Olcsó LED panel csupán 2990 Ft-ért!

Egyedi LED panel mennyezeti tartó készítése házilag

Frissítve: 2019 március 14, csütörtök Magazin: Bemutatók, tesztek
Csináld magad: egyedi LED panel tartók
 
A könnyed megjelenésű LED panel gyorsan a vásárlók kedvencévé vált, hiszen az alapötlet (egy világító homogén négyzet) már nem is lehetne messzebb a hagyományos, jellemzően körte alakú izzólámpától.
 
Első körben a V-TAC LED paneljeit tudtuk elérhető áron kínálni, azonban a választék folyamatosan bővül, így ma négy gyártótól kínálunk nagy méretű LED paneleket! Ez csak azért vicces, mert magából a felfüggesztéshez szükséges alkatrészből, vagy nevezhetjük őket LED panel tartónak, nincs csak két különböző megoldás. Nézzük át először a hagyományosnak tekinthető rögzítési módokat, majd ezek után áttérünk az alternatív, akár saját kezűleg is megvalósítható, egyedi tartóelemekre.

Hagyományos LED panel rögzítők - tartószerkezetek

Alapvetően az a probléma, hogy ez a különleges világítótest kazettás álmennyezetbe való, legalábbis a 60 cm x 60 cm-es méret. Abba tényleg nagyon könnyedén szerelhető: csak kivesszük a dekorlapot az alumínium keretből és a helyére billentjük a LED panelt, aminek természetesen az áramellátását külön biztosítjuk. Ez tényleg csak ennyi.
 
Azonban a 120 cm x 30 cm-es méretet, meglévő álmennyezetbe beszabni már nem ennyire vicces, én nem szívesen vállalnám. A gyártók válasza erre az, hogy akkor használni kell a rendelkezésre álló kiemelő kereteket vagy a függesztő drótokat.
 
- Kiemelő keretek: tényleg nagyon jó megoldás, van kis ajtó az elején ahol ki-be tudjuk csúsztatni a lámpatestet, könnyen cserélhető, szervizelhető. A hátrány, hogy éppen a légiességét veszi el a LED panelnek: egy kis keskeny csík helyett kapunk egy vastag oldalfalat, amitől éppen úgy néz ki mint egy neon armatúra. Ne legyen félreértés: ipari célra tökéletes, de pl. egy étkezőbe nekem ez kevés.
 
A kiemelő keretbe szerelt LED panel hasonlít a tükrös fénycsöves lámpatesthez
(Bal oldalon a LED panel kiemelő keretben, jobb oldalon a hagyományos fénycsöves armatúra)
 
- Függesztő drótok: ezeket a termékeket viszont tényleg szeretem, bemutatótermünkben is így vannak felszerelve a LED panelek. Lényegük roppant egyszerű: a mennyezeten elhelyezett négy furatba kerülnek a drótok alapcsavarjai, ezen átfűzzük a drótot, majd a LED panel négy sarkához csavarozzuk a drót végét.  Mindenki borzasztóan ügyel, hogy mindenhol meglegyen az él-sarok-párhuzam, pedig ebbe nyugodtan bele lehet vinni a játékot: a mennyezeten bárhol lehetnek a furatok, a drótok bármilyen irányba állhatnak, illetve a LED panelnek sem kell szükségszerűen vízszintes helyzetben lennie. A legbátrabban kivitelezett függesztésért innen ígérek egy 60x60-as panelt ajándékba! Drótposta címünk a képeknek: info@anro.hu

LED panel 2 vagy 4 pontos függesztő segítségével felszerelve

Visszatérve a függesztődrótra: az a probléma velük, hogy helyet igényelnek. A drótok csavarjai viszonylag sok helyet foglalnak el, illetve elmondható, hogy kb. 10 cm-nél rövidebb drótszakasz esetén nem mutat jól, de az igazi látványát 20 cm-es, vagy annál hosszabb drótszakasz esetén mutatja. Ezzel nem is lenne baj, de ahol kicsi a belmagasság, ott ez nem megoldható.

 
LED panel függesztődrót világítástechnikai szaküzletünkben
 
Találnunk kellene tehát mást, azonban mivel ilyen termék nincs, így csinálni fogunk magunknak. Ehhez először is fel kell mérnünk a terepet!
 

Akciós LED panel 60x60cm, 120x30cm termékeink 2019. november hónapban

2 év 2880 lumen
IP20
Fehér
20% akció LED panel (600 x 600mm) 36W - természetes fehér, rácsos Olcsó!

LED panel (600 x 600mm) 36W - természetes fehér, rácsos Olcsó!

