:

Gömb alakú kerti lámpa bura arany (250 mm) E27
Gömb alakú kerti lámpa bura arany (250 mm) E27
3 062 Ft
Gömb alakú kerti lámpa bura opál (250 mm) E27
Gömb alakú kerti lámpa bura opál (250 mm) E27
3 882 Ft
Gömb alakú kerti lámpa bura átlátszó (250 mm) E27
Gömb alakú kerti lámpa bura átlátszó (250 mm) E27
3 062 Ft
Gömb alakú kerti lámpa oszlop 60 cm magas
Gömb alakú kerti lámpa oszlop 60 cm magas
2 883 Ft
Gömb alakú kerti lámpa oszlop 100 cm magas
Gömb alakú kerti lámpa oszlop 100 cm magas
4 072 Ft
Gömb alakú kerti lámpa oszlop 120 cm magas
Gömb alakú kerti lámpa oszlop 120 cm magas
4 720 Ft
Bonn kültéri álló lámpa (E27) fekete, 50 cm
Bonn kültéri álló lámpa (E27) fekete, 50 cm
Ft
Bonn kültéri álló lámpa (E27) fekete, 50 cm + 2 db konnektor
Bonn kültéri álló lámpa (E27) fekete, 50 cm + 2 db konnektor
12 290 Ft
Inox Torch kültéri álló lámpa (E27) rozsdamentes acél 65 cm
Inox Torch kültéri álló lámpa (E27) rozsdamentes acél 65 cm
8 697 Ft
Madrid kültéri álló lámpa (E27) antik arany, 1050 mm
Madrid kültéri álló lámpa (E27) antik arany, 1050 mm
18 690 Ft
Milano kültéri álló lámpa (E27) fekete, 1020 mm
Milano kültéri álló lámpa (E27) fekete, 1020 mm
12 070 Ft
Toscana kültéri álló lámpa (E27) antik ezüst, 1060 mm
Toscana kültéri álló lámpa (E27) antik ezüst, 1060 mm
14 078 Ft

A fentebb említett foglalatos megoldás ezekre is érvényes: érdemes nem leddel egybeépített lámpákat választani, hanem valamilyen foglalttal ellátott típust választani. Kifejezetten előnyös ebben a csoportban az E27-es és az E14-es foglalat, mert az ilyen típusú fényforrások körben (minden irányba) világítanak, bármikor egyszerűen cserélhetőek. Áruházunk LED lámpa részlegén majd 100 különböző ilyen foglalattal ellátott fényforrás található, így valószínűleg mindenki meg fogja találni a neki legmegfelelőbbet.

Konnektorral egybeépített kerti oszlopos lámpa.
Konnektorral egybeépített kerti oszlopos lámpa (Bonn kerti lámpa).

A kerti munkák (pl. fűnyírás) vagy bulik ideiglenes igényeinek áramellátásához pedig érdemes a konnektorral egybeépített oszlopos lámpatesteket választani. Nagyon praktikus megoldás, a fenti képen a Bonn kerti lámpa 2 db konnektorral ellátott típusa látható. Annyi csalást azért elkövetnek a gyártók, hogy a konnektorokban csak akkor van áram, ha a világítás is fel van kapcsolva. Ezzel is együtt lehet élni, azonban kb. 3 perc alatt át lehet kábelezni a lámpatestet (tulajdonképpen le kell választani a konnektorokat a foglalat kábelezéséről), úgy hogy külön-külön is működjön a világítás és a konnektor.

Oldalfali lámpák kerítésre, házfalra

Kültéri, kerti világításra az oldalfalra szerelhető kerti lámpák is alkalmasak. Nagyon keresettek, főleg az irányított fényű típusok, melyek úgynevezett "falmosó" fényeket hoznak létre. Ez azt jelenti, hogy egy erős fénysáv alakul ki a falon; lásd az alábbi képet.

Oldalfalra, házfalra szerelhető kültéri kerti lámpák.
Oldalfalra szerelhető kerti lámpák.

