ANRO ajándékutalvány - kiváló ajándékötlet szerettei vagy üzleti partnerei számára

Szobafestés - fűtéscső takarás

Frissítve: 2019 március 07, csütörtök Magazin: Bemutatók, tesztek
Frissítve! 2019. február Ez a cikk már több mint 12 éves, de eddig kiállta az idők próbáját. Minden leírás, szerelési tipp a mái napig igaz, sőt a díszlécek minegyike a mai napig kapható. Ám színe már nem zöld, hanem fehér, a könnyebb festhetőség érdekében.
 
Az egyetlen nagy változás mindössze a világítást érinti, hiszen a cikkben a mikroizzós fénykábellel oldottuk meg a rejtett világítást. Hogy miért? Mert akkor még nem létezett LED szalag! Tekintsék tehát ezt a cikket egy tökéletes megoldásnak a fűtéscsövek, vízcsövek, kábelcsatornák, vagy más szerelvények eltakarására, elrejésére és egy kis történelmi visszapillantást a LED szalag előtti időkre. Nem is tudjuk, milyen könnyű dolgunk van manapság ezekkel a könnyű, sok helyen vágható, öntapadós, nem melegedő LED szalagokkal, melyek lassan kiszorítanak minden más fényforrást!
 
Az egész egy szép nyári délutánon kezdődött... Nem, tavasz volt, reggel és nagyon hideg. A magasabbik testvérem kitalálta, hogy az asszonnyal albérletbe költöznek, mert jön a gyerkőc. Márminthogy az ő asszonyával. Találtak is egy lehetőséget, ami kisvárosban azt jelenti, hogy van ez, meg az a másik, de a másik nem jó. Szóval akkor marad a jobbik állapotban lévő, abba már majdnem bele lehet költözni, azonnal. Csak egy festés kell neki...
 
Az albérlet megérkezésünkkor elég lepusztultan nézett ki, mindenhol a szokásos "ááá én a fallal együtt ki tudom szedni a tiplit" megoldások, levert sarkok, lerugott fal. A képen látható műanyag karnist már mi tettük fel, mert ez az extra szolgáltatás nem volt benne az árban.
 
Tudtuk, hogy a bérház nem Hilton leányvállalat. Abban bíztunk, hogy a közelben lakik egy belsőépítész, és hátha ránézett, mikor készült a ház. Hát, ránézett, de csak kívülről, és arról sem szólt senkinek... Lakberendezés szempontjából én a különböző csövektől kb. 1 másodperc alatt sírógörcsöt tudok kapni. Szerencsére ma már elvezetik a különböző szerelvényeket, csöveket a falban, padlóban de mit tehetünk a szocialista építőipar feng-shui-s megoldásaival?
 

Akciós LED szalag termékeink 2019. október hónapban

2 év 1200 lumen
60 ledes
35% akció LED szalag beltéri hajlítható 2835-60 (24 Volt) - meleg fehér Kifutó!

LED szalag beltéri hajlítható 2835-60 (24 Volt) - meleg fehér Kifutó!

1 790 Ft
2 764 Ft (-35%)
3 év 528 lumen
60 ledes
20% akció LED szalag beltéri 3528-60 (12 Volt) - meleg fehér CRI=86

LED szalag beltéri 3528-60 (12 Volt) - meleg fehér CRI=86

900 Ft
1 125 Ft (-20%)
2 év 1200 lumen
60 ledes
35% akció LED szalag beltéri hajlítható 2835-60 (24 Volt) - természetes fehér Kifutó!

LED szalag beltéri hajlítható 2835-60 (24 Volt) - természetes fehér Kifutó!

1 790 Ft
2 764 Ft (-35%)
2 év 780 lumen
120 ledes
32% akció LED szalag kültéri 3528-120 (12 Volt) - hideg fehér PureSilicone (CRI=89)

LED szalag kültéri 3528-120 (12 Volt) - hideg fehér PureSilicone (CRI=89)

1 690 Ft
2 490 Ft (-32%)
2 év 2112 lumen
120 ledes
39% akció LED szalag beltéri 3528-120 (24 Volt) - CCT változtatható színhőm. Kifutó!