2 990 Ft
3 738 Ft (-20%)
2 év 3600 lumen
IP20
Fehér
10% akció LED panel (600 x 600mm) 29W - meleg fehér (120+lm/W) A++

LED panel (600 x 600mm) 29W - meleg fehér (120+lm/W) A++

9 570 Ft
10 626 Ft (-10%)
2 év 3600 lumen
IP20
Fehér
22% akció LED panel (600 x 600mm) 45W - természetes + AJÁNDÉK függesztő drót!

LED panel (600 x 600mm) 45W - természetes + AJÁNDÉK függesztő drót!

7 790 Ft
9 980 Ft (-22%)
2 év 3600 lumen
IP20
Fehér
10% akció LED panel (600 x 600mm) 29W - természetes fehér (120+lm/W) A++

LED panel (600 x 600mm) 29W - természetes fehér (120+lm/W) A++

9 570 Ft
10 626 Ft (-10%)

Amíg a készlet tart! Nehogy lemaradjon!

 

A LED panelek mélylélektana - boncolás

 
Szedjük szét, trancsírozzuk fel, hogy lássuk mi van benne, hol dolgozhatunk, mivel tervezhetünk. A V-TAC 120 cm x 30 cm-es LED paneljét fogom közelebbről megvizsgálni, de ez az összes nagy méretű V-TAC LED panelre is igaz lesz, hiszen mind ugyanazokból az alkatrészekből áll, legfeljebb a LED chipek és a tápegység teljesítménye más, illetve hosszabbra vagy rövidebbre vannak vágva a keret profilok. A cikkben lévő összes kép nagyítható, ezáltal közelebbről is megszemlélhetjük a csomag tartalmát!
 
V-TAC 120 cm LED panel és tápegység doboza, kicsomagolása A kibontott led paneles doboz tartalma
 
Ipari kartondoboz, külön csomagolt tápegység, kiderül, hogy egy 120 cm x 30 cm-es, 29 Wattos, 3400 lumenes termékhez van szerencsénk melyet a V-TAC gyártott. Alapanyag: alumínium, ez rendben. PMMA. Sok helyen csodaanyagként emlegetik a PMMA-t (poli metil-metakrilát), ne hagyjuk magunkat, ez sima extrudált plexi. Öt szén, két oxigén, meg nyolc hidrogén, hogy pallérozottan tudjunk visszavágni.
 
A csomagon belül egyébként nincs semmi meghökkentő, legfeljebb a jetikre méretezett kesztyű. Komolyan mondom, én még nem láttam akkora embert, akinek ne férne bele háromszor a keze.
 
A LED panelek hátoldalán technikai információk láthatóak A led panel tápegysége gyorscsatlakozós
 
A tápegység (metszeti rajz: 1) gyors-csatlakozóval kapcsolódik a LED panelhez, melynek jó erős a rögzítő füle, így kontakt hiba mentesen lehet szerelni. A hátlapon ugyanazokat az adatokat láthatjuk, mint a külső dobozon, külön felhívva a figyelmet, hogy a bemenő feszültség 25-40 Volt, így kisfeszültségűnek számít.
 
Csavarral rögzíthető alu hátlap led panel A LED panel csavarjainak távolság mérése
 
Mint minden elektronikai eszköz esetében, a LED panel szívéhez is a hátlapon keresztül vezet az út. Csavarozzunk bátran, a mágneses csavartartó sokat segíthet. Először megmértem a csavarok közötti távolságokat is, de különösebb szabályszerűséget nem véltem felfedezni, vagy csak elromlott a mérőszalagom...
 
Kisfeszültségű tápegység csatlakoztatása a led panelhez A kisfeszültségű táp vezeték elvágása oldalcsípő fogóval
 
A hátfalat teljesen lebontva láthatjuk, hogy a tápvezeték útját állja további rombolási terveinknek. Itt nem kell dönteni, hogy a piros vagy a fehér drótot vágjuk-e le, ha van egy jó csípőfogónk, akkor vágjuk le egyszerre az egészet.
 
A LED panel hátlapja alatt szivacs távtartók A szivacs távtartók közelről a led panel hátoldalán
 
A hátlapot (metszeti rajz: 3) eltávolítva nem várt alkatrészek bukkannak elő: szivacsdarabok (metszeti rajz: 2) . És még merje mondani valaki, hogy kispórolják a gyártók az anyagot: itt olyan sok van, hogy még távtartót is be kellett szerelni.
 
A LED panel fényvisszaverő rétegeinek bemutatása Első műanyag réteg a LED panel fényvisszaveréséhez
 
Elérkeztünk a fényszóró-homogenizáló rétegekhez: a legfelső egy igen magas fényvisszaverő képességgel rendelkező műanyag lap (metszeti rajz: 8).
 