Ezekből az irányított fényű oldalfali lámpákból is viszonylag nagy a választék, a kültéri lámpák között találnak belőle több színű és formájú kivitelt, illetve egy-, és két irányba világító típust is.

Bart EL-135 kültéri lámpa GU10 foglalattal
Bart EL-135 kültéri lámpa GU10 foglalattal
4 778 Ft
Bart EL-235 kültéri lámpa GU10 foglalattal
Bart EL-235 kültéri lámpa GU10 foglalattal
5 041 Ft
Kültéri kerti lámpa Darsa EL-135UP (GU10)
Kültéri kerti lámpa Darsa EL-135UP (GU10)
4 869 Ft
Kültéri kerti lámpa Darsa EL-235T (GU10)
Kültéri kerti lámpa Darsa EL-235T (GU10)
6 332 Ft
Magra EL-135 kültéri rozsdamentes acél lámpatest (GU10)
Magra EL-135 kültéri rozsdamentes acél lámpatest (GU10)
4 629 Ft
Zew 235U-B kültéri lámpa GU10 foglalattal - fekete
Zew 235U-B kültéri lámpa GU10 foglalattal - fekete
10 264 Ft

A fenti kerti lámpatestek inkább a modern stílust követik, ám azoknak sem kell csalódnia, akik a hagyományos, vagy klasszikus kivitelű lámpákat kedvelik. A Rábalux kínálatában viszonylag nagy mennyiségű klasszikus formájú lámpatest található:

Toscana kültéri oldalfali lámpa, álló (E27) antik ezüst
Toscana kültéri oldalfali lámpa, álló (E27) antik ezüst
6 303 Ft
Sydney kültéri oldalfali lámpa (E27) antik arany
Sydney kültéri oldalfali lámpa (E27) antik arany
11 133 Ft
Salama kerti lámpacsalád - felfelé álló
Salama kerti lámpacsalád - felfelé álló
7 887 Ft

Mivel itt falakról van szó, ezeket is érdemes már előre jól megtervezni, és a falakban elhúzni az elektromos kábeleket a lámpákhoz, hogy később ne kelljen szétvésni mindent. Kábelezéskor inkább több kiállást készítsünk, mint kevesebbet, hiszen nem kerül szinte semmibe, ám legalább a lehetőség adott lesz több lámpatestet beépíteni. Egyébként (nem csak a forgalom növelése miatt), érdemes több kisebb teljesítményű lámatestet használni, mint néhány nagy fogyasztásút. Sokkal jobb a megvilágítás hatékonysága, és látványban is többet ad.

Az üzletben sokszor szoktunk arról beszélgetni a vevőkkel, hogy hogyan kellene a lámpáknak kapcsolódnia, hány kört alakítsanak ki. Én minden esetben azt ajánlom, hogy minél kevesebb körből álljon a kerti világítás, akár egy körre is ráköthető minden lámpa. Egyrészről úgy szép a kert és az udvar, ha mindenhol meg van világítva. Másrészről az alacsony fogyasztású LED lámpák világában élünk, jellemzően 3-5 Wattos fényforrásokkal. Ami azt jelenti, hogy 40 darab kültéri lámpa (ami azért nem kevés) is maximum 200 Wattot fogyaszt, ez forintosítva, óránként olyan 8-10 Forintot jelent. Ez pedig nem az az összeg, amivel spórolni lehet.

Továbbra is a cserélhető fényforrással, foglalttal ellátott lámpatesteket ajánljuk, jellemzően a Gu10-es és E27-es foglalatúakat érdemes választani.

Kerti tó és medence világítás

Az utolsó csoportba megpróbáltuk összeszedni azt a néhány terméket, ami akár víz alatt is használható, IP68-as védettségű, tehát a kerti tavakba, szökőkutakba, csobogókba, medencékbe is megfelelő. A foglalatos lámpatesteket itt már sajnos el kell felejteni, hiszen ezeknek a fényforrásoknak nagy része leddel egybeépített. Ennek oka, az lehet, hogy a gyártók nem feltétlenül bíznak abban, hogy fényforrás csere után is megmarad a lámpatest IP68-as védettsége. Gondolhatunk itt a nem megfelelő összeszerelésre, illetve a gumi tömítések is öregednek, vetemednek egy idő után, így megbontás után már nem biztos, hogy kellően szigetelnek.