LED szalag beltéri 3528-120 (24 Volt) - CCT változtatható színhőm. Kifutó!

1 490 Ft
2 431 Ft (-39%)
2 év 375 lumen
30 ledes
31% akció LED szalag beltéri 5050-30 (12 Volt) - hideg fehér DEKOR! Kifutó!

LED szalag beltéri 5050-30 (12 Volt) - hideg fehér DEKOR! Kifutó!

230 Ft
332 Ft (-31%)

Amíg a készlet tart! Nehogy lemaradjon!

 
Ami, egyébként tegyük hozzá, ronda, de praktikus, hiszen bármikor hozzá lehet férni egy csepegő csőhöz, nem kell feütni az aljzatbetont. Bár ma már mások a módszerek: volt szerencsém látni előző rendszerben fűtéscső hegesztésnek nevezett taknyolást, mikor már negyedjére töltöttük fel a rendszert vízzel, de a csimbókon még mindig folyt a víz. Illetve van szerencsém látni a préselős vízcsőszerelést a jelenkorban: egyszerűen nem lehet összehasonlítani a két módszer eredményességét, hatékonyságát, minőségét. Telán ezért vagyok én is teljesen nyugodt, attól függetlenül, hogy ma már lábam alatt, a betonban futnak a csövek....
 
De akkor mit tehetünk hogy ne lássuk a csöveket? Hát tüntessük el! Úgyis festés lesz, díszlécet egyébként is ragasztanánk, olyan ocsmány a holker, akkor meg már mindegy, ha beburkoljuk a hosszú kapaszkodókat is. Azt mondta az egyik vízszerelő, hogy azért van a fűtéscső mindig olyan helyen hogy lássuk, könnyen elérjük, mert földrengés esetén így lesz mibe kapaszkodni...
 

Szobafestés - csőtakarás: hozzávalók 40 m2-re

 
 
Első nekifutásban a különböző kisebb nagyobb lyukakat és a linóleum (dísz?) szegély helyét gletteltük le és kifestettük a neccesebb helyeket (radiátor mögött). Szerencsére volt nálunk hosszú vékony ecset, kesztyűt pedig mindig tartunk magunknál - főleg ha forró radiátor mögött kell festeni :) Ment is a viccelődés: nem hiszem el, hogy fázik a kezed...
 
Így kezdődött Gletteljük le a linóleum szegély maradékát Vehetnék már egy új glettvasat Lassan jó is lesz
 

Takarjuk el a fűtéscsövet!

 
Közben megérkeztek a díszlécek, mi pedig elkezdtük kimérni a fűtéscső takarást, a falon kívül futó csövek eldobozolása céljából. Nem akartunk gipszkartont tenni erre a kicsi helyre, ezért azt álmodtam meg, hogy KA-23 karnistakarót fogok felragasztani az oldalfalra, de nem rendesen a hátoldalát, hanem a tetejét, mert úgy lesz elég nagy a faltól való a kiállása. A felragasztott karnistakaróra pedig állítok sima 2x14,5 cm-es lécet, ezzel kész is lesz a takaró doboz alja és az oldalának egy része. A maradék helyet a mennyezetig majd a díszléc eltakarja - spóroljunk az anyaggal.
 
A mennyezettől 26 cm-re állapodtunk meg, ennél jobban sehol sem lógott le a gázcső. Kimértük mindkét oldalon, majd csapózsinór segítségével húztunk egy egyenes vonalat. Kezdődhet a ragasztás!
 
Ragasztáshoz személy szerint Stukkó ragasztót és melegpisztolyt szeretek használni. A Stukkó jól tartja a lécet, fugázni kiváló, csak lassan szárad meg. Manapság pedig az ember nem vár, nem vár semmi, még a busz sem. (Mondjuk akkor mindek a Buszváró?)
 