Méhsejtrácsos plexi diffuzor a led panel belső felépítése LED panel alsó PMMA fényterelő lapja
 
A következő réteg egy plexi lap (metszeti rajz: 7), melynek felső oldalán méhsejtrácsos minta található. Valószínűleg a fény egyenletes eloszlatása a célja, nem a design, mert bár nagyon vagányul néz ki, de rajtunk kívül még igen kevesen látták. A legalsó réteg pedig egy 1 mm-es plexi lap (metszeti rajz: 6), melynek egy hangyányit érdes a külső felülete. Ennek egyenlőre nem tudom a célját, szerintem csak látványelem, hogy ne egy csillogó felületet lássunk. Mindenesetre a por nagyon klasszul meg tud benne kapaszkodni.
 
Műanyag távtartó a LED panel chipjeihez Alumínium alaplapra szerelt 2835 Chip On Board led a panelhez
 
Eljutottunk a ledekig (metszeti rajz: 4). Az SMD 2835-ös Chip On Board ledek kaptak egy külön alumínium alaplapot, amik fel vannak ragasztva a profil (metszeti rajz: 5) szélére. Beépítettek néhány műanyag távtartót, mely a plexit tartja távol a ledek felületétől.
 

A LED panel keresztmetszeti rajza

 
Mindent láttunk, minden le van mérve, így elkészíthetjük a keresztmetszeti rajzot. De elkészítem én, ne kelljen vele másnak kínlódni. A számozáshoz tartozó megnevezések fentebb vannak részletezve.
 
LED panel idom keresztmetszet
 
Mindezekre csupán azért volt szükség, hogy meg tudjam mutatni: egy kb. 115 cm hosszú és 1 cm széles sávon kívül nincs elektronikai alkatrész a LED panelben, az is csak az egyik oldalon, így bármit elkövethetünk ellene. Ha kedvünk tartja, akár fel is szegelhetjük, semmilyen érintésvédelmi problémát nem fog okozni. Persze az is kiderül belőle, hogy a LED panel oldalán rendelkezésünkre áll egy ~8 mm-es felület, amelyet nagyon jól fel lehet használni az egyedi tartók elkészítésénél.
 
Szereljük össze gyorsan a LED panelt, ügyeljünk a rétegek megfelelő sorrendjére (bár művészet összekeverni).
 
Fahrenheit digitális forrasztó állomás működés közben led panel forrasztás Fahrenheit hőlégfúvó zsugorcső melegítéséhez led panel szerelés
 
Aki egy kicsit is komolyabban gondolja a barkácsolást, annak érdemes a forrasztáshoz egy tisztességes forrasztó állomást beszerezni - viszonylag könnyű kezelni és gyakorlatlan kézben is szebb lehet a végeredmény. Sajnos pontosan ilyet nem árulunk, bár nem túl olcsó, de nagyon klassz kis forrasztó.
 
A hőlégfúvó is melegen ajánlott, hiszen zsugorcsőhöz is kiváló, de emellett számtalan munkafolyamathoz nyújthat segítséget.
 
LED panel hátlapjának a csavar mérete 4 mm Bármilyen 4 mm csavar jó a led panel profiljába
 
Még egy fontos adalék: a hátlapot 4-es csavarok rögzítik a kerethez. Nincs külön furat készítve a keretben, csupán annak nútját használták fel a csavarozáshoz. Ez nekünk azt jelenti, hogy bármilyen 4-es csavart használhatunk a meglévők helyett, teret adva így az egyedi tartók rögzítéséhez.
 
A LED panel szendvicsszerkezete A LED panel alumínium kerete
 
Egyébiránt, akinek van hozzám gusztusa, megnézheti a szétszerelés folyamatát videón is, mert RGB LED paneles cikkünkben készült róla egy viszonylag vállalható videó is. Az első 30 másodpercet át lehet esetleg ugrani, ha nem akartok RGB LED panelt csinálni:
 
 
 

CSINÁLD MAGAD LED PANEL TARTÓK

 
A fentiekből kiderült, hogy
 • vagy a hátlapot tartó csavarokhoz,
 • vagy a keret oldalán lévő 8 mm-es felülethez
tudunk készíteni egyedi függesztőelemeket (ha eltekintünk a LED panel átfúrásától). Lássuk, milyen lehetőségeink vannak!
 
 

Alternatív megoldás: U alakú alumínium tartó LED panel felszereléséhez

 
U alakú LED panel tarto alumínium profilból 
 
Első körben a 8 mm-es felülethez készítünk négy darab U alakú elemet. Handycadben készítettem egy gyors tervet:
 
LED panel tartó handycad tervrajz Alumínium laposvas 20mm x 3mm vágási pontok jelölése
 
A tervből kiderül, hogy legalább 4 cm távolság kell hogy legyen a panel és a plafon között. A mennyezeti rögzítéshez (vízszintesen) szintén 4 cm-t szánunk. Az U elem rövidebbik szára nem meglepő módon 8 mm hosszú lesz, hiszen a panel keretének szélén egy ~8 mm-es szabad felület áll rendelkezésre, amiben megkapaszkodhatnak majd a tartófülek. Az egyedi LED panel rögzítőelem legyártásához (milyen nagy szavak) a 20 mm x 3 mm-es alumínium profilra esett a választás. 
 

