Oszlop készítés

Magazin: Fórum
Tóth Anett: A segítségüket kérném abban,hogy egy oszlopot szeretnék készíteni a merev bordás csőhéjból,és érdeklődnék,hogy az alap,ami egy PVC cső,arra kell e felépíteni az iszlop főt is,vagy csak a héjat kell ráragasztani és külön,csak a cső tetejére kell rárakni?Valamint ha 20 cm átmérőjű csövet használok,mekkora kell hogy legyen az oszlopfő mérete 20 as,mint a cső,vagy egy pár cm-rel nagyobb.

Vásárlói képek

Bordás féloszlop jón oszlopfejjelHáz kültéri díszítése - rózsaszín vakolat, fehér díszítőelemekB36 díszléc és oszlop polisztirolbólAranyozott hungarocell stukkókBoltív stukkóval gazdagon díszítveFehér hungarocell fali dísz aranyozássalBoltíves ajtónyílás hungarocell díszítőelemekkelBoltíves ajtónyílás hungarocell díszítőelemekkel ékesítveBoltíves ajtónyílás hungarocell díszítőelemekkelFaldekoráció hófehér gipszstukkót imitáló hungarocell díszekkel

9 vélemény, értékelés

#1 - Tályai Gábor
2009/03/23, 14:00
Kedves Anett!

Elnézést kérek a késői válaszért.
PVC csőre (vagy bármilyen más alapra) az oszlop csőhéj a megfelelő burkolóanyag, erre kell ráragasztani fentről-lefelé az oszlopfőt, a csőhéjat, majd az oszloptalpat (amelyik nem szükséges, kihagyható). Az oszlopfőt nem a csőhéjra kell ragasztani, hanem az oszlopra - így kevesebb az anyagszükséglet is és az oszlopfő méretét sem kell hozzáigazítani a csőhéj méretéhez.
#2 - Kapitányné Erika
2009/03/23, 14:03
Segítséget kérnék azoktól akik már tettek be "merev bordás csőhéj"oszlopt!!
Panel lakás beépített szekrényét elbontottuk,és ott van egy pvc cső 11cm átmérőjű,a tetőn összegyült csapadék elvezetésére!!Eléggé a sarokba van rakva....ezzel gondoltuk eltakarni!!
De láttam h van hajlítható is...melyik a jobb???Ill melyiket könnyebb beépíteni???
#3 - Tályai Gábor
2009/03/23, 14:04
Közben telefonon már beszéltünk, de a lényeg:
Ha körbe tudjuk burkolni az oszlopot (hozzáférünk mindenhol), akkor a merev csőhéjat ajánljuk. Ha csak egy fél oszlop, vagy egy oszlo-cikk lóg ki a falból, akkor arra a hajlítjató csőhéjat könnyebb beépíteni.
#4 - Rónási Anikó
2009/06/01, 16:03
Tisztelt Gábor!

A segítségét kérném! Díszítés céljából szeretnék 2 fél oszlopot, ha lehetséges tömör bordásat. Egyszerűbbre gondoltam, 02-es oszlopfővel ( 10-19-es átmérővel ). A nappali belmagassága 270 cm. Tudna nekem árajánlatot készíteni?
Lenne még egy boltív is, amit szívesen kidíszítenék. Méretei: ajtókivágás: 100cm
boltív belső szélessége: 40cm
boltív külső szélessége: 13cm
boltív magassága: 206cm ( 193cm, ha leszámítom a 13cm -t )
Köszönettel: R. Anikó
#5 - Tályai Gábor
2009/06/17, 09:30
Tisztelt Rónási Anikó!

A következő termékekre lesz szükség (aktuális árak a termékek mellett)
Oszlopfő-02: 1 db
Tömör bordás oszlop: 3,75 m (felekben)
A boltívre pedig ki kellene választani a profilt az íves díszlécek közül.
Kérem keressen telefonon a boltívvel kapcsolatban.
#6 - Art Point Bt.
2013/04/04, 11:02
Az után érdeklődnék, hogy a sima oszlophéj milyen anyagvastagságú?
Köszönettel: D. Erika
#7 - Tályai Piroska
2013/04/04, 12:14
Kedves Erika!

