Olcsó LED panel csupán 2990 Ft-ért!

Modern konyhaszekrény led szalag pultvilágítással

Frissítve: 2019 március 18, hétfő Magazin: Bemutatók, tesztek
 
Modern konyhaszekrény led szalag pultvilágítással
 

Egy régi családi ház megvásárlásával kezdődik a történet, amelyben egy fiatal pár igyekszik a régi építésű ingatlanból minél többet kihozni! Minden lakás egyik legforgalmasabb része a konyha, ráadásul a háziasszony is szeret sütni-főzni, így a helyiség kialakítása sarkalatos pont volt a felújítás során. A konyha természetesen energiatakarékos LED világítással lett gazdagabb, de ejtsünk néhány szót a kivitelezés menetéről!

 

A felújítás első lépései - fal rendberakása, padló burkolása

A kiindulási pont egy trapéz alakú helyiség volt, amelynek derékszöggel megáldott sarkába álmodták az új konyhaszekrényt. A fotókon látható, hogy a 40 éves falak igencsak igényelték már a frissítést, a felület lekaparása után itt alapozási-vakolási-glettelési munkák követték egymást, melyben a Rigips és Baumit cég termékei voltak segítségünkre (mindeközben a vízvezetékek is cserén estek át, ezért mélyebb rétegekig menően felbontották a falakat).

A plafonra is ráfért egy kis ráncfelvarrás, így ide a szoba formájához illeszkedő gipszkarton álmennyezetet építettek, de erről egy későbbi cikkünkben részletesebben is beszámolunk majd, miután a bele kerülő LED izzók és szalagfények is az ANRO Épületdíszítés Kft-től származnak!

 

A gipszkarton szerelés és a villanyszerelés szorosan összekapcsolódik, itt a LED szalag felszerelését láthatjuk.

 

Gipszkarton álmennyezet szerelése LED szalagos világítással

 

A járófelület is teljes átalakuláson esett át, a padlókiegyenlítést követően a lengyel Opoczno gyár I. osztályú Kallisto burkolatára esett a választás, amelynek magas árát feledteti tartóssága - ezt a típusú fényes greslapot egy másik korábbi felújításból ismerték a vevők, ahol közel 10 éves használat után is néhány karcolást tudtak csak felfedezni a padlócsempéken. A háziak a K3 krém színű járólapot választották, amelynek natúr színe világosabbá és tágasabbá teszi a helyiséget!

 

Konyhai villanyszerelési munkálatok

A régi építésre tekintettel az elavult elektromos rendszer teljes mértékben eltávolításra került. A villanyvezetékek és kapcsolók kibontásával lehetőség nyílt a teljes villamos hálózat újbóli kiépítésére, amely nemcsak a megrendelő igényeinek, hanem a villanyszerelés követelményeinek is megfelel. Az épülő konyhában ekkor már pontosan tudniuk kellett a tulajdonosoknak, hogy milyen gépet hová kívánnak elhelyezni, hogy ennek megfelelően alakíthassák ki a szakemberek az elektromos rendszert.

 

Az elavult elektromos rendszer felújítása: vezeték és biztosíték szekrény csere.

 

A teljes elektromos rendszer cseréje

 

A sok áramot fogyasztó Siemens kerámialapos főzőlap és vele érkező sütő külön áramkört kapott, de számolni kellett a Whirlpool beépíthető mosogatógép, a Samsung kombinált hűtő, az egyéb konyhai kisgépek és a fővilágítás áramigényével is, amely szintén külön biztosítékot kapott az elosztódobozban!

A villanyszereléskor tehát papíron-tervben már összeállt a konyha berendezése, így pontosan lehetett tudni, melyik szekrény hol helyezkedik el, hová lehet majd hasznos pultvilágítást készíteni!

A tulajdonosok korábbi lakóhelyükön is igyekeztek áttérni a LED világításra, így a ledes munkafelület megvilágítás már nem volt ismeretlen a konyhatündérek számára. Akkor még csak a méterenként 60 db SMD3528 ledet tartalmazó szalagok voltak elérhető áron, de már az is nagy segítséget jelentett a lakótelepi konyha sötét sarkában! Habár a felsőszekrény aljára ragasztott LED csík a kígyózó vezetékkel aljzatba dugott adapterrel nem volt túl esztétikus látvány, de hasznossága miatt elnézték ezt a kis hibát!

