Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Alumínium reluxa felszerelés

Frissítve: 2016 július 12, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
Alumínium reluxa - 10 különböző színben!

A lakás nyílászáróinak árnyékolása alapvető feladat. Szerencsére a feladatra sok megoldás létezik, kezdve a függöny karnisokkal és függönyökkel vagy vászon rolókkal, illetve természetesen akár az újból elérhető alumínium reluxákkal is.

A függönyös árnyékolás, sötételés terjedt el legjobban országunkban, köszönhető ez a hatalmas szín- és típusválasztéknak, azonban a karbantartási igénye is ennek a legnagyobb. Férfiemberek rémálma a függönymosás, illetve az azt követő függöny visszafűzés. Ezt ismerték fel tőlünk egy kicsit nyugatabbra, ahol sokkal bátrabban és gyakrabban használnak valamilyen rolós vagy reluxás megoldást. További előny, hogy a pl. a reluxa töredék áron beszerezhető egy függönykarnis + fényáteresztő + sötételő függöny kombinációjához képest.

Modern lakás függöny nélkül - reluxával.
Modern lakás reluxával, függöny nélkül.

Sokan el sem tudják képzelni lakásukat függöny nélkül, azonban egyre több és több építtető választja a reluxát, főleg modern lakások, illetve minimál stílus esetén. A reluxák további előnye, hogy felszerelésük sokkal egyszerűbb illetve nem takarja ki az esetlegesen nagyon drágán vásárolt (és gyönyörű kivitelű) nyílászárókat. Esetlegesen a használatuk is egyszerűbb, hiszen nem takarjuk el a teljes ablak felületet, tehát egy ablak nyitáshoz nem kell a függönyt elhúzni, hiszen a reluxákat az esetek nagy részében az ajtó vagy ablak nyílójára szereljük fel, ezáltal szárnyanként önállóan is nyitható az ajtó vagy ablak.

Az alumínium alapanyagú reluxák további előnye, hogy színüket tartják, nem fakulnak, hosszú élettartalmúak. Mindezek mellett vizes, nedves helyiségben is használhatóak, hiszen nincs vízfelvételük, így nem penészednek.

Alumínium reluxa - színválaszték!

Új alumínium lamellás reluxáink 10 különböző, divatos színben érhetőek el:

 • Fehér
 • Bézs
 • Vanília
 • Barack
 • Vörös
 • Zöld citrom
 • Kék
 • Mokka
 • Ezüst
 • Agyag

Méreteket tekintve is nagy a választék. A reluxák magassága 175 cm és 240 cm, kivéve a fehér színt, mert ott rendelkezésre áll a 130 cm-es magasság is. Ha a reluxa magasabb mint a meglévő ajtó, vagy ablak, az nem probléma: összeszedve elfér a nyílászáró aljában, illetve ha zavaró, akkor a felesleges mennyiséget el lehet távolítani.

Szélességét tekintve a méretek 40 cm-től 240 cm-ig rendelkezésre állnak 10 cm-es osztásokkal. A reluxák végéből is lehet vágni, az egyik oldalon 5-6 cm-t, a másik oldalon kb 10 cm-t, de arányosan vágva mutat jól, illetve a lamellák vágásához célszerszámot kell használni, lévén fűrésszel, ollóval is vágható, de akkor nem marad meg a lamellák legömbölyített vége, vagy nem lesznek egyformák.

Alumínium reluxa - alkatrészek a felszereléshez.

A reluxák komplett egységcsomagban érkeznek, azaz tartalmaznak minden szükséges alkatrészt a felszereléshez. A rögzítő klipeket a fenti képeken tekinthetik meg, a felszerelést pedig az alábbiakban mutatjuk be:

Alumínium reluxák felszerelése

A reluxák ablakonként kb. 5 perc alatt felszerelhetőek, egy csillag csavarhúzón és esetlegesen egy ollón kívül nincs más eszközre szükség.

1. lépés - a reluxák tartószerkezetének bemutatása, felszerelése.