A melegpisztolyos ragasztásban az a jó, hogy 20-30 másodperc alatt megköt és mehetünk a következő lécre. Az a rossz benne, hogy nemcsak meleg, de nagyon forró is egyben. Másrészt általában kifolyik az ember kezére, és az hangos. De a legnagyob gond az, hogy HŐSZIGETELŐ lapot ragasztunk vele, aminek a hővezetése direkt igen gyenge, ezért szárad olyan "lassan" a ragasztó. További gond, hogy ha folyamatosan be van dugva a melegpisztoly, akkor a ragasztó túlmelegszik benne és amikor rányomjuk a lécre, képes lyukat égetni magának. Ezeket mindenképpen próbáljuk elkerülni, legyen rajtunk kesztyű (nem úgy mint rajtam), és szakaszosan üzemeltessük a pisztolyt!
 
Tapétavágó szikével egyébként nagyon haladósan lehet a díszléceket, vagy bármely más polisztolt apró darabokra vágni.
 
A neccesebb helyekkel kezdjük, radiátorhoz hosszú ecset, télen kesztyű is dukál Díszlécek a bevetés helyén - már gérbevágva 26 cm jó lesz Mérjük ki a 26 cm-t a másik oldalon is majd....
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ragasszuk fel a díszlécet!

 
A díszléceket gérbevágás után a sarokban kezdjük el beépíteni. Majd szépen haladunk tovább egészen a karnisig. A Stukkó ragasztóval közben már ki is fugáztuk a lécek csatlakozását, majd vizes ruhával szépen letöröltük a felesleges ragasztót. Ha ilyenkor még nagyon szomorú a látvány, ne csüggedjünk, a végén majd szép lesz! A karnisnak és a majdani függönynek egy 20 cm-es helyet hagytunk hogy minden kényelmesen elférjen, majd ezt is körbeszegtük díszléccel.
 
A "hordozóléc" (ilyen hülye szót kitalálni) felragasztása után elővettük a belevaló mintás betét lécet (Marbet B-02) és jól beleragasztottuk.
 
 
 
 
 
 
 
 

Díszléc ragasztásának, illesztéseinek javítása

 
Körülbelül itt szokta az emberek nagy része befejezni a díszlécezést, azonban egy fontos dolog még hátra van. A csövek bedobozolása után, a lealapozott, egyszer festett díszléceket - száradást követően meg kell csiszolni és még egyszer neki kell esni fugázni! Vagy a Stukkó ragasztóval, vagy gipsszel - gusztus dolga.
 
Én a rövid csiszolás utáni gipszes javítás híve vagyok, mert a gipsz gyorsabban meg is szárad és utána is könyebb csiszolni. Első csiszoláshoz ha nagyon sok időnk van mindenképpen a legfinomabb csiszolóvászonnal csiszoljunk, ám ha nem érünk rá, nyugodtan essünk neki a legdurvábbal, ahogyan én is tettem, a végeredményen nem fog meglátszódni. A gipszes javítás átcsiszolásához pedig valami finom, hajlékony csiszolószivacsot vegyünk, ezt könnyű lesz az íveken is használni.
 
 
 
 
     
 

Festés, rejtett világítás szerelés

 
Már csak a festés van hátra, de jellemzően a szobafestéskor a festés veszi igénybe a legkevesebb időt! Általában a legtöbb idő az, ami alatt rászánjuk magunkat. Aztán a következő a pakolás. Majd a javítás. És mire a festéshez érünk, azt vesszük észre, hogy már kész is van. A fal nem volt szép, a díszlécek egy része, meg most éppen zöld színű. Hány réteget kell felfesteni? A lécek és a fal is csak kétszer van lefestve - itt a válasz arra az igen közkedvelt kérdésre, hogy le lehet-e festeni a zöld díszlécet. Igen, le lehet festeni. Sőt, festés után olyan színű lesz mint amilyenre festettük. Bámulatos hol jár manapság a tudomány...
 

