Olcsó LED panel csupán 2990 Ft-ért!

Asztalba-pultba süllyeszthető elosztók: a láthatatlan áramforrás

Frissítve: 2019 február 25, hétfő Magazin: Bemutatók, tesztek

Konnektort minden lakásban találunk, hiszen számtalan használati tárgy működéséhez szükség van áramra: a reggelinél a kávéfőző, fürdés után a hajszárító, takarításnál a porszívó, szórakozásnál pedig a számítógép üzemelhet róla. Előfordul azonban, hogy egy konnektor nem elég az igényeink fedezésére, ilyenkor van szükség a hosszabbítóra és/vagy elosztóra, amely meglévő fali aljzatunkat három vagy annál is több aljzattá alakítja át.

 

A hagyományos elosztók szinte évtizedek óta változatlan formával várják a vásárlókat: egy konnektornyi szélesség, 3-5-8 darab 230V aljzattal, fekete vagy fehér színben, 1-5 méteres kábelhosszúsággal, gyerekzárral: EMOS kapcsolós elosztók.

Ha igényesebb külsejű és megbízhatóbb elosztót szeretnénk vásárolni, akkor választhatjuk a Philips asztali hosszabbítót, amely dugalj és túlfeszültségvédő egyben! A 45 fokban elforgatott aljzatok, a beépített kábelvezetési rendszer és a szerelőfülek mind-mind olyan praktikus kiegészítő, melyek megkönnyítik a mindennapi használatot!

 

Asztalba-pultba süllyeszthető elosztók kör és szögletes kivitelben

Térjünk át a címben emlegetett láthatatlan áramforrásokra: konnektor, amelyet használaton kívül belesüllyeszthetünk egy felületbe, eltüntethetjük szem elől, ezáltal nem dísztelenkedik egy áramelosztó a rendberakott íróasztalon vagy a letisztított konyhapulton! Rejtett elosztó néven ismert, leginkább irodában, konyhapulton kerülnek felhasználásra - de műhelyasztalon és médiaszekrényen is adhatunk neki feladatot. Kör és szögletes alakban is megvásárolhatjuk ezeket a láthatatlan elosztókat: Süllyeszthető, rejtett elosztó.

A bemutatott rejtett elosztókra jellemző, hogy a konnektor aljzatok 45°-ban elfordítva vannak, ezáltal kényelmesebbé teszi több dugvilla egymás mellé való bedugaszolását. Az elosztók 150-200 cm vezetékkel csatlakoztathatóak a hálózatba, kis túlzással tehát hosszabbítónak is nevezhetjük őket. Kizárólag beltérben használható mindegyik típus, vizes környezetre nincs felkészítve IP védettség szempontjából. Könnyen működtethetőek, és rejtett állapotban szinte láthatatlanok, ezért nagyon egyszerűen meg fogunk vele barátkozni!

Kör alakú rejtett elosztók bútorlapba-munkalapba süllyesztve

Téglalap alakú rejtett elosztók konferenciateremben alkalmazva

 

Kör alakú rejtett elosztók

A kör formájú rejtett elosztó oszlopos kialakítású, a csatlakozók függőlegesen vannak elhelyezve. Rendszerint normál 230 Voltos csatlakozóaljzatokat találunk rajta egy, három vagy öt darabot, de nem ritkán USB csatlakozóval is felszerelik, hiszen modern kütyüjeink töltéséhez sok esetben erre is szükség van. A dugaljakat tartalmazó henger 15-40 cm-es magasságát beépítésnél figyelembe kell venni felfelé és lefelé irányban is - legyen elegendő hely a felület alatt a süllyesztéshez, a felület felett pedig a kihúzáshoz!

 

Ezek is érdekelhetik!

 

Elrejtve és nyitott állapotban is dekoratívak, ráadásul mivel a betápkábel sincs szem előtt, nem kell kerülgetnünk a hosszabbító vezetékét sem! A kerek takarólap minden esetben szürke színű (ezüst vagy aluszürke), semlegességével bármely színű bútorlaphoz passzol. A hengeres elosztók kézi mozgatásúak, azaz nekünk kell az elosztót kézzel kihúzni, majd visszanyomni.