A reluxa beépítésének legbonyolultabb folyamata a tartószerkezet felcsavarozása.

Alumínium reluxa - tartószerkezet.

Először azt kell meghatároznunk, hogy hová akarjuk a reluxát beépíteni:

 • Közvetlenül az ablaküveg elé: így a reluxa elfér a keret síkjában.
 • Az ablakkeretre: ebben az esetben jobb lesz az árnyékolás, illetve tágabb mérethatárokon belül dolgozhatunk, nagyobb a tűrés. Ebben az esetben csak arra kell ügyelni, hogy az ablakkilincstől elférjen a reluxa.
 • Ablakkávába: szintén jó árnyékoló hatás érhető el vele, de az ablak kinyitását akadályozhatja: a reluxától nem férünk hozzá a kilincshez.

A rajzok helyett készítettünk két fotót is, ezen talán jobban látszódik, hogy hogyan kell állnia a rögzítő elemeknek az ablak üveg elé és a keretre szerelés esetén:

Alumínium reluxa - tartószerkezet felszerelése.

Ebben a példában az üveg elé szereljük a reluxát, így néz ki a felcsavarozott tartóelem:

Alumínium reluxa - tartószerkezet az ablakra csavarozva.

A könnyebb megértés érdekében itt egy kép arról, hogy hogyan kell a tartóba helyezni az alumínium reluxa felső rúdját. A két kis pöcök fog beakadni a rúd pereme alá, a forgatható karral pedig rögzíteni lehet a rudat. A kar fogja rászorítani a reluxa rúdját a tartóra.

Alumínium reluxa - tartószerkezet a reluxán.
Alumínium reluxa - tartószerkezet a reluxán.

A tartóvasak felfúrásánál arra ügyeljünk, hogy a reluxa felső rúdja tartalmazza a mozgató szerkezetet is, így nem minden helyre lehet beakasztani a tartót. Legjobban akkor járunk, ha a reluxa széleitől 4-5 cm-re szereljük fel a tartókat.

Alumínium reluxa - reluxa a tartóra felszerelve.

2. lépés - a lamella mozgató üvegpálca összeszerelése.

A reluxa lamelláinak mozgatásához az üvegpálcát kell még felszerelni. Ez természetesen nem üvegből készül, hanem egy három részből álló műanyag rúd. A két hosszabbik rudat össze kell tolni, hogy egy hosszút alkosson. A harmadik átlátszó műanyag elemet, melynek csigás a vége, bele kell dugni a felső rúdban kialakított helyre - úgy kell összenyomni, hogy halljunk egy kattanást, ekkor pattant a helyére.

Alumínium reluxa - lamella mozgató üvegpálca szerelése.
Alumínium reluxa - lamella mozgató üvegpálca szerelése.

A hosszú rúd kampós végét be kell akasztani ebbe az utoljára beszerelt műanyag elembe, majd a rúd forgatásával lehet a lamellákat mozgatni (dönteni).

3. lépés - a reluxa zsinórzatának használata, méretre vágása.

A zsinórzat minden esetben hosszabb, mint arra szükség lenne, így azt méretre kell vágni. Szerencsére már felszerelt, használatra kész állapotban érkezik, így sok gondunk nem lesz vele. A zsinórzat két részből áll: a felső része két zsinór, mely a reluxa jobb-, és bal oldalának mozgatásáért felel. Ez egy műanyag kapszulába fut össze, majd a kapszulából már csak egy vastagabb zsinór jön ki, melynek végén egy kezelőgomb található, mely a megfogást segíti.

Alumínium reluxa - a reluxa zsinórzatának szerelése, méretre vágása.

Bármelyik zsinór tetszőlegesen vágható, úgy, hogy kényelmes legyen a reluxa használata. Amennyiben a reluxa nagyobb mint az ablak, de a felesleges reluxa lamellákat nem akarjuk eltávolítani, akkor érdemes a kapszulát abban a helyzetben rögzíteni a felső két zsinóron, hogy a reluxa teljes leengedésekor a kapszula akadjon fel a felső rúdban. Így a kapszula meggátolja, hogy tovább engedjük a reluxát, mint ahogyan az ablak tart.