Akciós Rejtett világításos díszléc termékeink 2019. október hónapban

2 év XPS (zárt
70 mm
165 mm
125 cm
Mennyezeti
20% akció RV-07/B Rejtett világítás díszléc - mennyezet

RV-07/B Rejtett világítás díszléc - mennyezet

1 245 Ft
1 557 Ft (-20%)
2 év XPS (zárt
53 mm
107 mm
125 cm
Mennyezeti
20% akció RV-03-A Rejtett világítás díszléc - mennyezet

RV-03-A Rejtett világítás díszléc - mennyezet

540 Ft
677 Ft (-20%)
2 év XPS (zárt
40 mm
96 mm
125 cm
Oldalfali
20% akció KA-21/K Rejtett világítás - oldalfal

KA-21/K Rejtett világítás - oldalfal

686 Ft
858 Ft (-20%)
2 év XPS (zárt
33 mm
55 mm
125 cm
Oldalfali
30% akció RV-11/A Rejtett világítás kiegészítő léc

RV-11/A Rejtett világítás kiegészítő léc

236 Ft
337 Ft (-30%)
2 év XPS (zárt
46 mm
78 mm
125 cm
Oldalfali
20% akció KA-12/K Rejtett világítás - oldalfal

KA-12/K Rejtett világítás - oldalfal

509 Ft
636 Ft (-20%)
2 év XPS (zárt
53 mm
120 mm
125 cm
Mennyezeti
20% akció RV-01-A Rejtett világítás díszléc - mennyezet

RV-01-A Rejtett világítás díszléc - mennyezet

540 Ft
677 Ft (-20%)

Amíg a készlet tart! Nehogy lemaradjon!

 
A rejtett világításhoz itt nem túl sok hely volt, nem akartunk még egy sor lécet feltenni ebbe a szobába, így egy új ötlet kellett: legyen a rejtett világítás fénykábel a karnistakaró belő oldalára felragasztva és onnan világítsa meg a függönyt! Legyen...
 
A klipeket, ami majd a fénykábelt fogja tartani én kombinált fogóval szét szoktam feszíteni, hogy a fénytömlő könnyedén bepattanjon, ne kelljen feszengeni vele, főleg hogy a díszlécre ragasztva abba nem is nagyon tudunk belekapaszkodni. Felragasztani a már lefestett lécre úgy érdemes, hogy a klipek helyét megcsiszoljuk egy kicsit a festéktől és a natúr lécre melegpisztolyos ragasztóval felnyomjuk. Rövid száradási idő után pattintsuk a helyére a fénykábelt, helyezzük feszültség alá és kész is!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A fenti termékeket azonnal meg is vásárolhatja!

1.

1 év Beltéri
10% akció
Mester
Díszléc, stukkó ragasztó (beltéri díszléchez)
Raktáron: 59 darab

Akciós ár: 1 099 Ft /darab
1 220 Ft (-10%)

2.

1 év Kültérre is
10% akció
Mester
Fix Építési ragasztó (kültéri díszléchez)
Raktáron: 5 darab

Akciós ár: 1 217 Ft /darab
1 352 Ft (-10%)

3.

1 év
Handy
Fűrész fához, rókafarkú fűrész (fűrészlaphossz 450mm)
Raktáron: 1 darab

Ár: 1 949 Ft /darab

4.

2 év Beltéri
10% akció

Gérláda (gérvágó) - nagy méretű díszlécekhez is!
Raktáron: 76 darab

Akciós ár: 3 653 Ft /darab
4 059 Ft (-10%)

5.

1 év

Hagyományos kinyomópisztoly
Raktáron: 3 darab

Ár: 2 143 Ft /darab

6.

1 év Beltéri

Karapin Hot melt ragasztórúd
Raktáron: 2 csomag

Ár: 3 332 Ft /csomag

7.

1 év
13% akció

Kinyomópisztoly
Raktáron: 2 darab

Akciós ár: 1 065 Ft /darab
1 224 Ft (-13%)

8.

1 év
Handy
Kombinált fogó (125 mm)
Raktáron: 11 darab

Ár: 982 Ft /darab

9.

1 év
Handy
Kombinált fogó (165 mm)
Raktáron: 3 darab

Ár: 1 447 Ft /darab

10.

1 év
Handy
Kombinált fogó (170 mm) szigetelt
Raktáron: 1 darab

Ár: 3 917 Ft /darab

11.

1 év
Handy
Kombinált fogó (200 mm)
Raktáron: 1 darab

Ár: 1 900 Ft /darab

12.

1 év
Handy
Laposfogó (135 mm)
Raktáron: 9 darab

Ár: 982 Ft /darab

13.