Akciós Alumínium LED profil termékeink 2019. november hónapban

3 év 200 cm
10 mm
16 mm
Alumínium
Ezüst
10% akció Type-F Aluminium L profil ezüst, LED szalaghoz, 16x10 mm üvegpolc világítás

Type-F Aluminium L profil ezüst, LED szalaghoz, 16x10 mm üvegpolc világítás

890 Ft
990 Ft (-10%)
3 év 200 cm
9 mm
16 mm
Alumínium
Ezüst
17% akció Type-A - Aluminium U profil LED szalagos világításhoz, opál burával

Type-A - Aluminium U profil LED szalagos világításhoz, opál burával

1 290 Ft
1 550 Ft (-17%)
3 év 200 cm
38.3 mm
72.5 mm
Alumínium
Ezüst
20% akció Scala - Lépcsővilágításhoz alu LED profil fekete - opál burával

Scala - Lépcsővilágításhoz alu LED profil fekete - opál burával

5 990 Ft
7 488 Ft (-20%)
3 év 200 cm
7 mm
14 mm
Alumínium
Ezüst
30% akció - MINI-01-A - Alumínium RS profil (felületre) LED szalaghoz, átlátszó burával

- MINI-01-A - Alumínium RS profil (felületre) LED szalaghoz, átlátszó burával

890 Ft
1 273 Ft (-30%)
3 év 200 cm
16 mm
16 mm
Alumínium
Ezüst
30% akció ALP-005 Aluminium sarok profil ezüst, LED szalaghoz, félig átlátszó burával

ALP-005 Aluminium sarok profil ezüst, LED szalaghoz, félig átlátszó burával

1 599 Ft
2 284 Ft (-30%)
3 év 200 cm
7 mm
17.2 mm
Alumínium
Fekete
20% akció ALP-002 - Aluminium U profil fekete, LED szalaghoz, opál burával

ALP-002 - Aluminium U profil fekete, LED szalaghoz, opál burával

1 215 Ft
1 519 Ft (-20%)

Amíg a készlet tart! Nehogy lemaradjon!

 
Ennek több oka is van:
 
 • egyrészt olcsó: egy 10 cm-es darab kb 40 Ft-ra jön ki, ebből 4 db kell a LED panel rögzítéséhez
 • elegáns: a 20 mm-es szélesség éppen illik a vékony LED panelhez
 • nem kell festeni: csak egy kicsit megcsiszoljuk és máris kész a szálcsiszolt felület
 
de valójában ez bent volt a műhelyben, a többiért pedig ki kellett volna menni a hidegbe.
 
A flex fém szalagfűrészben vágjuk az alumínium lapos idomot Csak félig vágjuk be a szalagfűrésszel az alumíniumot a hajtáshoz
 
Az engedélyes terv szerint 92 mm hosszúságú darabokat vágunk le a profilból. A hajtásoknál érdemes egy anyagvastagságnyi méretet ráhagyni, ezért vannak a 3 mm-es plusz sávok.
 
A vágásokat egy Flex fém szalagfűrésszel fogjuk elvégezni, de természetesen kézi fűrésszel is ugyanez lesz a végeredmény. Csupán két éve tudom, hogy van ilyen szerszám is, de nagyon megszerettem. A hajtásoknál félig bevágtam a profilt, ezeken a pontokon még egy 45°-ot fogunk bele reszelni, ezáltal a lap hajlítása után szép derékszöget képez a két szomszédos oldal. A reszelős megoldást csak a fotó erejéig mutatom be, egyébiránt én a flex fűrésszel vágtam egyet-egyet a már meglévő vágás jobb és bal oldalán, hogy meglegyen a 45°-os nyílásszög.
 
45 fokban reszeljük meg az alumínium vágás oldalait A hajlításhoz kikönnyített alumínium lap
 
Vágás után sorjázzunk, majd a fentieknek megfelelően a vágások mentén reszeljük meg egy kicsit a profilt, hogy kb. a fenti formát kapjuk. A szégyen megöl, de nincs egy négyzetes reszelőm, így megoldjuk egy lapossal.
 

 

A natúr alumínium profilok felületkezése szálcsiszolása A szálcsiszolás finom csiszolópapír segítségével, a végeredmény alu
 
A levágott alumínium csíkot finom csiszolópapírral vagy szivaccsal dörzsöljük át. Érdemes hosszanti irányba mozgatni a dörzsanyagot, így szép szálcsiszolt jellegű felületet kapunk. Ezért szeretem az alumíniumot (meg a plexit), mert viszonylag kis időbefektetéssel szép felületet kapunk, amit nem kell festeni.
 