 

LED pultvilágítás tervezése és beszerelése

Az új házba kerülő, modern stílusú konyhabútor dió színű korpusszal és fa mintás munkapulttal, valamint krém színű frontokkal készül, amelyet csak a konyhagépek és a mattkróm fogantyúk díszítenek. Ehhez a stílushoz kellett tehát megjelenésben is illeszkedő, igényes, rejtetten elhelyezkedő LED pultvilágítást kigondolni, amelynek kezdő és végpontja is a falban, illetve a szekrényben helyezkedhet el, ezzel észrevétlenné téve a konyhai pultvilágítás szerelvényeit!

A LED világítást ellátó 12V tápegységből induló vezetékek a falba süllyesztett csőben lettek elhelyezve, de hogy egy esetleges meghibásodás alkalmával ne kelljen egyből falat bontani, a LED trafó végül egy külső műanyag dobozban lelt otthonra, melyben megfelelően tud szellőzni, ugyanakkor érintésvédelmileg sem jelent veszélyt a lakókra! A LED tápot fali kapcsolóval kötötték össze, amelyet a tűzhely és mosogató között könnyedén elérhetünk, legyen szó akár tea főzéséről, akár kenyér szeletelésről mindig kéznél van a villanykapcsoló és a fény!

A tápegységből kiérkező gyengeáramú vezetékek azonban szintén láthatatlanok, hiszen a vakolat alatt találnak el az új bútorba, és majd csak a felső szekrény legalsó polcánál szembesülhetünk ismét a kábelekkel, amelyeket a LED szalag vezetékeivel kellett összecsatlakoztatni.

 

A LED szalagos pult megvilágításokkal erős fényt kapunk, amelyek alatt élmény a konyhai munka :)

 

A LED szalagos pult megvilágításokkal erős fényt kapunk, amelyek alatt élmény a konyhai munka :)

 

A konyhai pultvilágítás szépségéről a LED szalaghoz való ALP-001 alumínium csatorna gondoskodott, amelynek helyét az asztalos a konyhaszekrény összeállítása és beépítése előtt belemarta a felső polc aljába. Besüllyeszthető kivitele tökéletesen elmerül a bútorlapban, ezzel nem vesz el teret az egyébként sem túl magas munkaterületből, másrészről jó hővezető felületet biztosít a ledeknek is.

Akciós LED szalag termékeink 2019. május hónapban

2 év 1056 lumen
120 ledes
32% akció LED szalag kültéri 3528-120 (12 Volt) - term. f. PureSilicone! (CRI=89)

LED szalag kültéri 3528-120 (12 Volt) - term. f. PureSilicone! (CRI=89)

1 690 Ft
2 490 Ft (-32%)
3 év 1728 lumen
60 ledes
20% akció LED szalag beltéri 2835-60 (12 Volt) - meleg fehér (120lm/W CRI=86)

LED szalag beltéri 2835-60 (12 Volt) - meleg fehér (120lm/W CRI=86)

1 290 Ft
1 615 Ft (-20%)
3 év 840 lumen
120 ledes
38% akció LED szalag beltéri 3528-120 (12 Volt) - meleg+hideg fehér CRI=86

LED szalag beltéri 3528-120 (12 Volt) - meleg+hideg fehér CRI=86

1 490 Ft
2 417 Ft (-38%)
3 év 1728 lumen
60 ledes
20% akció LED szalag beltéri 2835-60 (12 Volt) - természetes fehér (120lm/W CRI=86)

LED szalag beltéri 2835-60 (12 Volt) - természetes fehér (120lm/W CRI=86)

1 290 Ft
1 615 Ft (-20%)
2 év 240 lumen
60 ledes
36% akció LED szalag beltéri 3528-60 (12 Volt) - zöld DEKOR! Kifutó!

LED szalag beltéri 3528-60 (12 Volt) - zöld DEKOR! Kifutó!

159 Ft
248 Ft (-36%)
2 év 1536 lumen
64 ledes
37% akció LED szalag kültéri 2835-64 (24 Volt) - meleg fehér (160+lm/W) Kifutó!

LED szalag kültéri 2835-64 (24 Volt) - meleg fehér (160+lm/W) Kifutó!

1 890 Ft
2 997 Ft (-37%)

Amíg a készlet tart! Nehogy lemaradjon!


Az alumínium sínhez tartozó opál fedlap egyrészről megakadályozza, hogy a nútba ragasztott LED szalagon fényt adó sárga LED chipeket láthassuk, így kikapcsolt állapotban is dekoratív takarást rejt a világítóegységeknek! Másrészről azonban tompítja az erős ledek fényét, szórja is azt, így még komfortosabban használhatjuk az új pult LED világítását!