1 év
Handy
Laposfogó (165 mm)
Raktáron: 3 darab

Ár: 1 406 Ft /darab

14.

2 év XPS (zárt
125 cm
85 mm
170 mm
ANRO
Mintás-05 holker díszléc (B-10 díszléchez)
2 munkanapon belül

Ár: 1 058 Ft /méter

15.

2 év XPS (zárt
125 cm
85 mm
170 mm
ANRO
Mintás-06 holker díszléc (B-02 díszléchez)
2 munkanapon belül

Ár: 1 058 Ft /méter

16.

2 év XPS (zárt
65 mm
140 mm
ANRO
Mintás-07 holker díszléc (B-21 díszléchez)
2 munkanapon belül

Ár: 1 058 Ft /méter

17.

1 év
10% akció
Handy
Mérőszalag (5 méter) gumírozott, mágneses
Raktáron: 1 darab

Akciós ár: 920 Ft /darab
1 020 Ft (-10%)

18.

1 év

Prémium kinyomópisztoly
Raktáron: 7 darab

Ár: 3 929 Ft /darab

19.

2 év Kültérre is
Soudal
Purocol poliuretán ragasztó (kültéri díszléc toldáshoz)
Raktáron: 11 darab

Ár: 2 513 Ft /darab

20.

1 év
10% akció
Handy
Ragasztópisztoly - 11 mm
Raktáron: 3 darab

Akciós ár: 1 550 Ft /darab
1 720 Ft (-10%)

21.

1 év
Handy
Ragasztórúd - 11 mm - átlátszó - 10 darab
Raktáron: 11 csomag

Ár: 313 Ft /csomag

22.

1 év
Handy
Ragasztószalag, extra erős, kézzel téphető, szürke (10m x 48mm)
Raktáron: 3 darab

Ár: 433 Ft /darab

23.

1 év
10% akció
EMOS
Ragasztószalag, univerzális duct tape, 10 méter
Raktáron: 5 darab

Akciós ár: 489 Ft /darab
544 Ft (-10%)

24.

2 év XPS (zárt
125 cm
20 mm
50 mm
Felületkezelt
ANRO
Sima léc 2 cm x 5 cm - felületkezelt
5-7 munkanapon belül

Ár: 762 Ft /méter

25.

2 év XPS (zárt
125 cm
20 mm
50 mm
Natúr stukkó
ANRO
Sima léc 2 cm x 5 cm - natúr
2 munkanapon belül

Ár: 198 Ft /méter

26.

2 év XPS (zárt
125 cm
20 mm
100 mm
Felületkezelt
ANRO
Sima léc 2 cm x 10 cm - felületkezelt
5-7 munkanapon belül

Ár: 1 223 Ft /méter

27.

2 év XPS (zárt
125 cm
20 mm
100 mm
Natúr stukkó
ANRO
Sima léc 2 cm x 10 cm - natúr
2 munkanapon belül

Ár: 493 Ft /méter

28.

2 év XPS (zárt
125 cm
20 mm
145 mm
Felületkezelt
10% akció
ANRO
Sima léc 2 cm x 14,5 cm - felületkezelt
5-7 munkanapon belül

Akciós ár: 1 790 Ft /méter
1 980 Ft (-10%)

29.

2 év XPS (zárt
125 cm
20 mm
145 mm
Natúr stukkó
10% akció
ANRO
Sima léc 2 cm x 14,5 cm - natúr
2 munkanapon belül

Akciós ár: 590 Ft /méter
655 Ft (-10%)

30.

2 év XPS (zárt
125 cm
20 mm
200 mm
Felületkezelt
ANRO
Sima léc 2 cm x 20 cm - felületkezelt
5-7 munkanapon belül

Ár: 2 672 Ft /méter

31.

2 év XPS (zárt
125 cm
20 mm
200 mm
Natúr stukkó
ANRO
Sima léc 2 cm x 20 cm - natúr
2 munkanapon belül

Ár: 1 188 Ft /méter

32.

2 év XPS (zárt
125 cm
30 mm
50 mm
Felületkezelt
ANRO
Sima léc 3 cm x 5 cm - felületkezelt
5-7 munkanapon belül

Ár: 1 114 Ft /méter

33.

