Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Sávos roló: az ideális árnyékoló megoldás

Frissítve: 2015 február 13, péntek Magazin: Bemutatók, tesztek
Sávos roló: az ideális árnyékoló megoldás

Gardinia doppel avagy sávos rolók

A napsütés kizárására több árnyékolástechnikai termék létezik, leggyakrabban a különböző függönykarnisokkal kombinált függönyöket használjuk erre a célra. Azonban nem vagyunk egyformák, van akit már a hideg ráz a különböző függöny rendszerektől, nekik pedig igazán megfelelő megoldások a különböző kivitelű rolók.

A februári árnyékolástechnikai hetek keretében három különböző roló típust mutatunk be, ennek az első tagja a doppel avagy sávos roló. A sávos roló lényege, hogy a sötételő anyag egymás mögött két rétegben fut, azonban nem teljesen homogén anyagból készült, hanem sávosan váltakoznak egymás alatt az átlátszó és az árnyékoló rétegek. Az ötletesen kialakított kezelővel tudjuk ezeket a sávokat egymáshoz képest elmozdítani, ezzel létrehozva az alábbi három állapotok egyikét:

A sávos roló három állapota: nyitott vagy fényáteresztő, félig zárt, és zárt állapot.

Természetesen nem csak ez a három állapot létezik, fokozatmentesen szabályozható a lakásba jutó fény mennyisége, illetve a kezelővel természetesen fel lehet húzni a rolót teljesen, így biztosítva a fény akadálytalan beáramlását.

Rolók színei, méretei

Pillanatnyilag négy divatos színben elérhetőek a Gardinia sávos rolói: a hagyományokat kedvelőknek a fehér színt ajánljuk, a modern lakásokba a krém illetve mokka színeket érdemes választani, míg a fekete igazán extravagáns megjelenést biztosít.

Ablakra és ajtóra is van megfelelő roló megoldás.

Méreteket tekintve megkülönböztetjük az ablakra való rolókat, ezek egységesen maximum 150 cm magasságig engedhetőek le, és 45 cm, 60 cm, 75 cm, 100 cm illetve 120 cm szélességben érhetőek el. Ajtóra is van roló megoldásunk: ennek 90 cm a szélessége és maximum 220 cm a magassága.

Easy fix - egyszerű beépítés

A már említett három új roló család közös jellemzője, hogy mind csavar és szerszám mentes beépítést biztosít. Ez azt jelenti, hogy nem kell összefurkálni, csavarozni az ablakokat, egy ötletes klipszes rendszerrel az ablakok nagy részére könnyedén felrögzíthetőek és bármikor eltávolíthatóak. Elképzelhető néhány egyedi kivitelű nyílászáró, melynek nyíló részének felső pereme túl vastag a klipsz beakasztásához, probléma azonban ekkor sincs: a mellékelt kétoldalú ragasztóval továbbra is könnyen rögzíthető a roló, azonban nyilvánvalóan az egyszerű eltávolításról ebben az esetben le kell mondanunk.

A rolók beépítése, felszerelése

Az alábbi videóban megtekintheti, hogy hogyan kell felszerelni a doppel rolókat. Néhány perc alatt elvégezhető feladat, szakértelmet nem kíván. Figyelem! A videóban található kezelőn lévő végsúly típusa eltér a forgalmazott típustól, de ez a felszerelés menetét semmiben nem érinti.

A cikkhez kapcsolódó termékek

Vásárlói képek

Nincs leírásMinimál stílusú belsőárnyékoló: sávroló új családi házon.Fény beeresztésre és árnyékolásra is jó Easy fix sávos rolóRoló krém színű, fehér műanyag ablakon, buktatvaKellemes hangulatú nappali modern stílusban. Szép függöny, megfelelő árnyékolás, dekoratív világítások, kényelmes ülőgarnitúra, tágas tér!Sávos roló félig felhúzvaSávos roló leengedve, takarja az ablakotSávos roló, így még fény is jön beKész roló beépítés után fürdőszobai ablakonHa így van lapolva a sávroló, nem látnak be és a nap se tud besütni!

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

×

    Asztali nézet megjelenítése