Kerti tó és medence világítás.
Kerti tó csobogó részének megvilágítása LED szalaggal.

Ennek ellenére kínálunk ilyen lámpatestet is, az alábbi listában megtalálható az MR16-os 12 Voltos típus.

IP68 lámpatest (LED) kerti tó, medence világításhoz
IP68 lámpatest (LED) kerti tó, medence világításhoz
12 577 Ft
IP68 lámpatest (MR16-12V) kerti tó, medence világításhoz
IP68 lámpatest (MR16-12V) kerti tó, medence világításhoz
5 805 Ft
LED medence lámpa (IP68, 12 Volt, 18 Watt) RGB
LED medence lámpa (IP68, 12 Volt, 18 Watt) RGB
33 267 Ft
LED medence lámpa (IP68,12V,18W) oldalfali, meleg fehér
LED medence lámpa (IP68,12V,18W) oldalfali, meleg fehér
25 100 Ft
Műanyag profil vízálló (ALP-025) LED szalaghoz, opál
Műanyag profil vízálló (ALP-025) LED szalaghoz, opál
2 254 Ft
LED szalag PureSilicone kültéri (5050-60) - RGB Legerősebb!
LED szalag PureSilicone kültéri (5050-60) - RGB Legerősebb!
2 690 Ft

További lehetőség még, hogy vízálló műanyag LED profilba (pl. ALP-025) LED szalagot helyezünk, és ezzel világítunk a vizes helyeken. Mindenképpen szükséges a LED szalagnak valamilyen védelmet biztosítani, mert önmagában a kültéri LED szalagok IP54-es, vagy IP65-ös vízvédelemmel rendelkeznek, azaz víz alatt nem használhatóak.

Létezik természetesen IP68-as kivitelű LED szalag is, próbáltuk több gyártó termékét is, de nagyon rossz tapasztalatunk van velük, lévén nem vízállóak, egy idő után beáznak. Egyébként minden víz alatt használt lámpáról érdemes azt tudni, hogy téli időszakra el kell őket távolítani, vagy biztosítani kell, hogy olyan mélyen a vízben legyenek, ahol nem fagynak meg. Egy téli fagy ugyanis képes kárt tenni a legjobb védelemben is.

Reméljük ezzel a viszonylag hosszúra sikerült cikkel érintettük az összes lámpatestet ami szóba jöhet a kert vagy udvar világításakor. A termékkínálat folyamatosan bővül így érdemes néha-néha visszalátogatni oldalunkra, mert hétről-hétre érdekes új termékeket szoktunk kapni. Könnyű nekünk, hiszen több mint 40 beszállítóval dolgozunk, így mindig van valami újdonság. A cikkben közölt árak a 2016.07.21.-i állapotot tükrözik, ennek változása bármikor lehetséges, de a linkekre kattintva elérheti az éppen aktuális árakat.

Kertre fel!

A cikkhez kapcsolódó termékek

Vásárlói képek

Rábalux Bonn 50 cm magas kerti lámpa konnektorral.Rábalux Bonn kültéri lámpa konnektorral a kerti tó és a kerítés között.A zöld bokrok között egy konnektoros kültéri lámpa bújik meg.Kültéri gömb falilámpa energiatakarékos kompakt izzóvalKültéri falra szerelt gömb fejű lámpa kompakt izzóvalTerasz világítás mennyezeti lámpával és falikarokkalKerti lámpák az ANRO Bemutatóteremben, Hajdúböszörményben.ANRO hajdúböszörményi bemutatóterem: Rábalux ívelt fali lámpa Optonica LED izzóval.Homlokzatra szerelt GU10 falikarok, kültéri világításhozA garázsajtó mellett is Kanlux Magra lámpatesteket helyeztünk el.

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

×

  Asztali nézet megjelenítése