Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Okosizzó - változtatható színű LED lámpa

Frissítve: 2014 december 09, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
Okosizzó - változtatható színű LED lámpák

A világítástechnika idei évi legnagyobb slágere az "okosizzó". Számos gyártó jelentkezett vele, a karácsonyi szezon egyik legjobban keresett terméke lesz. Ez nem is véletlen, hiszen nagy volna a kereslet egy olyan, hagyományos GU10-es vagy E27-es foglalattal ellátott fényforrásra, amely tetszőleges színnel tud világítani, illetve a vezérlése is megoldott, darabszámtól függetlenül.

Okosizzó - RGBW LED lámpák

A napokban cégünkhöz is megérkezett az első szállítmány ezekből az új típusú LED lámpákból. Már túl is vagyunk az első ismerkedésen és elmondhatjuk, hogy kiválóan megfelelnek a fenti követelményeknek! Sőt! A lámpák külön meleg fehér fényű ledeket is kaptak, így a hagyományos színű fény kedvelői kompromisszumok nélkül használhatják. Azaz a lámpa tulajdonképpen hagyományos fővilágítás kialakítására is alkalmas: a hétköznapokon a fali kapcsolóval használhatjuk hagyományos lámpaként, azonban ha kezdődik a buli, elő lehet venni a távirányítót, vagy a mobilt és indulhat a színezés.

A Mi-Light LED fényforrásokat tehát általános világításhoz használható fehér fényre is beállíthatjuk, de igény szerint válogathatunk a színekből a beépített színváltós chipnek köszönhetően! A távirányító segítségével felkapcsolhatjuk vagy lekapcsolhatjuk a világítást, fényjátékprogramokat indíthatunk, állíthatjuk a színárnyalatot, tompíthatjuk vagy éppen erősíthetjük az aktuális fényerőt!

Okosizzó - színek
Ízelítő a beállítható színekből.

RGBW lámpák

Ismerkedjünk meg egy új fogalommal: RGBW. Ebből az első három betű már ismerős lehet a változtatható színű RGB LED szalagokról: Red-Green-Blue, azaz piros, zöld, kék ledek csoportjáról van szó. Ezen három LED különböző intenzitású világításával keverhető ki szinte bármilyen szín. A fogalom utosó betűje egy "W" amely a White, mint fehér színt jelöli. Ez azt jelenti, hogy az RGB ledek mellett fehér LED is beépítésre került, azaz a fehér fényt direktben kapjuk, nem színkeveréssel állítják elő. Ez nagyon fontos lehet akkor, ha az lámpáknak hagyományos, napi használatra is alkalmasnak kell lenniük, hiszen az RGB-ből kevert fehér fény sokkal rosszabb színhűségi mutatóval rendelkezik, mint egy eleve erre épített fehér LED fénye. Fontos még megjegyezni, hogy a "W" betű csak fehéret jelent, azaz ebből még nem tudjuk meg, hogy a beépített fehér ledek milyen színhőmérsékletűek, azaz hideg fehér vagy meleg fehér fénnyel világítanak. Kínálatunkban mindkét foglalat esetén a fehér ledek 3000K színhőmérsékletűek, azaz kellemes meleg fehér fénnyel világítanak.

RGB színes világítási rendszerek

A Mi-Light nevével már találkozhattunk a csoport LED vezérlők bemutatásakor. Az okos izzók szintén ettől a gyártótól érkeznek, így a kompatibilitás továbbra is biztosított, melynek nagy jelentősége van. Ez biztosítja azt, hogy a fenti újdonságokat, illetve a már jól bevált fehér fényű és színes RGB LED szalagokat egy világítási rendszerbe illesszük, azaz ugyanazzal a távirányítóval, vagy mobil alkalmazással vezéreljük a LED szalagokat és a LED lámpákat is.