3-as elosztó 2-es USB-vel, elegáns szálcsiszolt alu fedlappal, kerek

Modern konyhasziget munkalapba épített kör alakú elosztóval

 

Motoros elosztók érintéses vezérléssel

Ha nem szeretnénk ilyennel vesződni, akkor választhatunk egy modernebb megoldást a motoros elosztók személyében. Ez az okos konnektor érintésre magától felemelkedik, majd a kikapcsológombot megnyomva automatikusan leereszkedik az asztal síkjába. Ha időközben valami akadályba ütközne, akkor megáll, így nem kell félni, hogy odacsípi az ujjunkat vagy a csatlakoztatott elektromos eszköz vezetékét.

3 darab konnektoraljzat és 2 darab USB csatlakozó helyezkedik el rajta, melyet irodában, konyhában, konferenciateremben is hasznosíthatunk. Közel 60 ezer Ft-os bruttó árával jelenleg ez a legdrágább süllyeszthető elosztó a kínálatunkban, de nagyon megéri a pénzét, ha egy ilyen jövőbe mutató energiaoszloppal szeretnénk modern lakóterünket felszerelni!

Motoros rejtett elosztó 20450B érintésérzékeny gombbal

Smart Power Tower 3-as motoros rejtett elosztó 2 darab USB csatlakozóval

 

Szögletes rejtett elosztók

A szögletes formájú rejtett elosztók esetében az aljzatok vízszintesen egymás mellé vannak rendezve, tehát magasságban kevesebb helyet igényelnek, így ideális olyan helyekre, ahol csak alacsony beépítési mélység áll rendelkezésre. A fekvő konnektornak is nevezett típusok tartalma 2-5 konnektoraljzat, USB és audio csatlakozással vagy anélkül. Ha érzékenyek vagyunk a színre, akkor ez a család lesz a kedvencünk, hiszen szürke, fekete és fehér változatban is megrendelhető!

Asztalba-bútorlapba beszerelhető rejtett elosztók több színben (fehér, szürke, fekete)

Íróasztalba-munkapultba beépíthető rejtett konnektorok több színben (szürke, fehér, fekete)

 

Flip-up kivitelű beépíthető elosztók

A kábelkivezető nélküli téglalap alakú típusoknak van egy nagy előnye: a nyitógomb - amelyet megnyomva automatikusan felbillen a fedél és hozzáférhetünk a konnektorokhoz. A visszacsukás manuális, használat után az üres dugaljakat egy másodperc alatt visszasüllyeszthetjük a felületbe és máris rend uralkodik az asztalon - sehol egy hosszabbítókábel, sehol egy telefontöltő. Néhány típusnál gomb nélkül, a fedlap elejének sík alá nyomásával tudjuk nyitni-csukni az elosztót, de a felbillenő kivitel miatt idegen nyelven azt is a flip-up rendszerűek közé soroljuk.

Modern konyha pultba süllyesztett szögletes elosztóval, fekete GTV 3-as rejtett konnektor

Szálcsiszolt rejtett elosztó flip-up, push to open - a felnyitás menete

 

Fekvő konnektorok kábelkivezető nyílással

Kábelkivezetős változata használat közben is titokban tudja ellátni a feladatát, hiszen a lehajtható fedél szélén lévő seprűk között bevezethetjük a csatlakozót és be is dughatjuk az aljzatba, anélkül, hogy folyamatosan felbillentve kellene lenni a csatlakozósornak. A "seprűs" elosztóknál minden esetben kézi erővel kell felhajtanunk és visszacsukni a fedelet.

Manuálisan, kézi erővel tudjuk felnyitni a kábelkivezetős elosztókat

Lehajtott fedélnél a műanyag sörték között tudjuk kivezetni a kábelt, az elosztó pedig eltűnik szem elől

 

Áramvételezés szinte észrevétlenül és esztétikusan

A süllyeszthető elosztók a mai modern lakberendezés során szinte kikerülhetetlenek. Habár drágábbak, mint a hagyományos asztali hosszabbítók, ámde sokkal szebbek, ráadásul használatuk is egyszerűbb - hiszen mindig kéznél vannak, csak nem mindig szem előtt! Egyszerűen csak felhúzzuk vagy felbillentjük őket az asztallapból és máris használhatjuk 230 Voltos eszközeinket, vagy éppen feltölthetjük az okostelefonunkat!

