Modernizált szerelvények - Legrand kapcsolók

Hozzáadva: 2011 április 21, csütörtök Magazin: Bemutatók, tesztek
A különböző villamos szerelvények lakásunk fontos elemei. A villanykapcsolók helyének megválasztására új lakás építésekor, nagyobb volumenű belső átalakításkor van lehetőség. Érdemes tudni, hogy a kapcsolókat hosszú távra választják, általában 3-20 évente cserélik, így a kapcsolók helyét ennek megfelelően egy mindig kényelmesen megközelíthető-elérhető helyre javasolt beszerelni.

A modern kapcsoló korunk követelményeinek megfelelően nemcsak szép, hanem okos is! A szükséges funkciókon túl mára komfortérzetünk növelését is célozták, így a hagyományos villanykapcsoló lehet éjszakai fénnyel ellátott vagy éppen fényerőszabályozós, de kapható külön kapcsoló redőnyök mozgatásához vagy éppen a hőfok szabályozásához. Teljes villamos szerelvény kínálatunk megtekinthető: Kapcsolók, villanykapcsolók, dugaljak, konnektorok


Kapcsolók széles funkció választékkal:

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen szerelvény típusok léteznek, és ezek funkciója mit lát el. A kapcsolásokat ábrákkal próbáljuk segíteni.Kapcsoló (1/ 2/ 3 pólusú)

1 pólusú kapcsoló 2 pólusú kapcsoló

Hagyományos "villanykapcsoló" két állással (ki-, és bekapcsolva), az 1 pólusú kapcsoló csak a fázist, a két pólusú a fázist és a nullát is kapcsolja. A két pólusú kapcsoló vizes helyeken (pl. fürdőszoba) vagy kültéren használatos.

Kapcsoló működése, műszaki rajz, piktogram
Az 1,2 és 3 pólusú kapcsolóknál két állapot létezik: lekapcsolt, illetve felkapcsolt.

Kapcsolódó termékek:
- 1 pólusú (1P) kapcsolók
- 2 pólusú (2P) kapcsolók
- 3 pólusú (3P) kapcsolókCsillár kapcsoló

Csillár kapcsoló Csillár kapcsoló jelzőfénnyel Csillár kapcsoló ellenőrzőfénnyel

A csillár kapcsoló tulajdonképpen két darab kapcsoló egy házba építve. Segítségével egy helyről kapcsolhatunk két egymástól független világítótestet, pl. két áramkörös, többágú csillárokat, vagy több körre kötött süllyesztett szpot lámpás világítást.

Csillárkapcsoló működése, műszaki rajz, piktogram


A csillár kapcsoló alkalmazásakor négy állapot lehetséges: mindkét fényforrás világít (F3), csak az egyik / másik fényforrás világít (F1/F2), egyik fényforrás sem világít (L0).

Kapcsolódó termékek:
- CsillárkapcsolókVáltókapcsoló (alternatív kapcsoló)


Valena váltókapcsoló (250V~/16AX) fehér Valena váltókapcsoló kettős (250V~/10AX) fehér Valena vízmentes váltókapcsoló, IP44 (250V~/10AX) fehér

A folyosók, lépcsőházak, kerti utak mindkét végére helyezett kapcsolóval több helyről kapcsolhatjuk ugyanazt a lámpát, így használata rendkívül praktikus.
Váltókapcsoló működése, műszaki rajz, piktogram


Négy különböző állapot lehetséges két váltókapcsoló alkalmazásakor: a csatlakoztatott fényforrás világítani fog, ha: vagy mindkét kapcsoló lekapcsolt állásban van (F1), vagy mindkét kapcsoló felkapcsolt állásban van (F2). A másik két esetben (L1/L2) a fényforrás nem világít.

Kapcsolódó termékek:
- VáltókapcsolókKeresztkapcsoló


Valena keresztkapcsoló (250V~/10AX) fehér Valena keresztkapcsoló jelzőfény (250V~/10AX) fehér

Keresztkapcsoló segítségével megoldható egy fényforrás három (vagy több) helyről való kapcsolása. Pl. családi ház külső világítása esetén a ház elején, a ház végén és a ház közepén (pl. bejárat) lévő kapcsolóval kapcsolhatjuk a világítást.