Mindezek mellett a csoport vezérlésről sem kell lemondanunk, azaz továbbra is 4 db egymástól teljesen függetlenül vezérelhető világítási kört hozhatunk létre, keverve az RGB LED szalagokat és az RGBW LED lámpákat. A jövő héten megérkeznek az RGBW LED szalagok is, azaz egy LED szalaggal meg lehet majd oldani a színes és fehér fényű világítást is.

Okosizzó típusok - kiegészítők

Az okosizzók pillanatyilag E27-es és GU10-es foglalattal érhetőek el. Az E27-es 6 Watt teljesítményű melyből 4 Watt a fehér ledek, míg 2 Watt a színek ledek fogyasztása. A GU10-es változat 4 Wattos, 3 Watt a fehér és 1 Watt az RGB színes ledek teljesítmény felvétele.

Okosizzó - típusok, tartozékok
Balra a hagyományos E27-es, jobbra a GU10-es foglalatú spot. Alul látható az opcionális távirányító.

A két LED lámpához a már forgalmazott RGB csoport vezérlőt ajánljuk. Ez mindenképpen célszerű abban az esetben, ha nincs állandóan kéznél egy WiFi képes mobil. Ezzel a vezérlővel telefon nélkül is használhatóak az RGBW LED lámpák. Természetesen a fekete gombos csoport RGB vezérlő is kompatibilis a rendszerrel.

RGBW LED lámpák felépítése

Egyébiránt maguk az RGBW LED lámpák nem ördögi bonyolultságú eszközök. Az alábbi képen látható az egyik lámpa megbontott állapotban:

Okosizzó - felépítés, belső kialakítás.
RGBW LED lámpa szétbontva

Látható, hogy egy egyébként hagyományos kialakítású lámpatestbe beépítésre kerültek a fényforrások: a sárga színű 5630-as ledek a meleg fehér fényt biztosítják, míg a középső 5050-es ledek az RGB színekért felelősek. A lámpa vezérlése is ide került beépítésre, bár a zöld NYÁK lap hátulját látjuk csak, a képen jól látható az antenna, mely a vezeték nélküli (WiFi 2.4 Ghz) kommunikációt biztosítja. A nagy méretű optikai lencse gondoskodik a 40°-os sugárzási szögről, mellyel kiváló kiemelő világítások hozhatóak létre.

Okosizzók vezérlése, WiFi felprogramozása

A távirányítóval való használat teljesen megegyezik az csoport vezérlőknél is bemutatott eljárással. A lényeg egy mondatban: az izzó első bekapcsolásakor nyomva kell tartani a megfelelő zóna bekapcsoló gombját, ezzel "hangoljuk" össze a lámpát a vezérlővel.

A mobiltelefonos beállítást pedig a WiFi LED vezérlők cikkben tekintheti meg.

A fenti termékeket azonnal meg is vásárolhatja!

1.

2 év 490 lumen
30°
50 mm
74 mm
LED lámpa GU10 (5W/30°) RGB+meleg fehér - távirányítható! 5 Watt RGB+WW
MiLight
LED lámpa GU10 (5W/30°) RGB+meleg fehér - távirányítható!
Raktáron: 36 darab