Alumínium reluxa - a reluxa zsinórzatának szerelése, méretre vágása.

A zsinórzat használata is nagyon egyszerű. A lényege: van egy fogazott kerék a kezelőszerkezetben, mely jobbra és balra is tud mozogni. Amennyibean a zsinórzatot balra húzzuk, úgy old a kerék és szabadon húzható, ereszthetőek a lamellák. A zsinórzat balra húzásával a kerék rögzíti a zsinórt, így a lamellák ebben a pozícióban maradnak. Ez biztosítja, hogy a reluxa bármilyen állapotban megállítható legyen.

4. lépés - a reluxa alsó rögzítő pontjának felszerelése.

Tulajdonképpen ekkor már működőképes a reluxánk, már csak az utolsó (akár el is hagyható) simítások vannak hátra. Ennek egyik lépése az alsó rúd rögzítése, hogy ablak nyitáskor, döntéskor ne lebegjen a reluxa. A két átlátszó bütykös műanyag elem az alsó rúd tartója, ezt kell az ablakkeretre felcsavarozni. A két bütyök fog bepattanni az alsó rúdon kialakított furatba, így próbáljunk meg pontosan dolgozni, hogy mozgatáskor ne essen ki egyik bütyök sem a számára kialakított helyről.

Alumínium reluxa - a reluxa alsó rúdjának rögzítése.

5. lépés - a reluxa felesleges lamelláinak eltávolítása.

Amennyiben zavaró, úgy a reluxa felesleges lamelláit el is távolíthatjuk. Ehhez először engedjük túl a reluxát az ablakon, majd jegyezzük meg az utolsó szükséges reluxa lapot. A rögzítő zsinóron lévő gombot (az alsó rúd alján) vágjuk le, majd ezt az egy szál zsinórt húzzuk vissza az utolsó lamelláig. A felesleges lamellákat ezután ki tudjuk húzni a létrásra kialakított tartó zsinórok közül. A zsinórokat ezután húzzuk vissza az alsó rúd furatán keresztül, vágjuk le a felesleget, majd kössük vissza a rögzítő gombot úgy, hogy a zsinór kifeszülve épp az ablak kereten tartsa az alsó rudat.

Alumínium reluxa - a reluxa felesleges lamelláinak eltávolítása.

Érdemes egy lamellával többet hagyni a reluxán, úgy hogy teljesen leengedve az alsó lamella ráfeküdjön az alsó rúdra, így eltakarva azt.

A szerelés menete minden méretnél és színnél természetesen ugyanez, annyi különbséggel, hogy a szélesebb reluxákat több tartóval szállítjuk (3 és 4 db), hogy a felfüggesztés stabilabb legyen.

Reméljük, hogy ebben a rövid cikkben sikerült minden részletet bemutatni, illetve meghozni a kedvüket ezekhez a jó árú, de egyszerűen telepíthető árnyékoló rendszerekhez, melyet webáruházunkban is megvásárolhat: Üvegpálcás alumínium reluxa 10 színben.

A fenti termékeket azonnal meg is vásárolhatja!

1.

2 év Alumínium
Agyag
GARDINIA
Alumínium reluxa (antracit) 40x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 3 873 Ft /darab

2.

2 év Alumínium
Agyag
GARDINIA
Alumínium reluxa (antracit) 50x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 4 904 Ft /darab

3.

2 év Alumínium
Agyag
GARDINIA
Alumínium reluxa (antracit) 60x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 5 829 Ft /darab

4.

2 év Alumínium
Agyag
GARDINIA
Alumínium reluxa (antracit) 70x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 6 820 Ft /darab

5.

2 év Alumínium
Agyag
GARDINIA
Alumínium reluxa (antracit) 80x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 7 812 Ft /darab

6.