Keresztkapcsoló működése, műszaki rajz, piktogram


Keresztkapcsoló használata esetén nyolc állapot lehetséges, melyeket nem sorolunk fel, de a lényeg a rajzon: a bal oldali lekapcsolt állapotok bármelyikéből, bármelyik kapcsolót átbillentve felkapcsolt állapothoz jutunk.

Kapcsolódó termékek:
- KeresztkapcsolókNyomógombok


Valena 1 pólusú nyomó csengőjellel (250V~/10AX) fehér Valena 1 pólusú nyomó lámpajellel (250V~/10AX) fehér Valena-vízmentes 1 pólusú nyomó csengő, IP44, (250V~/10AX) fehér Valena egypólusú nyomó jelzőf.+címketartó (12V~/10AX) fehér

Csengőkhöz, lépcsőházi világításokhoz, ajtók-kapuk nyitásához is beszerelhető a nyomókapcsoló. A kapcsoló belsejében egy rugó kényszeríti vissza a kapcsolót eredeti helyzetébe, így a csatlakoztatott fogyasztó csak addig üzemel, amíg a nyomógombot nyomva tartjuk (pl. csengő). Amennyiben időkapcsolóhoz (pl. lépcsőház világítás) vagy automata kapukhoz használjuk, úgy a működés idejét nem a nyomva tartás ideje, hanem a csatlakoztatott automatika határozza meg.

Kapcsolódó termékek:
- Nyomógombok, csengőkapcsolókKapcsolók fényjelzéssel


Valena 1 pólusú kapcsoló jelzőfény (250V~/10AX) fehér Valena 2 pólusú kapcsoló ellenőrzőfény (250V~/10AX) fehér Valena csillár kapcsoló jelzőfény (250V~/10AX) fehér Valena csillárkapcsoló ellenörzőfény (250V~/10AX) fehér

A fényjelzés a kapcsolás helyzetét mutatja, de emellett az éjszakai tájékozódásban is segítséget nyújthatnak. A fényjel legtöbbször a billenő felületen helyezkedik el.

Kapcsolódó termékek:
- Kapcsolók jelzőfénnyel
- Kapcsolók ellenőrzőfénnyelKapcsolók piktogrammal


Valena 1 pólusú nyomó csengőjellel (250V~/10AX) fehér            Valena 1 pólusú nyomó lámpajellel (250V~/10AX) fehér            Valena 2 pólusú kapcsoló (250V~/10AX) fehér

A kapcsolók felismerését ábrákkal is segíthetjük, így például a kapcsolókon látható lámpajel, csengőjel, kulcsjel, 0-1 állapotjel, irányjelző, lépcsőjel szimbólumok utalnak a rendeltetésre.


Feliratozható nyomógombok


Valena egypólusú nyomó jelzőf.+címketartó (12V~/10AX) fehér Valena egypólusú nyomó jelzőf.+címketartó (12V~/10AX) ecsont Valena egypólusú nyomó jelzőf.+címketartó (12V~/10AX) alu.

A nyomógombok (pl. több lakás csengői esetén) beazonosításához nagy segítséget nyújtanak az etikettezhető kapcsolók, amelynél a billenőfelületen kialakított feliratmező lehetőséget ad a címkézéshez. A megnevezés tartalmazhatja a helyiség nevét (raktár, iroda), a lakó nevét, stb.

Kapcsolódó termékek:
- Legrand Valena címketartós nyomógombok


Fényerő szabályozás


Valena forgatógombos fényerőszabályzó 100-1000W ELV fehér Valena forgatógombos fényerőszabályzó 40-400W fehér Valena nyomógombos fényerőszabályzó 40-400W ELV fehér

A fényerőszabályozóval kedvünknek, igényünknek megfelelően állíthatjuk be a világítás erejét. A mennyezeti lámpák, rejtett világítások erősségének szabályozásával félhomályt teremthetünk a meghitt beszélgetésekhez, vagy fényárt a nagy vacsorákhoz! Használatával egyben energiát is megtakaríthatunk. Felhívjuk figyelmüket, hogy pillanatnyilag csak a halogén lámpákat lehet maradéktalanul fényerő szabályozni. A 230 Voltos kompakt fénycsövek és LED lámpák dimmelhető változatai sem minden esetben működnek együtt a fényerő szabályzókkal. Kiválóan fényerő szabályozható energiatakarékos termékek azonban a 12 Voltos LED szalagok, LED modulok, azonban ezekhez kisfeszültségű (12 Voltos) LED dimmerre van szükség.