2 év XPS (zárt
125 cm
30 mm
50 mm
Natúr stukkó
ANRO
Sima léc 3 cm x 5 cm - natúr
2 munkanapon belül

Ár: 299 Ft /méter

34.

2 év XPS (zárt
125 cm
30 mm
100 mm
Felületkezelt
ANRO
Sima léc 3 cm x 10 cm - felületkezelt
5-7 munkanapon belül

Ár: 1 960 Ft /méter

35.

2 év XPS (zárt
125 cm
30 mm
100 mm
Natúr stukkó
ANRO
Sima léc 3 cm x 10 cm - natúr
2 munkanapon belül

Ár: 726 Ft /méter

36.

2 év XPS (zárt
125 cm
30 mm
145 mm
Felületkezelt
ANRO
Sima léc 3 cm x 14,5 cm - felületkezelt
5-7 munkanapon belül

Ár: 2 099 Ft /méter

37.

2 év XPS (zárt
125 cm
30 mm
145 mm
Natúr stukkó
ANRO
Sima léc 3 cm x 14,5 cm - natúr
2 munkanapon belül

Ár: 861 Ft /méter

38.

2 év XPS (zárt
125 cm
30 mm
200 mm
Felületkezelt
ANRO
Sima léc 3 cm x 20 cm - felületkezelt
5-7 munkanapon belül

Ár: 3 774 Ft /méter

39.

2 év XPS (zárt
125 cm
30 mm
200 mm
Natúr stukkó
ANRO
Sima léc 3 cm x 20 cm - natúr
2 munkanapon belül

Ár: 1 782 Ft /méter

40.

1 év Beltéri
20% akció
Mester
Szuper Mindent Ragasztó (3D falpanel ragasztásához
Raktáron: 20 darab

Akciós ár: 3 699 Ft /darab
4 624 Ft (-20%)

41.

1 év Kültérre is
Soudal
T-REX Transzparens ragasztó (310 g)
Raktáron: 30 darab

Ár: 1 840 Ft /darab

Vásárlói képek

Társaé sarok nőies fali dekorációkkal, piros kanapéval, barokkos tapétával és modern világítássalBár-vendéglátóhely nőcis dekorációkkal, fekete-piros színkombinációval Baldachinos ágy, tetejébe szerelt világítássalBaldachinos ágy, tetejébe szerelt led világítássalMérőszalag is kellhet a karácsonyi bejglisütéshez :)Szoba rejtett világítással és különböző fali dekorációkkal (nyomtatott kép, 3d fal, nagy tévé)Elkészült a szoba! Falpanelek, nyomtatott falikép, rejtett világítás, nagy tévé - minden megvan!Anro holker díszlécHolkeres díszítés az oldalfal és mennyezet sarkábanEPS fali polc szett - feketére festve

14 vélemény, értékelés

#1 - Kovács Zsolt
2009/04/24, 20:47
Nagyon ötletes ahogy a fűtéscsövet beburkoljátok sima díszléc segítségével. Nekem a karnistakarós stukkó megoldás annyira nem jön be, én sima, minta nélküli felületű díszlécet fogok alulra is tenni, mint a gipszkarton dobozoknál, de nem tudom, hogy bele fog-e még férni a keretbe a beépíthető lámpatestes világítás.

Gratulálok az oldalhoz!
#2 - Gáspár-Köbli Kriszta
2011/01/21, 21:54
Sziasztok!

Nálunk is hasonló a helyzet, ugyan nem fűtéscsövekett kell takarni, hanem a villamos vezetékeket, de elég kreatívnak kell lenni a díszlécezés megtervezéséhez. Tudnátok valakit ajánlani budapesti munkára?
#3 - Tályai Gábor
2011/01/26, 08:35
Kedves Gáspár-Köbli Kriszta!

Sajnos saját kivitelező csapattal nem rendelkezünk, ajánlani pedig a mai világban nem merünk olyat akinek nem ismerjük a személyes munkáját.