Mondjuk ebben a plexiüveg a nyerő, mert ott csak le kell húzni a védőfóliát - ez a nekem való finish.
 
Satuban hajtsuk alakra az alumínium idomot Készítsük el a furatot a led panel tartóhoz, a lépcsősfúró kiváló
 
Satuba fogva lehajtjuk az alumínium csíkot a kikönnyítések mentén. Erről éppen nem készült kép, de kézzel könnyen hajlítható. Először a rövidebbik szakaszt hajtsuk le, mert egyébként beleakadhatunk a satuba. A gondos tervezés eredményeképpen utolsó képen szerepel a furat elkészítése, amit indokolt lett volna a vágás után és a hajlítás előtt elvégezni, hiszen akkor még egy lapos anyaggal kellett volna dolgozni. Keressük a kihívást :)
 
A puha anyagokhoz (alu/plexi) nagyon szeretem a lépcsős fúrót használni, lévén ha egy picit átengedjük az anyagban a következő átmérőre, úgy már meg is van sorjázva a furat.
 
Az elkészült alumínium led panel tartó felépítése LED panel csináld magad tartóelem
 
És ím, lássátok, elkészült a nagy mű. Szépen kapaszkodik, mint a csimbók, fel lehet fúrni, elfér alatta a tápegység. Bámulatos :)
 
Egyébiránt, ha valaki meg tudná nekem mondani, hogy mi a bánata van a fényképezőgépnek a jobb oldali kép közepén, annak nagyon örülnék. Olyan mintha a memóriakártya nem bírná a tempót, de csak minden sokadik képen jelentkezik ez a hiba.
 
Visszatérve a műholdakat megszégyenítő bonyolultságú szerkezetre, lássuk, hogyan néz ki a mennyezeten:
 
LED panel egyedi függesztő megoldással 120x30 cm ledes panel különleges mennyezeti tartóelem alumíniumból
 
 
 
 
 
Szerintem nagyon jó lett, és a barkácsolásnak éppen ez a lényege: magunkkal sokkal megbocsájtóbbak vagyunk. Nyugodtan neki is lehet állni, akinek éppen ilyenre van szüksége, mi pedig megyünk tovább a következő tartóra.
 

Kígyónak lábsó, madaraknak fogsor...

 
LED panel tartó készítése horganyzott ívből
 

Azaz találjuk meg, hogy nekünk éppen mi lenne a legalkalmasabb tartóelem a LED panelekhez. A fenti példából okulva tulajdonképpen bármilyen 5-6 cm-es, U alakú bármiből lehet LED panel tartót csinálni, még az sem baj ha nem 5-6 centi és nem U alakú.

A következő ötlet éppen karácsony előtt jutott szimultán eszünkbe az építtetővel. Éppen egy új víz-gáz-szerelvény szaküzlet épül és valami vadonat egyedi LED panel tartóra volt szükség, snassz mezei megoldás helyett. Oldjuk meg valamivel, amit amúgy is árul! 
 

LED panel tartó horganyzott ív és radiátor végdugó tartóelemnek A radiátor lezáró dugókat fúrjuk át


Az én választásom a horganyzott ívre esett, illetve ebbe éppen beleillik a radiátor lezáró dugó. A dugó közepén készítünk egy furatot, ezen keresztül fel tudjuk csavarozni a mennyezetre, a horganyzott ívet pedig szépen rátekerjük erre. További nagy előnye, hogy forgatható, így egészen egyszerű a LED panelt felszerelni.
 

LED panel tartó vízszerelési anyagokból épületgépészeti szaküzletbe Víz- gázszerelvény bolt led paneles világítás radiátor dugó tartó
 
Egyedi LED panel tartó horganyzott ívből Egyedi LED panel tartó horganyzott ívből
 

Véleményem szerint ezek és az ehhez hasonló kreatív ötletek hiányoznak ma legjobban belső tereinkből. Mindenki igyekszik katalógus lakást készíteni, akár az élhetőséget is háttérbe szorítva, ami szép végeredményt ad és lehet mutogatni, de lakva baromi unalmas lehet.

Továbbfűzve a fenti gondolatot, üzleti felhasználásra rengeteg ötletet adhat akár csak egy LED panel keret elkészítésében az, ha körülnézünk hogy mivel is foglalkozunk és felhasználjuk a környezetünkben lévő tárgyakat egészen más célra, mint amire azok készültek. Nem akarok messzire menni, de jön az ebéd, és erről jut eszembe, hogy egy étterembe - vendéglátó helyiségbe klassz kis tartót tudnék csinálni akár négy darab villából is.

Mindenki könnyen találhat magának megfelelő egyedi ötletet. Merjünk egyéniségek lenni, hisz Brian szerint is: Ti mindannyian egyéniségek vagytok!

 
 

Hogyan fűrészeld fel a sárkányodat?