A tulajdonosok a 10W/m fogyasztású, 3528-120 LED csíkot választották, amelyből a munkalap bevilágítására ~3 méternyit kellett felhasználni. A felső szekrény külső szélétől ~15 cm-rel beljebb szerelték be a ledes világítást, ezáltal a fények leginkább arra a területre összpontosulnak, ahová a karunk is kényelmesen beér. A konyhapult fölé szerelhető energiatakarékos LED fényekkel tehát tökéletes körülményeket teremthetünk a konyhai munkálatok elvégzésére, amellyel egyidőben gondoskodunk a biztonságos munkához való feltételekről is (gondoljunk a jó látási viszonyokra) és egy esetlegesen szükséges hangulatvilágításra is (romantikus kétszemélyes vacsora háttérvilágítása).

A jó minőségű LED szalagnak köszönhetően hosszú ideig karbantartásmentes és alacsony áramot fogyasztó világítási rendszert kaptak eredményül, amelyet sikerült esztétikusan beépíteniük az új konyhabútorba, ezzel még szebbé, otthonosabbá téve lakásukat, amely a 21. század követelményeinek is megfelel!

A megvalósult led szalagos konyhapult világítást a cikk alján található képek segítségével is áttekintheti!

 

 

Az 1960-as években épült ház trapéz alakú helyiségéből lesz majd konyha!

Az 1960-as években épült ház trapéz alakú helyiségéből lesz majd konyha!

 

 

Felújítás közben - a falak szépülnek és a nyílászárók is újak már!

Felújítás közben - a falak szépülnek és a nyílászárók is újak már!

A burkolás a mennyezet és a falak már rendben vannak, a konyhabútor és a led világítás beszerelése van hátra!

A burkolás a mennyezet és a falak már rendben vannak, a konyhabútor és a led világítás beszerelése van hátra!

Időközben megszülettek az első tervek is a készülő konyhabútorról, bár a színek még mindig kérdésesek voltak!

Időközben megszülettek az első tervek is a készülő konyhabútorról, bár a színek még mindig kérdésesek voltak!

 

Akciós Alumínium LED profil termékeink 2019. május hónapban

3 év 200 cm
58 mm
58 mm
Alumínium
Ezüst
24% akció ALP-6060 Aluminium függeszthető profil ezüst, LED szalaghoz, opál bura Kifutó!

ALP-6060 Aluminium függeszthető profil ezüst, LED szalaghoz, opál bura Kifutó!

3 990 Ft
5 238 Ft (-24%)
3 év 200 cm
20 mm
20 mm
Alumínium
Ezüst
20% akció ALP-008 Aluminium kör profil ezüst, LED szalaghoz, opál burával

ALP-008 Aluminium kör profil ezüst, LED szalaghoz, opál burával

3 196 Ft
3 995 Ft (-20%)
3 év 200 cm
16 mm
16 mm
Alumínium
Ezüst
30% akció ALP-005 Aluminium sarok profil ezüst, LED szalaghoz, félig átlátszó burával

ALP-005 Aluminium sarok profil ezüst, LED szalaghoz, félig átlátszó burával

1 599 Ft
2 284 Ft (-30%)
3 év 200 cm
30 mm
30 mm
Alumínium
Ezüst
20% akció ALP-016R Aluminium sarokprofil ezüst, LED szalaghoz, opál burával

ALP-016R Aluminium sarokprofil ezüst, LED szalaghoz, opál burával

2 085 Ft
2 606 Ft (-20%)
3 év 200 cm
18 mm
17 mm
Alumínium
Ezüst
20% akció Type-Y - Bútor - pultvilágító profil LED szalaghoz, átlátszó burával

Type-Y - Bútor - pultvilágító profil LED szalaghoz, átlátszó burával

1 490 Ft
1 862 Ft (-20%)
3 év 200 cm
7 mm
16 mm
Alumínium
Ezüst
20% akció Type-Z - Süllyeszthető LED szalagos alu profil - ezüst -  félig átlátszó burával

Type-Z - Süllyeszthető LED szalagos alu profil - ezüst - félig átlátszó burával

1 150 Ft
1 440 Ft (-20%)

Amíg a készlet tart! Nehogy lemaradjon!

 
A szekrényelemek és konyhagépek elrendezése már végleges, így fog kinézni a konyhabútor.