Van azonban egy lakberendező akit tudunk ajánlani, és gondolom Ő kivitelező kapcsolattal is rendelkezik, épp a minap írt a fórumba:

Lakberendezőként, évek óta foglalkozom a témával, nagyon sok munkám van pont a rejtett világítással kapcsolatban.
Szívesen adok tanácsot ha írtok, a következő email címre :
kyru@invitel.hu
Képeimet meg is nézhetitek az EDÓ-DESIGN emblémánál, vagy a régebbiek a Demol plusz fotókon , hamarosan elkészül az új honlapom is !
www.edodesign2011.com

Üdv Deák Gáborné Edó
lakberendező


Remélem tudtam segíteni.
#4 - Kun Ferenc
2011/05/22, 11:04
Üdv
Kérdésem az lenne hogy szabad e a gázcsövet eltakarni? 1 colos vas cső fut végig a gáznak a konyhánkba és azt szeretném eltakarni de a szerelő azt mondta nem szabad. A plafon és a cső alja közt 25 cm távolság van ha ellehet takarni mit javasoltok
Köszönöm
#5 - Tályai Gábor
2011/05/23, 10:06
Tisztelt Kun Ferenc!

Ha azt mondta a gázszerelő, hogy ne takarják el, akkor nem kellene, de azt még meg kellene kérdezni tőle, hogy ha az alsó, vízszintes díszlécben elhelyeznek több szellőző nyílást, akkor eltakarható-e? (Nem nyilatkoznék gáz-szerelésről, legyen szakember véleménye a mérvadó. )

Amennyiben szellőzőkkel lehetséges, úgy a fenti cikkben részletezett módon több darabból álló lécet tudok ajánlani, vagy egyedi díszlécként olyat készítünk, ami lehetőleg 1 darabból eltakarja az egészet.

Remélem tudtam segíteni.
#6 - Rusznyák Andrea
2011/06/02, 12:37
sziasztok,

Én is hungarocellel szeretném eltakarni a fűtéscsöveket a lakásban.
Tapétázni szeretném, nem festeni. Tudnátok abban segíteni, hogy lehet-e a hungarocellt egyből tapétázni, vagy le kell előtte glettelni?

köszi

Andrea
#7 - Tályai Gábor
2011/06/03, 09:12
Kedves Andrea!

A tapétaragasztónak nem árt ha nedvszívó felületre van felhordva, a polisztirol nem nagyon veszi magába a nedvességet, így én leglettelném.

Remélem tudtam segíteni.
#8 - Rusznyák Andrea
2011/06/03, 15:25
Kedves Gábor!

köszönöm a segítséget az előző kérdésemre, hasznos volt.

Még szeretném megkérdezni, hogy a PVC élvédő, milyen vastag?

köszönöm

Andrea
#9 - Tályai Gábor
2011/06/06, 13:10
Kedves Andrea!

A PVC élvédők 4 mm-es anyagvastagsággal készülnek.

Remélem tudtam segíteni.
#10 - Fejér Sándor
2011/08/11, 07:18
Kedves Gábor,

Lakásfelújítás előtt állok, és a tervezési fázisban tartok.
Többek között azt találtam ki, hogy a lakótelepi panelban a távfűtéses csöveket a Minimal Design Stukkó sorozat elemeivel fogom dobozolni, lévén ez olcsóbb és gyorsabb, mint a gipszkartonos megoldás, ráadásul házilag is egyszerűen kivitelezhető. Az MN-01 - MN-04 -es sorozatokból kettőt-kettőt élével összeragasztok, majd a kapott U alakot is a falhoz, majd javítóglettelem.
A kérdésem az, hogy ez működőképes megoldás-e akkor is, ha a csövek a plafonon bejönnek, a padlón meg ki? Tehát a csövek a helyiség teljes magasságában jelen vannak.
Ezek a poliuretán stukkók mennyit bírnak ki? Természetesen nem arra gondolok, hogy beléjök tolok egy asztallapot, de ha mondjuk valaki fenékkel ledörzsöli, vagy nekitámaszkodik, azt kibírja? Persze mindezt alapos festés után?
Ha nem, akkor mégis marad a gipszkarton dobozolás?