Kapcsolódó termékek:
- Legrand Valena fényerőszabályzók


Redőnykapcsoló


Valena redőnykapcsoló mechanikus retesszel, fehér Valena redőnykapcsoló mechanikus retesszel, elefántcsont Valena redőnykapcsoló mechanikus retesszel, alumínium

Intelligens házakban egyre sűrűbben találkozunk motoros redőnyökkel, amelyek mozgatásához alkalmazhatunk redőnyvezérlőt.

Kapcsolódó termékek:
- Legrand Valena redőnykapcsolók


Szobahőmérséklet szabályozás


Valena komfort szobatermosztát, fehér Valena komfort szobatermosztát, elefántcsont Valena komfort szobatermosztát, alumínium

A konyhák, nappalik, hálószobák hőmérsékletének beállítását diszkréten valósíthatjuk meg a falra szerelt tekerőgombos termosztáttal. Használható a helyiségben lévő hőmérséklet szabályozására, a fűtés beállítására.

Kapcsolódó termékek:
- Legrand Valena szobatermosztátok


Mozgásérzékelő


Valena mozgásérzékelős kapcsoló 1000W fehér Valena mozgásérzékelős kapcsoló 60-320W fehér

A mozgásérzékelő megkönnyítheti a mindennapi életet. Beépítésével a világítás mindig csak ott tartózkodásunk idejére lép működésbe, így érkezéskor felkapcsol, távozáskor kialszik a villany. Szerelhetjük ritkán használt szobákba (előszoba, pince, wc, mellékhelyiség) vagy olyan helyiségekbe, ahol csak rövid ideig vagyunk (folyosó, lépcsőház, közlekedő).

Kapcsolódó termékek:
- Legrand Valena mozgásérzékelők


Színválaszték

A nagy kapcsoló család gyártók (Siemens, Prodax / Schneider, Gira, Kopp, Legrand, Düvi, Makel, Fede, stb) nemcsak a minél szélesebb alkalmazhatóságot célozzák meg, hanem a külső megjelenésre is figyelmet fordítanak. A hagyományos műanyagon túl sokszor fa, fém, üveg, trópusi fa alapanyagú kerettel kínálják a kapcsolókat, amelyekkel különleges hatást csempészhetünk a falakra! Mindezek ellenére a kapcsolók-keretek között még mindig legnépszerűbbek a hagyományos vonalvezetésű, natúr-föld színű családok, amelyekhez évekkel később is megtaláljuk a megfelelő falszínt és belső berendezési tárgyakat.

Legrand Valena aljzatok, kapcsolók a Természetes stílus színeiben

Ha nincs ideje villanyszerelési szaküzletben vásárolni, tekintse meg minőségi villanykapcsoló, dugalj és egyéb villamossági szerelvény kínálatunkat! Webáruházunkban egy gazdaságos (Eco kapcsolócsalád) és egy középkategóriás (Legrand Valena kapcsolók, aljzatok) szerelvény családot kínálunk, amelyből a klasszikus, a trendi és az egyszerű vonalvezetésű típusok is megtalálhatóak!

A cikk megjelenésének időpontja: 2011. április 21. Lehetséges, hogy a fenti információk már nem aktuálisak, illetve a termékek ára, elérhetősége időközben megváltozott.

Vásárlói képek

LED panel fürdőszobábanFelújított fürdőszoba LED panel lámpákkalHármas fali konnektor fekete-aluszürkeKettes fekete dugaljFekete-ezüst-aluszürke kettes konnektorKettes fekete fali dugalj falonCsapfedeles dugalj csempézett falonCsapfedeles dugalj fürdőszobábanHármas fali aljzat elefántcsont színbenFehér konnektorok festés közben

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

×

×

    Asztali nézet megjelenítése