A szekrényelemek és konyhagépek elrendezése már végleges, így fog kinézni a konyhabútor.

A felső konyhai sarokelem csapott oldalához igazodik a besüllyesztett pultvilágítás is!

A felső konyhai sarokelem csapott oldalához igazodik a besüllyesztett pultvilágítás is!

Végelemre itt nem volt szükség, az alu profil ugyanis a bútorlapig tart, csak a bele ragasztott erős fényű LED szalag tükröződése okoz érzéki csalódást!

Végelemre itt nem volt szükség, az alu profil ugyanis a bútorlapig tart, csak a bele ragasztott erős fényű LED szalag tükröződése okoz érzéki csalódást!

A ledes pultvilágításhoz szükséges alumínium csík helyét az asztalosok már a konyhabútor gyártása előtt vágták a bútorlapba, de csak a helyszíni összeállításkor került végleges helyére a LED világítás tartója!

A ledes pultvilágításhoz szükséges alumínium csík helyét az asztalosok már a konyhabútor gyártása előtt vágták a bútorlapba, de csak a helyszíni összeállításkor került végleges helyére a LED világítás tartója!

Az alumínium led szalag csatorna a felső szekrényelem külső szélétől kb. 15 cm-es távolságra lett felrakva, ily módon arra a munkafelület szakaszra vetíti a beleragasztott LED szalag a fényt, ahol majd serénykedni fogunk!

Az alumínium led szalag csatorna a felső szekrényelem külső szélétől kb. 15 cm-es távolságra lett felrakva, ily módon arra a munkafelület szakaszra vetíti a beleragasztott LED szalag a fényt, ahol majd serénykedni fogunk!

A 3528-120 melegfehér beltéri led szalag tökéletes erősségű világítást nyújt a mosogatáshoz és egyéb konyhai teendőkhöz is!

A 3528-120 melegfehér beltéri led szalag tökéletes erősségű világítást nyújt a mosogatáshoz és egyéb konyhai teendőkhöz is!

A modern konyhában az általános világításhoz is LED lámpákat használtak, így a konyhabútort most a mennyezeti lámpák fényében csodálhatjuk meg!

A modern konyhában az általános világításhoz is LED lámpákat használtak, így a konyhabútort most a mennyezeti lámpák fényében csodálhatjuk meg!

A felkapcsolt ledes pultvilágítás sötétedés után is jól használhatóvá teszi a konyha sötét sarkát!

A felkapcsolt ledes pultvilágítás sötétedés után is jól használhatóvá teszi a konyha sötét sarkát!

Fény az éjszakában - A LED szalagos pultvilágítás nemcsak praktikus, hanem energiatakarékos, korszerű és hangulatos!

Fény az éjszakában - A LED szalagos pultvilágítás nemcsak praktikus, hanem energiatakarékos, korszerű és hangulatos!

 

A magyar konyhák nagy részében a konyhaszekrény a fal mentén kerül kiépítésre, továbbá munka közben saját testünkkel is árnyékot vetünk a munkapultra - ezek miatt biztos, hogy szükséges kiegészítő világítás a pult felé, hogy megfelelő körülmények között végezhessük a konyhai tennivalókat.
Manapság legtöbben a LED szalagokat választják erre a feladatra, amelyek kis méretük által akár utólagosan is felszerelhetőek a konyhaszekrényre. A LED szalagot esztétikusabbá tehetjük, ha alumínium csatornába ragasztjuk, amellyel nagyszerű hőelvezető felületet is képezhetünk a ledek számára! Lássuk, hogy a fentebbi képeken látott konyhában a munkapult megvilágításához milyen eszközök és termékek kerültek felhasználásra, illetve beépítésre!

 

 

A cikkhez kapcsolódó termékek

Vásárlói képek

Mopa pavilon a Construma kiállításon: a led világítás kiemeli a falpanelek textúrájátKonyhapult led világításSzínváltós LED világítás egyedi formájú gipszkartonba építveKiskerekes cukrászda megújulva dizájnos belső térrel és modern led világításokkal.Ledes design csillár a hajdúböszörményi Kerekes cukrászdában, dekoratív világításhoz.ALP-017 ledes profilok X alakban elhelyezve a mennyezeten, dizájn világításhoz.ALP-017 rejtett led profil helye a gipszkartonbanFüggönykarnis LED világítós díszléccel kikerülveDíszlécekkel és hungarocell lappal díszített plafonKristály spotlámpák

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

×

    Asztali nézet megjelenítése