Ár: 5 872 Ft /darab

Vásárlói képek

Különleges kialakítású arany spotlámpák Bőrpanellel burkolt nappalifalRGB LED szalaggal melegfehér és hideg fehér fényt is be tudunk állítani. Tapéta és festék helyett válassza a bőrpanel falburkolatokat!Bőrpanellel burkolt hátfal nappalibanAmerikai konyhás nappaliban 7 db 6 méteres gerendába mart led profil RGBW 19,2 W led szalaggal 4 külön körre osztva a csoport zóna vezérlőkkel ami össze van hangolva mind a távirányítóval és a fali vezérlővel is .Amerikai konyhás nappaliban 7 db 6 méteres gerendába mart led profil RGBW 19,2 W led szalaggal 4 külön körre osztva a csoport zóna vezérlőkkel ami össze van hangolva mind a távirányítóval és a fali vezérlővel is .Amerikai konyhás nappaliban 7 db 6 méteres gerendába mart led profil RGBW 19,2 W led szalaggal 4 külön körre osztva a csoport zóna vezérlőkkel ami össze van hangolva mind a távirányítóval és a fali vezérlővel is .Amerikai konyhás nappaliban 7 db 6 méteres gerendába mart led profil RGBW 19,2 W led szalaggal 4 külön körre osztva a csoport zóna vezérlőkkel ami össze van hangolva mind a távirányítóval és a fali vezérlővel is .Amerikai konyhás nappaliban 7 db 6 méteres gerendába mart led profil RGBW 19,2 W led szalaggal 4 külön körre osztva a csoport zóna vezérlőkkel ami össze van hangolva mind a távirányítóval és a fali vezérlővel is .

7 vélemény, értékelés

#1 - Hantó László
2014/12/13, 13:45
Hát ötösöm legyen így, pont ezen gondolkoztam hogy miért nem gyért már valaki RGBW ledszalagot :)
#2 - Kovács Gábor
2014/12/13, 20:51
már egy ideje gyártják sőtt hideg és meleg fehérrel is!!
#3 - Pető Norbert
2016/11/06, 18:35
Tisztelt Anrodíszléc!

Az lenne a kérdésem, hogy 2db GU10-es Mi Light izzó, sorba kötve, távirányítóval elég vezérelni vagy kell a bekötéshez még más is?
Pl.: Mi Light csoprtvezérlő?
http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/8421

Válaszukat köszönöm!
Norbi
#4 - Tályai Péter
2016/11/07, 09:15
Tisztelt Pető Norbert!

A 2 db GU10-es led lámpán és a Group Control távirányítón kívül nem lesz szükség egyébre. A fényforrásokba be van építve a vezérlőegység, így azt külön nem kell megvásárolni.

Remélem tudtam segíteni!
#5 - Pető Norbert
2016/11/07, 20:43
Kedves Péter!
Köszönöm gyors válaszukat.
#6 - Nagy Attila
2016/11/29, 15:17
Tisztelt Anrodíszléc!

Az lenne a kérdésem, hogy LED lámpa E27 (6Watt/120°) RGBW - távirányítható ( http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/8423 ) esetében melyik android app használható?

Valamint, a telefonnak érzékelnie kellene az égőt bekapcsolás után mint egy új WiFi hálózatot?

Azért kérdem, mert a WiFi vezérlésről szóló cikkben csak a LED szalagokról esik szó, míg itta #4-es hozzászólásban leírtak szerint a vezérlő a fényforrásokba van építve, és az én esetemben a telefon lenne a távirányító.

Válaszukat előre is köszönöm!
#7 - Tályai Péter / ANRO
2016/11/29, 15:40
Tisztelt Nagy Attila!

A led lámpák vezérlésére a telefon közvetlenül nem használható. Kell egy WiFi box nevű egység, ami közvetítő szerepet játszik a telefon és a led lámpa között. A telefonnal wifin keresztül kommunikál, a led lámpával pedig az annak megfelelő rádiófrekvencián.
Group Control vezérlőkhöz WiFi vezérlő (WiFi BOX)

A wifi box bekapcsolás után létrehoz egy ad-hoc wifi hálózatot, erre kell felcsatlakozni a telefonnal és az applikációval konfigurálni az eszközt. A konfiguráció során többek között az otthoni wifi hálózat elérését kell megadni a boxnak. Ezt követően a telefonnal kényelmesen, az otthoni wifi hálózaton keresztül lehet vezérelni a led lámpákat.

Az alábbi applikációval működik a vezérlés:
Milight 2.0

Remélem tudtam segíteni!

Új vélemény, értékelés írása

×

  Asztali nézet megjelenítése