2 év Alumínium
Agyag
GARDINIA
Alumínium reluxa (antracit) 90x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 8 201 Ft /darab

7.

2 év Alumínium
Agyag
11% akció
GARDINIA
Alumínium reluxa (antracit) 90x240 cm
Raktáron: 1 darab

Akciós ár: 11 700 Ft /darab
13 125 Ft (-11%)

8.

2 év Alumínium
Agyag
GARDINIA
Alumínium reluxa (antracit) 100x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 9 072 Ft /darab

9.

2 év Alumínium
Agyag
GARDINIA
Alumínium reluxa (antracit) 110x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 9 996 Ft /darab

10.

2 év Alumínium
Agyag
GARDINIA
Alumínium reluxa (antracit) 120x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 10 894 Ft /darab

11.

2 év Alumínium
Agyag
GARDINIA
Alumínium reluxa (antracit) 140x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 12 730 Ft /darab

12.

2 év Alumínium
Ezüst
10% akció
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 40x175 cm
10 munkanapon belül

Akciós ár: 3 490 Ft /darab
3 873 Ft (-10%)

13.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 50x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 4 355 Ft /darab

14.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 60x130 cm
10 munkanapon belül

Ár: 3 966 Ft /darab

15.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 60x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 5 226 Ft /darab

16.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 60x240 cm
10 munkanapon belül

Ár: 7 182 Ft /darab

17.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 70x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 6 097 Ft /darab

18.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 80x130 cm
10 munkanapon belül

Ár: 5 279 Ft /darab

19.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 80x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 6 981 Ft /darab

20.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 80x240 cm
10 munkanapon belül

Ár: 9 567 Ft /darab

21.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 90x130 cm
10 munkanapon belül

Ár: 5 936 Ft /darab

22.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 90x175 cm
Raktáron: 4 darab

Ár: 7 839 Ft /darab

23.

2 év Alumínium
Ezüst
11% akció
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 90x240 cm
Raktáron: 1 darab

Akciós ár: 11 700 Ft /darab
13 125 Ft (-11%)

24.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 100x130 cm
10 munkanapon belül

Ár: 6 619 Ft /darab

25.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 100x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 8 723 Ft /darab

26.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 100x240 cm
10 munkanapon belül

Ár: 11 966 Ft /darab

27.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 110x130 cm
Raktáron: 2 darab

Ár: 7 276 Ft /darab

28.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 110x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 9 581 Ft /darab

29.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 120x130 cm
10 munkanapon belül

Ár: 7 933 Ft /darab

30.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 120x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 10 452 Ft /darab

31.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 120x240 cm
10 munkanapon belül

Ár: 14 351 Ft /darab

32.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 130x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 11 323 Ft /darab

33.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 140x175 cm
Raktáron: 1 darab

Ár: 12 194 Ft /darab

34.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 140x240 cm
10 munkanapon belül

Ár: 16 723 Ft /darab

35.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 150x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 13 078 Ft /darab

36.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 160x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 13 936 Ft /darab

37.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 180x175 cm
Raktáron: 1 darab

Ár: 15 691 Ft /darab

38.

2 év Alumínium
Ezüst
GARDINIA
Alumínium reluxa (ezüst) 200x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 17 433 Ft /darab

39.

2 év Alumínium
Fehér
10% akció
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 40x175 cm
10 munkanapon belül

Akciós ár: 3 490 Ft /darab
3 873 Ft (-10%)

40.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 50x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 4 355 Ft /darab

41.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 60x130 cm
10 munkanapon belül

Ár: 3 966 Ft /darab

42.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 60x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 5 226 Ft /darab

43.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 60x240 cm
10 munkanapon belül

Ár: 7 182 Ft /darab

44.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 70x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 6 097 Ft /darab

45.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 80x130 cm
10 munkanapon belül

Ár: 5 279 Ft /darab

46.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 80x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 6 981 Ft /darab

47.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 80x240 cm
Raktáron: 1 darab

Ár: 9 567 Ft /darab

48.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 90x130 cm
10 munkanapon belül

Ár: 5 936 Ft /darab

49.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 90x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 7 839 Ft /darab

50.

