Beépíthető LED vezérlők

Hozzáadva: 2015 június 15, hétfő Magazin: Bemutatók, tesztek
Beépíthető LED vezérlők

Újabb három LED vezérlő elektronikával bővítettük a kínálatunkat, melyek a nem változtatható színű (monokróm) LED szalagokhoz, LED modulokhoz megfelelőek. Az újdonságok mindegyike kapcsoló és fényerő-szabályzó is egyben. Mindhárom beépíthető, azaz különálló házzal nem rendelkeznek.

Alu profilba építhető LED vezérlő

Kezdjük mindjárt a legkívánatosabb megoldással: az alumínium LED profilokba építhető vezérlővel. Az alumínium profilok fénysebességgel hódították meg a konyhai pultvilágítást, tulajdonképpen az általunk értékesített, felső szekrény aljára szerelhető világítások 99%-át ez a megoldás teszi ki. Nagyon klassz megoldás egyébként, viszonylag kis anyagigénnyel igen változatos világításokat hozhatunk létre. Ráadásul teljesen személyre szabható, jelenleg majd 100 különböző alumínium profilból választhatják ki kedves vásárlóink a nekik megfelelőt, illetve a bele ragasztható LED szalagból is több mint 60 különböző típus áll rendelkezésre.


A videón látható villogás szabad szemmel nem látható, ez a vezérlő PWM-es működés és a kamera fix képfrissítési frekvenciájának tudható be.

Mindeddig a kapcsolása volt egy kicsit bonyolultabb ezeknek a világítási megoldásoknak, hiszen a legtöbbször nem vagyunk felkészülve egy különálló kapcsolóra a pultvilágításhoz. Most azonban ezzel az új vezérlővel egy csapásra megoldódnak a gondjaink: a kapcsoló magában az alu profilban kap helyet, így nincs másra szükség, csak fix hálózati áramra, illetve természetesen a LED szalaghoz tartozó egyenáramú tápegységre.

Azonban az alu profilokba építhető LED vezérlő tudása nem áll meg a ki-, és bekapcsolásnál! Fényerőszabályzásra is alkalmas, azaz igény szerint beállíthatjuk a világítás fényerejét. A konyhai munkához természetesen mindig nagy fényerő szükséges, azonban a magyar embereknek a konyha nem csak a főzés helye, hanem sokszor a család is itt gyűlik össze beszélgetéshez, TV nézéshez. Ezekhez a tevékenységekhez pedig igen ritkán van szükség nagy fényerőre, inkább csak valami lágy hangulatfényt szeretnénk. Ilyen esetekben kiválóan lehet használni a beépített fényerő szabályzót.

Mindezek mellett az ár is igen kedvező, hiszen valószínűleg a 2000 Ft-os nagyságrendi áron kapható vezérlő lesz a legolcsóbb "konyhai eszközünk".

Mozgásérzékelős, infra LED vezérlő

Tulajdonképpen a következő termék is beépíthető az alu LED profilokba, mindössze egy megfelelő méretű furatot kell készíteni a burára. A beépíthető infra LED vezérlő szintén ki-, és be tudja kapcsolni a csatlakoztatott ledeket, illetve természetesen fényerőszabályzó is egyben. Azonban annyi előnye van, hogy nem kell hozzáérni, elég csak elhúzni alatta a kezünket, vagy akár csak egyik ujjunkat és máris megtörtént a kapcsolás.


A videón látható villogás szabad szemmel nem látható, ez a vezérlő PWM-es működés és a kamera fix képfrissítési frekvenciájának tudható be.

Ez abban az esetekben lehet hihetetlenül nagy előny, ha sokat dolgozunk vizes/zsíros kézzel: nem kell összefogdosni a fali kapcsolót, vagy a már a fentebb említett alu profilba építhető vezérlőt: mindössze egy legyintés az érzékelő alatt és azonnal fényárban úszik a munkapult. Sőt: a fényerő szabályzáshoz sem kell hozzányúlnunk semmihez: elegendő, ha az érzékelők alá tartjuk a kezünket, majd a megfelelő fényerő elérésekor elvesszük onnan.

Beépíthető érintésérzékeny LED vezérlő

A harmadik újdonság felhasználási köre is igen széles: bár a fenti konyhai alkalmazásokhoz is megfelelő lehet, mégis inkább egyéb helyekre ajánlanánk: kiváló kisebb teljesítményű helyi megvilágítások kapcsolására, pl. gardróbszekrényben, éjszakai közlekedőfények kapcsolására, de megfelelő lehet járművekbe épített világítások kapcsolására is. A beépíthető, érintésérzékeny LED vezérlő a fentiekhez hasonlóan kapcsoló és fényerőszabályzó is egyben.


A videón látható villogás szabad szemmel nem látható, ez a vezérlő PWM-es működés és a kamera fix képfrissítési frekvenciájának tudható be.