A rejtett elosztókat a háztartásokban és lakossági felhasználás terén leginkább a konyha és nappali helyiségekben találhatjuk meg, mert itt mindig szükség van plusz áramvételezési lehetőségre, merthogy számtalan eszköz működéséhez kell áram, pl. kenyérpirító, turmixgép, televízió, hangszóró, stb. Ugyanakkor az irodában, hotelek konferenciatermében is szükséges lehet az asztalba épített elosztó, melyről szükség esetén nyomtató, iratmegsemmisítő, kivetítő, stb is üzemeltethető.

A süllyesztett konnektorok bármely helyiségnek nagyszerű kiegészítői lehetnek, hiszen szükség esetén azonnal rendelkezésünkre állnak a hálózati csatlakozóaljzatok, használaton kívül pedig dekoratívan elrejthetőek a felületben! Konyhabútor egyedi gyártása során és médiaszekrény, nappali szekrénysor, gardrób vagy íróasztal tervezésekor is érdemes lehet az asztalossal egyeztetni az ilyen extrák beépítéséről.

Cégünknél a kör és szögletes alakú típusok is nagy választékban érhetőek el, többségük pedig raktárról, azonnal is megvásárolhatóak: Bútorba süllyeszthető rejtett elosztók.

A fenti termékeket azonnal meg is vásárolhatja!

1.

1 év
GTV
Rejtett elosztó, bútorlapba építhető, kör alakú (1-es+2 USB port) alu
5-7 munkanapon belül

Ár: 7 808 Ft /darab

2.

1 év
GTV
Rejtett elosztó, bútorlapba építhető, kör alakú (3-as) fekete
5-7 munkanapon belül

Ár: 7 428 Ft /darab

3.

1 év
deLight
Rejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú (3-as), ezüst
Raktáron: 1 darab

Ár: 5 489 Ft /darab

4.

1 év
deLight
Rejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú (3-as), ezüst, kapcsolóval
Raktáron: 22 darab

Ár: 6 612 Ft /darab

5.

1 év
deLight
Rejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú (3-as) króm
Raktáron: 16 darab

Ár: 5 630 Ft /darab

6.

1 év
deLight
Rejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú (3-as+2 USB port), ezüst
Raktáron: 3 darab

Ár: 11 089 Ft /darab

7.

1 év
deLight
Rejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú (3-as+2 USB port), szálcsiszolt fém
Raktáron: 13 darab

Ár: 12 363 Ft /darab

8.

1 év
deLight
Rejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú (4-es) ezüst
Raktáron: 19 darab

Ár: 6 006 Ft /darab

9.

1 év
deLight
Rejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú (5-ös) ezüst
Raktáron: 19 darab

Ár: 7 437 Ft /darab

10.

1 év
29% akció
deLight
Süllyeszthető elosztó asztalba, kábelkivezetővel, alu (3-as)
Raktáron: 9 darab

Akciós ár: 9 630 Ft /darab
13 612 Ft (-29%)

11.

1 év
deLight
Süllyeszthető elosztó asztalba, kábelkivezetővel, alu (3-as, 2 USB)
Raktáron: 3 darab

Ár: 20 813 Ft /darab

12.

1 év
deLight
Süllyeszthető elosztó asztalba, kábelkivezetővel, alu (5-ös)
Raktáron: 5 darab

Ár: 15 312 Ft /darab

13.

1 év
20% akció
GTV
Süllyeszthető elosztó asztalba, kábelkivezetővel, GTV alu (3-as)
5-7 munkanapon belül

Akciós ár: 9 260 Ft /darab
11 575 Ft (-20%)

14.

1 év
GTV
Süllyeszthető elosztó asztalba, kábelkivezetővel, GTV alu (3-as, 2 USB)
5-7 munkanapon belül

Ár: 16 990 Ft /darab

15.

1 év
GTV
Süllyeszthető rejtett elosztó, négyszög alakú (3-as) inox felületű
5-7 munkanapon belül

Ár: 19 249 Ft /darab

16.