Egyben köszönöm, hogy létrehozta ezt a honlapot, itt kaptam kedvet a Led-szalag világításhoz (az egész lakásban le fogom cserélni a világítást ilyenre), valamint nagyon sok hasznos tanácsot, ötletet szedegettem itt össze, és nagyon sokat segített!

Üdvözlettel,
Fejér Sándor
#11 - Tályai Gábor
2011/08/11, 16:13
Tisztelt Fejér Sándor!

A díszléceink polisztirolból készülnek, ami nem különösebben bírja a fizikai behatásokat. Parapet magasság alá (90 cm alatt) nem ajánlom a díszléceket, mert megsérülnek.

Egyébiránt az elgondolása rendben van, a két MN díszlécet egymás felé lehet fordítani, de inkább vágunk egyedi méretre egy darabból U profilt, azzal szebben lehet dolgozni.

Azonban ha valamennyit gipszkartonozni kell (90 cm alatt mindenképpen), akkor már elgondolkodtató, hogy mindet gipszkartonból készítsék el.

Érdemes lenne egy költségvetést felvázolni, lehet a vegyes építési mód (alul gipszkarton, felül díszléc) lesz a legköltséghatékonyabb.

Köszönjük elismerését, remélem tudtam segíteni!
#12 - Lakatos Irén
2019/03/07, 21:20
:) nem fogjátok elhinni, épp ilyen problémával küzdök, egyik mester sem akarja vállalni, hogy gipszkarton szerkezetet épít a csövek köré. Mindegyik csak mismásol, meg olyan árat adnak, hogy ne is akarjam megcsináltatni. Mondjuk egyrészről megértem a gipskarton szerelő mestereket is, nem túl nagy munka, több idő lenne felvonulni, meg pakolászni mint az egész tevékenység.

De, ez a sima díszléces takarás nagyon tetszik, főleg, hogy ezt én is meg tudom csinálni otthon magamnak, mindazok mellett, hogy ez így csak töredékébe kerül! Annyi kérdésem van, hogy ha jól értem, most a díszlécek már fehér színűek? Mert akkor egy darabig ellennének festés nélkül, majd a következő etappal együtt lefestenénk őket.

Kérdésem: festés nélkül sem lesz semmi bajuk ugye a díszléceknek?

Köszönöm!
#13 - Andorkó Sándor
2019/03/13, 10:40
Kedves Lakatos Irén!

Webáruházunkban forgalmazott díszlécek fehér színben kaphatóak.

Díszléceket nem kötelező festeni, viszont az esztétikusabb megjelenés érdekében ajánlott.
Kedvünk szerint bármilyen színűre festhetjük vízbázisú festékkel, mellyel hangulatosabbá lehet tenni környezetünket.

Bízom benne, hogy tudtam Önnek segíteni!
#14 - Somogyi Péter
2019/04/04, 22:06
Kedves Anro diszléc csapat!
Nagyon tetszik a cikk és el is terveztem hogy eme szuper cikk alapján burkolom el az újonnan szerelt fűtéscsoveket. De elbizonytalanodtam mert a festőm azt mondta a stukkó diszléc nem bírja a hőt ezen kívül rendkívül nagy méretű diszléceket kéne választani ami nem is létezik.
Itt nem tudom hogy lehetne képet csatolni de kíváncsi lennék hogy most akkor az én esetemben tudok-e továbblépni ill. Elkezdeni. 18as és 22es csövek futnak végig fent a falon vízszintesen kb 2.5-2.6m magasan. És ugyanezek futnak le a radiátorhoz a sarokban. Ez 2 szobát érint. Ezen kívül 2.6 magasan futnak egyik falon végig a "lépcsőházban". Le is mértem őket. A plafontól kb. 12cmrre van a csövek alja. Mennyi helyet kell hagyni hogy biztosan ne legyen gond a meleg miatt? Lyukat nem kell a kiépített díszlécre vágni? Ezen kívül oldalfalon is fut cső függőlegesen le az alsó szintre tehát az leér a földig illetve át is hatol rajta. Van remény eltüntetnem ezeket?

Új vélemény, értékelés írása

×

    Asztali nézet megjelenítése