 
Fából készített LED panel tartó
 
Aztán jön a következő kreatív csoport akik mindent megtesznek, hogy a  szép egyenes deszkákból minél több fűrészpor váljék. Én is közéjük tartozok, nagyon kedvelem a fát a környezetemben, és dolgozni is szeretek vele. Ezért is örülök nagyon, hogy már gyalult fenyőlécek is elérhetőek az ANRO kínálatában! Gondolom nem vagyok egyedül vele, hogy a könnyen elérhető környezetemben nem nagyon lehet száraz faanyagot kapni, illetve sokszor csak két darab 50 cm-es lécre lenne szükség, annyiért pedig nem éri meg elindulni.
 
Szóval már fenyő fűrészárurval, gyalult lécekkel is ki tudjuk szolgálni kedves vásárlóinkat, így akár alapanyagot is biztosíthatunk egy sárkányhoz. Akarom mondani a DragonHead 3001 LED panel mounting kit-hez... mennem kellene terméknévkitalálónak...
 

Ezek is érdekelhetik!

 
Nyilvánvalóan fából szinte végtelenek a lehetőségeink, de mégsem egy kommersz U idomot szerettem volna készíteni, hanem valami látványosabbat. A "Ki tud nagyobb hülyeséget kitalálni?" nevű játékunkat ismét én nyertem egy sárkányfejes LED panel tartóval. A nyereményem az lett, hogy el is készíthettem...
 
A fenti LED paneles keresztmetszeti rajz alapján megvannak a főbb méretek, az internet tele van sárkánnyal, csak össze kell házasítani a két dolgot. Én Corel-ben szoktam az ilyeneket rajzolni (ezt vette meg a cég), de a Handycad is jó. Lett amilyen lett, biológiából csak tapasztalati ismereteim vannak, sárkánnyal valójában meg még nem találkoztam. A lényeg, hogy készítsünk egy tervet és ezt az egy tervet rajzoljuk fel négy darab lécre, hogy lehetőleg egyformák legyenek a fejek.
 
Ezt a négy lécet pedig szépen körbevágjuk. En kaptam egy asztali lombfűrészt egy kedves barátomtól, de a kézi is ugyanezt tudja:
 
 
Asztali lombfűrésszel vágjuk ki a fa led panel tartót A fa lécből kivágott sárkányfejes tartó
 
Az asztali lombfűrésztől nem kell megijedni, szerintem az egyik legbiztonságosabb motoros barkácseszköz, ráadásul könnyű a használata. Az alábbi videón megtekinthető, hogy nem nagy fáradság kivágni ezt a LED panel tartót:
 
 
Ha körbevágtuk egy kicsit át lehet csiszolni 120-as vagy 180-as vászonnal és akár el is lehet engedni. De ha az embert nyughatatlanul kínozza a fűrészporgyártás vágya, akkor lehet még egy kicsit cizellálni. Egy kis könnyű, kézi gravírozó mindig jó ha van a háznál, én azért szeretem mert az asszonyok is szívesen használják. Nem túl hangos, de biztosítja a férfiember számára szükséges nyugalmat, azaz a beszédhangot már épp elnyomja :)
 
 
Ezek után még oda is pörkölhetünk a sárkánynak, lévén őt "a tűz nem égeté meg, mert ő maga a tűz." Ez viszont fából van, így a vízen is úszik, és a tűz is fogja. Óvatosan egy gázlámpával menjünk rajta végig, pontos útmutatót nem tudok adni, de nagyon ne szenesítsük el.
 
A kivágott fa sárkányfejet égessük meg Nagyon ne szenesítsük el a fát
 
Ezek után már csak egy átmenő furatot kell készítenünk a sárkányfejen és repülhet a mennyezetre.
 
Az elkészült fa sárkány led panel tartó LED panel tartó rétegelt lemezből sárkányfej forma
 
Mint az előzőek, nekem ez is roppantul tetszik, de valószínűleg elég elfogult vagyok. Erről már csak további három apró dolog jutott az eszembe:
 
 • Jó lenne ha pirosan is tudna világítani a LED panel.
 • Le kellene festeni a LED panel fehér keretét, ami a sárkányfejes tartó fa színhez is jobban passzol.
 • Kellene a fejek mellé egy-egy karmos láb, mintha azok is tartanák a LED panelt.
 

