Bútorba építhető rejtett elosztók

Hozzáadva: 2014 december 12, péntek Magazin: Bemutatók, tesztek
Bútorba építhető rejtett elosztók

Az irodai és konyhai környezetben általában nagy számú elektromos berendezést használunk, melyek egy része csak időszakos használatú. Ezen eszközök tápellátását legegyszerűbben egy rejtett elosztóval oldhatjuk meg. Csak egy mozdulat és máris rendelkezésünkre áll 3-5 db szabad konnektor.

A rejtett elosztó kiváló megoldás abban az esetben is, ha új eszközök beépítését tervezzük konyhánkba, irodánkba, azonban a bútorkészítés, vagy a villanyszerelés során nem építettünk be elegendő konnektort. Ebben az esetben is, utólagos beépítéssel a rejtett elosztók tökéletesen megoldják a feladatot, falvésés nélkül!

A süllyesztett dugaszolóaljzatok és beépített konnektoroszlopok hatékony és dekoratív hálózati áramellátást biztosíthatnak például egy üdülőhelyen, apartmanban is, ahol elképzelhető, hogy a vendégek bérlik vagy viszik magukkal a nyaralás idején is szükséges háztartási gépeket, pl. vízforraló, kávéfőző, rezsó, stb. Ilyen környezetben használaton kívül a felületbe süllyeszthető vagy billenthető a csatlakozóaljzat, amely megkönnyíti a takarítást vagy egyszerűen csak rendezettebb látványt kelt!

Kör alakú rejtett elosztó

A rejtett elosztók ezüst felülete minden konyhába, irodába illik, a szürkés szín minden más színhez passzol. A kör alakú elosztók 3-as, 4-es és 5-ös kivitelben érhetőek el, sőt, a 3-as típusból USB porttal szerelt változat is elérhető.

Rejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú (3-as)
Rejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú (3-as)
Rejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú (3-as+2 USB port)
Rejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú (3-as+2 USB port)
Rejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú (4-es)
Rejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú (4-es)
Rejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú (5-ös)
Rejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú (5-ös)

Használaton kívül az elosztókból csak egy ezüst színű kör látszódik, de egy nyomással oldható az elosztó zárja, majd egy könnyed mozdulattal kihúzható az asztalból. A nyomásra felnyíló konnektorok függőlegesen terjedelmesek, de a bútortervezők, bútorkészítők, bútorbeépítő szakemberek ezt jól tudják, így az ehhez szükséges hely biztosításával kalkulálniuk kell!

Kör alakú rejtett elosztó

Az elosztó természetesen vezetékkel és dugvillával is fel van szerelve, így további villanyszerelő munkát nem igényel. A kábel jó minőségű, vastag, 3x1,5 mm2-es keresztmetszetű, így összesen 2400 Wattnyi elektromos berendezést üzemeltethetünk egy elosztóról.

Kör alakú rejtett elosztó vezetékkel, dugvillával

Egy ügyes bútorasztalossal, (vagy akár saját magunk is megtehetjük), vágassunk egy megfelelő nyílást a bútorlapon, vagy konyhapulton. Helyezzük be a furatba az elosztót, alulról csavarozzuk fel, majd a dugvillát csatlakoztassuk egy szabad konnektorba és már készen is vagyunk.

Kör alakú rejtett elosztó beépítése

Téglalap alakú rejtett elosztó

A fentiekhez hasonló megoldás a négyszögletes rejtett elosztó. Akár kör alakú társa, ez is ezüst szürke színben érkezik, a különbség az üzemeltetésben van. Amíg a kör alakút fel kell húzni az asztalból, a négyzet alakú egy gyengéd nyomás hatására felbillen az asztal lapjából. A felbillenő konnektor egyelőre csak 3 dugaljat tartalmazó típusban elérhető.

Négyzet alakú rejtett elosztó

Természetesen ez a típusú asztali elosztó is vastag 3 eres 1,5 mm2-es keresztmetszetű kábellel és dugvillával érkezik, így a maximális terhelhetőség szintén 2,5 kiloWatt.

Négyzet alakú rejtett elosztó teljes felszereltsége

A beépítési mód is hasonló, mindössze a kör alakú furat helyett megadott méretű négyszögletes nyílást kell vágni a bútorlapba, majd ebbe helyezni a rejtett elosztót.

Négyzet alakú rejtett elosztó beépítési útmutatója

A fentiek alapján elmondható, hogy a süllyesztett konnektorok rejtett elhelyezésük kapcsán dizájnos és kedvelt kiegészítői lehetnek a lakásoknak, háztartásoknak, irodáknak, munkahelyeknek egyaránt. Szerelhetjük a konyhaszigetbe, íróasztalba, a bútorlapba, a munkafelületbe - így kézközelben lesznek a 230 voltos elektromos csatlakozóhelyek! Hogy a téglalap alakú fekvő konnektort vagy a kör alakú álló dugaljoszlopot választjuk-e, az csak az egyéni ízlésünkön, az igényeinken és a beszerelési hely adottságain múlik, de biztos, hogy azután nem kell a vezetékes hosszabbítókkal bajlódni!

A cikk megjelenésének időpontja: 2014. december 12. Lehetséges, hogy a fenti információk már nem aktuálisak, illetve a termékek ára, elérhetősége időközben megváltozott.

Vásárlói képek

Süllyeszthető konnektor beszerelés után.Fejjel lefelé beszerelve (ez nem rendeltetésszerű használat, mert így nem nyomható vissza a bútorlapba)Dekorációs konyhapult világítás a konyhában, színváltós LED szalaggalSüllyesztett elosztó rejtve - csak a kör alakú fedlapja látszik ki a munkapultbólAsztalba süllyedő villamos elosztóTárgyalóasztal, bútorlapba építhető rejtett elosztóvalTárgyalóasztal, bútorlapba építhető rejtett elosztóvalA konyhapult világítását a felsőszekrénybe süllyesztett alumínium profilban elhelyezett LED szalag biztosítja.

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

×

×

    Asztali nézet megjelenítése