2 év Alumínium
Fehér
11% akció
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 90x240 cm
10 munkanapon belül

Akciós ár: 11 700 Ft /darab
13 125 Ft (-11%)

51.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 100x130 cm
10 munkanapon belül

Ár: 6 619 Ft /darab

52.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 100x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 8 723 Ft /darab

53.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 100x240 cm
10 munkanapon belül

Ár: 11 966 Ft /darab

54.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 110x130 cm
10 munkanapon belül

Ár: 7 276 Ft /darab

55.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 110x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 9 581 Ft /darab

56.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 120x130 cm
10 munkanapon belül

Ár: 7 933 Ft /darab

57.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 120x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 10 452 Ft /darab

58.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 120x240 cm
10 munkanapon belül

Ár: 14 351 Ft /darab

59.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 130x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 11 323 Ft /darab

60.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 140x175 cm
Raktáron: 1 darab

Ár: 12 194 Ft /darab

61.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 140x240 cm
10 munkanapon belül

Ár: 16 723 Ft /darab

62.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 150x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 13 078 Ft /darab

63.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 160x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 13 936 Ft /darab

64.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 180x175 cm
Raktáron: 1 darab

Ár: 15 691 Ft /darab

65.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 200x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 17 433 Ft /darab

66.

2 év Alumínium
Fehér
GARDINIA
Alumínium reluxa (fehér) 240x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 21 245 Ft /darab

67.

2 év Alumínium
Kék
31% akció
GARDINIA
Alumínium reluxa (kék) 60x175 cm Kifutó!
Raktáron: 1 darab

Akciós ár: 3 690 Ft /darab
5 315 Ft (-31%)

68.

2 év Alumínium
Mokka
10% akció
GARDINIA
Alumínium reluxa (mokka) 40x175 cm
10 munkanapon belül

Akciós ár: 3 490 Ft /darab
3 873 Ft (-10%)

69.

2 év Alumínium
Mokka
GARDINIA
Alumínium reluxa (mokka) 50x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 4 355 Ft /darab

70.

2 év Alumínium
Mokka
GARDINIA
Alumínium reluxa (mokka) 60x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 5 226 Ft /darab

71.

2 év Alumínium
Mokka
GARDINIA
Alumínium reluxa (mokka) 70x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 6 097 Ft /darab

72.

2 év Alumínium
Mokka
GARDINIA
Alumínium reluxa (mokka) 80x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 6 981 Ft /darab

73.

2 év Alumínium
Mokka
GARDINIA
Alumínium reluxa (mokka) 90x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 7 839 Ft /darab

74.

2 év Alumínium
Mokka
GARDINIA
Alumínium reluxa (mokka) 100x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 8 723 Ft /darab

75.

2 év Alumínium
Mokka
GARDINIA
Alumínium reluxa (mokka) 110x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 9 581 Ft /darab

76.

2 év Alumínium
Mokka
GARDINIA
Alumínium reluxa (mokka) 120x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 10 452 Ft /darab

77.

2 év Alumínium
Mokka
GARDINIA
Alumínium reluxa (mokka) 140x175 cm
10 munkanapon belül

Ár: 12 194 Ft /darab

Vásárlói képek

Fehér Gardinia reluxa, mely házilag is felszerelhető az ablakra Ezzel a kis műanyag pálcával tudjuk a reluxa állását/fénybeeresztését szabályozniSzéles ablakra felszerelt Gardinia reluxaTárgyaló szürke-fehér falakkal, fehér kapcsolókkal, szürke reluxávalEgy különleges tapétától kellemesebben érezhetjük magunkat!A különleges tapéta a nappali-tárgyaló egyik legszebb pontja!Fehér-szürke falak, fehér kapcsolók, szürke reluxák, fekete-fehér tárgyalóasztalSzép tapéta spot világítássalNincs leírásNyáron jó a reluxa

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

×

  Asztali nézet megjelenítése