Z alakú alu profilból LED panel tartó házilag

 
Készítettünk egy LED panel tartót az áruházunkban is elérhető alumínium lapos profilból is. A teljes cikk itt érhető el: LED panel szerelés közvetlenül a gipszkartonra Z alu profillal A cikkhez tartozó videó pedig akár itt alább is megtekinthető:
 
 
 

Motorral mozgatható - sínes LED panel tartó

 
A következő LED panel tartó egy Gardinia függönysínre felszerelt Arduino mikrokontroller által vezérelt motoros megoldás. Ennek elkészítése a Motorral mozgatható LED panel szerelése! Csináld magad! című cikkünkben található, de íme itt egy ízelítő, hogy milyen jó kis LED panel tartót készíthetünk házilag:
 
 
És ez még csak a jéghegy csúcsa, úgy érzem, hogy az ANRO WORKSHOP hamarosan újra jelentkezik, hiszen a LED panel tartók támája, szinte kimeríthetetlen :)
 
Remélem, hogy sikerült ötletet adnom néhány embernek, illetve meghozni a kedvet egy kicsit a barkácsoláshoz. A cikk egyébként szabadon kommentelhető és a további ötletekre is nyitottak vagyunk! A képek nagyíthatóak, rákattintva galériában is megtekinthetőek!
Sok sikert kívánok a kreatívkodáshoz!

A fenti termékeket azonnal meg is vásárolhatja!

1.

2 év Ezüst
15% akció
Elmark
- LED panel függesztő drót-sodrony: csavaros sodrony rögzítés
3 munkanapon belül

Akciós ár: 1 289 Ft /csomag
1 516 Ft (-15%)

2.

2 év Ezüst
V-TAC
- LED panel függesztő drót-sodrony: rugós állítás
Raktáron: 43 csomag

Ár: 1 590 Ft /csomag

3.

2 év Acél
V-TAC
- LED panel rugós rögzítő szett: gipszkarton síkjára történő beépítéshez
Raktáron: 60 csomag

Ár: 930 Ft /csomag

4.

1 év Acél
EMOS
- LED panel rögzítő kampó - akasztó szett (600 x 600mm) - 4 db akasztó
Raktáron: 10 csomag

Ár: 830 Ft /csomag

5.

1 év Acél
EMOS
- LED panel rögzítő kampó - akasztó szett (1200 x 300mm) - 6 db akasztó
Raktáron: 13 csomag

Ár: 1 250 Ft /csomag

6.

2 év 3600 lumen
IP20
Fehér
Design LED panel Avar (600 x 600mm) 40W - természetes fehér 40 Watt Természetes
Kanlux
Design LED panel Avar (600 x 600mm) 40W - természetes fehér
2 munkanapon belül

Ár: 7 658 Ft /darab

7.

2 év 1500 mm
Kanlux
Függesztődrót por és páramentes lámpatesthez - ROPE-NT 150, 7870
2 munkanapon belül

Ár: 1 790 Ft /csomag

8.

2 év 1500 mm
Kanlux
Függesztődrót por és páramentes lámpatesthez - ROPE-NT 150, 7871
2 munkanapon belül

Ár: 1 790 Ft /csomag

9.

2 év 3600 lumen
IP20
Fehér
10% akció
LED panel (600 x 600mm) 29W - hideg fehér (120+lm/W) A++ 29 Watt Hideg fehér
V-TAC
LED panel (600 x 600mm) 29W - hideg fehér (120+lm/W) A++
Raktáron: 20 darab

Akciós ár: 9 570 Ft /darab
10 626 Ft (-10%)

10.

2 év 3600 lumen
IP20
Fehér
10% akció
LED panel (600 x 600mm) 29W - meleg fehér (120+lm/W) A++ 29 Watt Meleg fehér
V-TAC
LED panel (600 x 600mm) 29W - meleg fehér (120+lm/W) A++
Raktáron: 8 darab

Akciós ár: 9 570 Ft /darab
10 626 Ft (-10%)

11.

2 év 3600 lumen
IP20
Fehér
10% akció
LED panel (600 x 600mm) 29W - természetes fehér (120+lm/W) A++ 29 Watt Természetes
V-TAC
LED panel (600 x 600mm) 29W - természetes fehér (120+lm/W) A++
Raktáron: 31 darab

Akciós ár: 9 570 Ft /darab
10 626 Ft (-10%)

12.

5 év 3600 lumen
IP20
Fehér
LED panel (600 x 600mm) 36W - színhőmérséklet és fényerő szabályzás 36 Watt Állítható
EMOS
LED panel (600 x 600mm) 36W - színhőmérséklet és fényerő szabályzás
Raktáron: 1 darab

Ár: 24 369 Ft /darab

13.

2 év 3000 lumen
IP20
Fehér
LED panel (600 x 600mm) 36W - természetes fehér (Barev) 36 Watt Természetes
Kanlux
LED panel (600 x 600mm) 36W - természetes fehér (Barev)
Raktáron: 36 darab

Ár: 7 329 Ft /darab

14.

2 év 3000 lumen
IP20
Fehér
LED panel (600 x 600mm) 36W - természetes fehér (Barev)+ kiemelő keret 36 Watt Természetes
Kanlux
LED panel (600 x 600mm) 36W - természetes fehér (Barev)+ kiemelő keret
Raktáron: 32 darab

Ár: 10 390 Ft /darab

15.