A működtetést a fenti videón megtekinthetik, de egyébként nem bonyolult: bárhol röviden hozzáérve a panelhez a kapcsolás megtörténik. Hosszabb érintés hatására pedig a fényerő szabályzás lép működésbe: a megfelelő fényerő elérésekor pedig el kell engedni a felületet.

Általános jellemzők

Mindhárom vezérlő igen kis méretű, a legnagyobb is csak 40 mm hosszú és 12 mm széles, így a legtöbb alumínium profilba beépíthetőek. Ha nem biztos benne, nyugodtak keresse ügyfélszolgálatunkat a megfelelő profil és/vagy vezérlő kiválasztásához.

A további közös pont a vezérlőkben az az, hogy mindegyik 9-24 Voltig képes a csatlakoztatott LED termékeket vezérelni, azaz 12 Voltos és 24 Voltos LED szalagokhoz és LED modulokhoz is megfelelő. Teljesítményre is ugyanazt "tudják": 3 Ampernyi azaz 12 Volton 36 Wattnyi, míg 24 Volton 72 Wattnyi LED vezérlésére képesek.

Mindegyik beépíthető LED vezérlő kék színű jelzőfénnyel rendelkezik, azaz kikapcsolt állapotban egy apró SMD LED világít, így akár teljes sötétségben is könnyen megtaláljuk, hogy hol van a vezérlő.

A cikk megjelenésének időpontja: 2015. június 15. Lehetséges, hogy a fenti információk már nem aktuálisak, illetve a termékek ára, elérhetősége időközben megváltozott.

Vásárlói képek

Modern konyha aluprofilos LED világítássalModern konyha aluprofilos LED világítássalModern konyha aluprofilos LED világítássalFény az asztalra: natúr fenyő polcra szerelt ledszalagos világítás3528x120 SMD LED szalagos világítás alumínium sínbenLED szalag tartó alumínium sín fenyő polcra szerelve, beépített vezérlővelEgyszínű ledszalagos világításhoz használható LED vezérlőKék fénnyel világít a LED sínbe építhető LED vezérlőA konyhapultnál fényt adó lámpatest a soroskő fali burkolatot is kihangsúlyozzaLED sarokprofilos világítás a konyhapulton végzett munka segítéséhez

6 hozzászólás érkezett

#1 - G. Szabolcs
2015/10/17, 17:08
Kedves Hölgyem / Uram!

A fenti, infrás vezérlővel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- mennyi a max távolság, amiről érzékel?
- feltételezem, hogy alu profilba (pl. Lumines) történő beépítéskor a burát ki kell vágni az érzéeklő felett, igaz?

Konkrétan konhyapult világításhoz kellene, de szeretném elkerülni a "véletlen" ki/bekapcsolásokat.
Válaszukat előre is köszönöm, üdvözlettel:
G. Szabolcs
#2 - Tályai Péter
2015/10/19, 08:41
Tisztelt Szabolcs!

1) Az infrás vezérlő érzékelési hatótávolsága ~5 cm.
2) A feltételezése helytálló, a burát valóban ki kell vágni az érzékelő fölötti részen, hogy a vezérlő megfelelően működjön.

Remélem tudtam segíteni!
#3 - Stein Gábor
2016/03/14, 20:39
Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Vettem egy DS01 -es típusú ledvezérlőt. Be is lett építve, de ha nem teljes fényerőn működik akkor érzékelhetően vibrál a fénye. Mi lehet a baj? A led szalag 15 w/m -es 12V -ról működő 2,2 m hosszú. Tehát elvileg belefér a működteti kívánt teljesítmény.

Válaszukat előre is köszönöm!
#4 - Tályai Gábor
2016/03/16, 15:53
Tisztelt Stein Gábor!

Legyen szíves küldje vissza a LED vezérlőt, kicseréltetjük a beszállítóval.
Elnézését kérjük az okozott kellemetlenség miatt!
Üdvözlettel:
Tályai Gábor
#5 - Norbert
2017/02/08, 16:25
Tisztelt Ügyfélszolgálat!
Olyan kérdésem lenne, hogy EGY KB 2 MÉTERES LED SZALAGRA a 2 végére lehet e tenni ilyen vezérlőt? Egy ágy fölé kellene, hogy mind 2 személy feltudja kapcsolni. Vagy ha nem van e olyan amit maga az alu profilt érintve kapcsol fel bárhol érintem meg? Köszönöm
#6 - Tályai Gábor
2017/02/09, 14:04
Kedves Norbert!

Sajnos csak egy oldalról oldható meg a kapcsolás, nincs alternatív kapcsoló jellegű LED vezérlő. Rá lehet szerelni két kapcsolót a LED szalagra, de amíg az egyik be van kapcsolva, addig világítani fog a szalag. Az alu profilba építhető LED vezérlők is csak egy adott pontot megérintve kapcsolnak.

Esetlegesen középre nem lehet beépíteni a kapcsolót, hogy mindkét személy elérje?
Üdvözlettel:
Tályai Gábor

Új hozzászólás elküldéséhez bejelentkezés szükséges.
Új hozzászólás írása

×

×

    Asztali nézet megjelenítése