1 év
GTV
Süllyeszthető rejtett elosztó, négyzet (2-es, 2 USB) fehér
5-7 munkanapon belül

Ár: 16 790 Ft /darab

17.

1 év
GTV
Süllyeszthető rejtett elosztó, négyzet (2-es, 2 USB) fekete
5-7 munkanapon belül

Ár: 16 790 Ft /darab

18.

1 év
GTV
Süllyeszthető rejtett elosztó, négyzet (2-es, USB, Cat5E, audio) alu
Raktáron: 12 darab

Ár: 16 790 Ft /darab

19.

1 év
GTV
Süllyeszthető rejtett elosztó, négyzet (3-as) fehér
5-7 munkanapon belül

Ár: 16 790 Ft /darab

20.

1 év
GTV
Süllyeszthető rejtett elosztó, négyzet (3-as) fekete
5-7 munkanapon belül

Ár: 16 790 Ft /darab

21.

1 év
GTV
Süllyeszthető rejtett elosztó, négyzet alakú (3-as) alu
Raktáron: 1 darab

Ár: 16 790 Ft /darab

Vásárlói képek

Süllyeszthető konnektor beszerelés után.Fejjel lefelé beszerelve (ez nem rendeltetésszerű használat, mert így nem nyomható vissza a bútorlapba)Dekorációs konyhapult világítás a konyhában, színváltós LED szalaggalSüllyesztett elosztó rejtve - csak a kör alakú fedlapja látszik ki a munkapultbólAsztalba süllyedő villamos elosztóTárgyalóasztal, bútorlapba építhető rejtett elosztóvalTárgyalóasztal, bútorlapba építhető rejtett elosztóvalA konyhapult világítását a felsőszekrénybe süllyesztett alumínium profilban elhelyezett LED szalag biztosítja.

4 vélemény, értékelés

#1 - Zoltán Marika
2019/03/28, 11:41
Jónapot kívánok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a kefés típusnak nem-e hullik a szőre? Kaptam már egyet, modnjuk az elég gagyi, de minden felnyitáskor elhagy van 30 szőrszálat, ami nagyon idegesítő tud lenni a konyhapulton.

Szóval keresnék egy jó minőségű rejtett, kefés elosztót. Ez ilyen?

Köszönöm!
Marika
#2 - Dabacska Zsolt
2019/03/28, 19:24
Üdv!

10 cm helyem van a konyhapultban, alatta ott vvan a fiók. úgy látom a négyzetes alakúak laposabbak, beleférnek azoka 10 centibe?

Kösz!
#3 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2019/03/29, 09:27
Kedves Marika!

Asztalba, illetve pultba építhető több konnektoros elosztóinkat hosszú évek óta forgalmazzuk. A kínálatot úgy alakítottuk ki, hogy a termékek minőségére helyeztük a hangsúlyt. Eddigi tapasztalataink, vevői visszajelzések és saját felhasználásunk alapján ki tudom jelenteni, hogy ilyen jellegű probléma sem merült még fel süllyeszthető dugaljainkkal.

Amennyiben vásárolni szeretne, több akciós termék közül választhat az alábbi hivatkozáson:
Süllyeszthető elosztóink

Bízom benne, hogy a döntését sikerült megkönnyítenem!

Üdvözlettel: Sugár Máté
#4 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2019/03/29, 09:45
Kedves Zsolt!

Legtöbb süllyeszthető rejtett elosztónk 100 milliméternél kisebb magassággal rendelkezik.
Ezek mind alkalmasak lehetnek a konyhapultban lévő fiók fölé történő beépítésre.

A következő linkeken megtekintheti kínálatunk néhány darabját:
GTV Süllyeszthető rejtett elosztó, négyzet (3-as) fekete
GTV Süllyeszthető rejtett elosztó, négyzet (2-es, 2 USB) fehér
GTV Süllyeszthető elosztó asztalba, kábelkivezetővel, GTV alu (3-as, 2 USB)
deLight Süllyeszthető rejtett elosztó, négyzet alakú (3-as) ezüst
deLight Süllyeszthető elosztó asztalba, kábelkivezetővel, alu (5-ös)

Bízom benne, hogy tudtam segíteni!

Üdvözlettel: Sugár Máté

Új vélemény, értékelés írása

×

    Asztali nézet megjelenítése