A csőhéjak anyagvastagsága átmérőtől függően változik; pl. egy 10 cm-es átmérőre készített csőhéj anyagvastagsága ~10 mm, egy 35 cm-es csőhéj esetén ~25 mm.

Amennyiben megírja, hogy milyen belső átmérőjű csőhéjra lenne szüksége, visszajelzünk az anyagvastagsággal kapcsolatban. Köszönjük megkeresését!
#8 - dr. Németh Zoltán
2017/03/18, 14:34
Tisztelt Tályai Gábor!
Kérjük segítségét. Egy kb. 50 m x 10 m terembe, mely belmagassága kb. 5 m, a terem közepén, hangelnyelés okából szeretnénk a falra két oldalt egy-egy félköríves tömör oszlopot.

Van-e a falra ragasztható tömör bordás oszlopból olyan átmérőjű, amely jól nézne ki ekkora térben?
Pl. 50 cm átmérőjű?

Mennyibe kerülne ebből 2 x 5 méternyi 50 cm átmérőjű, tömör bordás, félköríves oszlop, + 2 talp, + két díszítő oszlopfő elem a tetejére (pl. ion stílusban).
Mennyi időbe kerül elkészíteni, vidékre mi szállítanánk, vagy van-e pl. Tolna megyében is (Paks) odaszállítási lehetőségük, üzletük?
Nem lenne-e probléma, hogy pont a terem közepénél, ahova tennénk az oszlopot, ott "hasa van a falnak", vagy inkább mélyedésnek fogalmaznám.

Ön szerint mennyiben befolyásolná a terem visszhangzásának lecsökkentését ez a két polisztirol oszlop?
Ön sima festékkel festené le?
Köszönöm szépen a tájékoztatást előre is, tisztelettel: dr. Németh Zoltán
#9 - Tályai Piroska / ANRO
2017/03/30, 09:26
Tisztelt dr. Németh Zoltán!

Nincs tapasztalatunk a hungarocell oszlopok hangelnyelési, hanggátlási, hangszigetelési képességeiről, illetőleg nem is alkalmazták még hasonló célzattal, ezáltal sajnos nem tudjuk, hogy megfelelő lenne-e a kívánt feladatra.
Mindemellett érdemes megemlíteni, hogy a hungarocellből készült oszlop elsősorban díszítőelemként szolgál - így ha olyan térben helyezik el, ahol van pl. látogató- vagy vevőforgalom, akkor érdemes a külső felületét keményíteni (pl. vízbázisú festékkel történő átfestés, kéregerősítés).

Természetesen legyártathatóak az Ön által kért elemek, az alábbi árakon:
Oszlopfő-03 mintázatú elem, mely oszlopfőként és oszloptalpként is alkalmazható, EPS hungarocell anyagból készül. 50 cm átmérőjű oszlopra megfelelő méretű elem: bruttó 18100 Ft (két darab félből készül).
Tömör oszlop, bordás dekorral. 50 cm átmérőjű oszlop, felekben legyártva bruttó 19050 Ft/méter (a 125 cm-es szálhossz miatt 5 méter rendelése esetén 8 darab 125 cm-es féloszlop kerül leszállításra).

A belföldi címre történő házhoz szállítás díja bruttó 30 ezer Ft feletti vásárlás esetén ingyenes, a kiszállítást a Magyar Posta Zrt végzi. Az elemeket kartondobozban, értékbiztosítással, törékeny különszolgáltatásokkal postázzuk, ily módon épségben meg szoktak érkezni - de előzetes egyeztetést követően telephelyünkön személyesen is felvehetőek és elszállíthatóak a termékek.

Elnézését kérjük a késői visszajelzésért, állunk rendelkezésére a további kérdéseiben is!

Új vélemény, értékelés írása

×

    Asztali nézet megjelenítése