Függeszthető és süllyeszthető alu LED profilok!

Hozzáadva: 2016 február 16, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
Új típusú alumínium profilok LED szalaghoz - függeszthető és süllyeszthető LED profil újdonságok

Három új típusú, nagy méretű alumínium profillal bővítettük kínálatunkat, amelyek ismét újabbnál újabb lehetőséget kínálnak a ledes fényszalagok felhasználására! Két típus akár függesztékek készítésére is alkalmas (modern csillár jellegű megvilágításokhoz), míg a harmadik típus gipszkartonba építhető fővilágításhoz használható fel! Lássuk a három új profilt és kiegészítőit közelebbről!

Solis - függeszthető alumínium profil

A nyugati országokban már a tavalyi évben elindult az egyedi lámpa gyártás a különböző alumínium profilok és LED szalag felhasználásával. Magyarországon ez még egy üres piaci rés, így aki ilyesmivel akar foglalkozni, annak tudom ajánlani, érdemes belefogni, akár külföldi piacra is lehet ezekkel a termékekkel dolgozni.

Függeszthető LED szalag tartókból már eddig is volt néhány típus a kínálatunkban, és ha nem is hatalmas mennyiségben, de folyamatosan keresik és építik is a lámpákat, jellemzően azonban csak vásárlói megrendelésre. A Solis profil már kifejezetten lámpa építéshez került kialakításra, így természetesen rendelkezésre áll hozzá minden szükséges kiegészítő (függesztődrót, végzáró).

Széles és lapos LED sín, opál fedlappal: a profil 38 mm-es ragasztási szélességgel rendelkezik, így akár négy sor 8 mm szélességű LED szalag vagy három sor 8 mm-es és egy sor 10 mm-es RGB LED szalagot is tud fogadni. Mindez azt jelenti, hogy szinte tetszőlegesen nagy fényerejű megvilágítás hozható létre, akár dekorációs, színes világítással keverve is.

Solis - függeszthető alumínium LED profil LED szalaghoz

Az alábbi képen megtekinthető a szerkezeti rajz és egy lámpatest látványterve, de természetesen a kialakítandó lámpatest alakjának csak a képzelet szab határt, hiszen a profilt szögbe vágva bármilyen alakú lámpatest elkészíthető.

Solis - függeszthető alumínium LED profil LED szalaghoz - szerkezeti rajz

Mint fentebb említettük, a profilhoz kaphatóak a tartozékok is, illetve maga a Solis profil nagyon kellemes áron (pillanatnyilag 2390 Ft/méter) elérhető!

Lumines Alu profil eloxált (Solis) LED szalaghoz, opál
Lumines Alu profil eloxált (Solis) LED szalaghoz, opál
Lumines Alu profil eloxált (Solis) végzáró
Lumines Alu profil eloxált (Solis) végzáró
Tartó-, rögzítő elem Lumines profilhoz, függesztődrót
Tartó-, rögzítő elem Lumines profilhoz, függesztődrót

Iledo - függeszthető alumínium profil

A következő új típus függeszthető alumínium profil Iledo névre hallgat. Hasonló a fenti Solil profilhoz, ám annál jóval vastagabb, így míg a Solisból kecses lámpatesteket készíthetünk, az Iledo egy masszívabb külalakú függesztéket eredményez. A hátfal is vastagabb, így jobb tartása van a profilnak felfüggesztve, ezért kevesebb függesztőkábellel is egyenesben tartható (behajlás nélkül).

A mély LED profil segítségével dekoratív függőlámpákat alakíthatunk ki, hiszen a 3 cm-es mélység lehetőséget ad arra, hogy a kevés ledes szalagok is egybefüggő fényt biztosítsanak.

Iledo - függeszthető alumínium LED profil LED szalaghoz
Iledo - függeszthető alumínium LED profil LED szalaghoz szerkezeti rajz

Kiegészítőit tekintve ugyanúgy végzáró elem és függesztódrótot kínálunk hozzá, mint vékonyabb társához.

Lumines Alu profil eloxált (Iledo) LED szalaghoz, opál
Lumines Alu profil eloxált (Iledo) LED szalaghoz, opál
Lumines Alu profil eloxált (Iledo) végzáró
Lumines Alu profil eloxált (Iledo) végzáró
Tartó-, rögzítő elem Lumines profilhoz, függesztődrót
Tartó-, rögzítő elem Lumines profilhoz, függesztődrót

Inso - gipszkartonba szerelhető alumínium profil

Az Inso jellegű profilokat a beépíthető spot lámpatestek nagy sikere hívta életre. Az alapelv lényegében itt is ugyanaz: a gipszkartonba megfelelő méretű nyílást vágnak, majd a kiegészítő rögzítő rugóval a helyére pattintják a profilt. A LED szalagot a helyére ragasztva, majd a fedő burát felpattintva kész is a helyiség világítása.

Inso - gipszkartonba építhető alumínium LED profil LED szalaghoz

Az a nagy különbség, hogy itt nem ~5 cm-es fényfontokból kapjuk a megvilágítást, hanem hosszú, akár teljes mennyezet hosszúságú fény csíkokból. Elképesztően elegáns belső terek kialakítására van lehetőség ezzel a beépíthető led profillal.

Inso - gipszkartonba építhető alumínium LED profil LED szalaghoz szerkezeti rajz

Kiegészítőként itt is a végzáró elem kapható, valamint a gipszkartonba rögzítéshez rögzítő rugó.

Lumines Alu profil eloxált (Inso) LED szalaghoz, opál
Lumines Alu profil eloxált (Inso) LED szalaghoz, opál
Lumines Alu profil eloxált (Inso) végzáró
Lumines Alu profil eloxált (Inso) végzáró
Tartó-, rögzítő elem Inso profilhoz, rőgzítőrugó
Tartó-, rögzítő elem Inso profilhoz, rögzítőrugó

LED profil újdonságok házhoz szállítással

A kétféle függeszthető és egyféle süllyeszthető LED alumínium profil természetesen áruházunkból kényelmesen megvásárolható. Raktáron tartjuk mindhárom típust, így biztosítva a gyors kiszállítást! A 2 méteres szálhosszúságú alumínium LED csatornák szállítási díja bruttó 1490 Ft, melyet bruttó 30 ezer Ft-ot meghaladó rendelési érték feletti vásárláskor elengedünk.

A cikk megjelenésének időpontja: 2016. február 16. Lehetséges, hogy a fenti információk már nem aktuálisak, illetve a termékek ára, elérhetősége időközben megváltozott.

Vásárlói képek

Solis Wide alu profil étkezőasztal világításhozMelegfehér és természetes fehér ledszalag Solis alu profilbanÉtkezőasztal megvilágítás meleg- és természetes fehér fénnyelSolis Wide ledszalag profil fény nélkülÉtkezőasztal felé függesztett LED profilÉtkezőasztal LED profil függesztékkel

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

×

×

    Asztali nézet megjelenítése