2 év 2880 lumen
IP20
Fehér
20% akció
LED panel (600 x 600mm) 36W - természetes fehér, rácsos Olcsó! 36 Watt Természetes
V-TAC
LED panel (600 x 600mm) 36W - természetes fehér, rácsos Olcsó!
Raktáron: 71 darab

Akciós ár: 2 990 Ft /darab
3 738 Ft (-20%)

16.

2 év 3600 lumen
IP20
Fehér
10% akció
LED panel (600 x 600mm) 45W - hideg fehér 45 Watt Hideg fehér
V-TAC
LED panel (600 x 600mm) 45W - hideg fehér
Raktáron: 83 darab

Akciós ár: 7 790 Ft /darab
8 700 Ft (-10%)

17.

2 év 5400 lumen
IP20
Fehér
LED panel (600 x 600mm) 45W - hideg fehér (120+lm/W) A++ 45 Watt Hideg fehér
V-TAC
LED panel (600 x 600mm) 45W - hideg fehér (120+lm/W) A++
Raktáron: 14 darab

Ár: 12 450 Ft /darab

18.

5 év 3600 lumen
IP20
Fehér
LED panel (600 x 600mm) 45W - hideg fehér - PRO Samsung (5 év!) 45 Watt Hideg fehér
V-TAC
LED panel (600 x 600mm) 45W - hideg fehér - PRO Samsung (5 év!)
Raktáron: 5 darab

Ár: 9 990 Ft /darab

19.

2 év 3600 lumen
IP20
Fehér
LED panel (600 x 600mm) 45W - hideg fényű UGR<19 45 Watt Hideg fehér
V-TAC
LED panel (600 x 600mm) 45W - hideg fényű UGR<19
Raktáron: 2 darab

Ár: 10 299 Ft /darab

20.

2 év 3600 lumen
IP20
Fehér
10% akció
LED panel (600 x 600mm) 45W - meleg fehér 45 Watt Meleg fehér
V-TAC
LED panel (600 x 600mm) 45W - meleg fehér
Raktáron: 141 darab

Akciós ár: 7 790 Ft /darab
8 700 Ft (-10%)

21.

2 év 5400 lumen
IP20
Fehér
LED panel (600 x 600mm) 45W - meleg fehér (120+lm/W) A++ 45 Watt Meleg fehér
V-TAC
LED panel (600 x 600mm) 45W - meleg fehér (120+lm/W) A++
5-7 munkanapon belül

Ár: 12 450 Ft /darab

22.

5 év 3600 lumen
IP20
Fehér
LED panel (600 x 600mm) 45W - meleg fehér - PRO Samsung (5 év!) 45 Watt Meleg fehér
V-TAC
LED panel (600 x 600mm) 45W - meleg fehér - PRO Samsung (5 év!)
5-7 munkanapon belül

Ár: 9 980 Ft /darab

23.

2 év 3600 lumen
IP20
Fehér
LED panel (600 x 600mm) 45W - meleg fényű UGR<19 45 Watt Meleg fehér
V-TAC
LED panel (600 x 600mm) 45W - meleg fényű UGR<19
Raktáron: 1 darab

Ár: 9 990 Ft /darab

24.

2 év 3600 lumen
IP20
Fehér
10% akció
LED panel (600 x 600mm) 45W - természetes fehér 45 Watt Természetes
V-TAC
LED panel (600 x 600mm) 45W - természetes fehér
Raktáron: 627 darab

Akciós ár: 7 790 Ft /darab
8 655 Ft (-10%)

25.

2 év 5400 lumen
IP20
Fehér
LED panel (600 x 600mm) 45W - természetes fehér (120+lm/W) A++ 45 Watt Természetes
V-TAC
LED panel (600 x 600mm) 45W - természetes fehér (120+lm/W) A++
Raktáron: 19 darab

Ár: 12 450 Ft /darab

26.

5 év 3600 lumen
IP20
Fehér
LED panel (600 x 600mm) 45W - természetes fehér - PRO Samsung (5 év!) 45 Watt Természetes
V-TAC
LED panel (600 x 600mm) 45W - természetes fehér - PRO Samsung (5 év!)
Raktáron: 8 darab

Ár: 10 900 Ft /darab

27.

2 év 3480 lumen
IP20
Fehér
LED panel (1200 x 300mm) 29W - hideg fehér (120+lm/W) A++ 29 Watt Hideg fehér
V-TAC
LED panel (1200 x 300mm) 29W - hideg fehér (120+lm/W) A++
Raktáron: 7 darab

Ár: 11 750 Ft /darab

28.

2 év 3600 lumen
IP20
Fehér
10% akció
LED panel (1200 x 300mm) 45W - hideg fehér 45 Watt Hideg fehér
V-TAC
LED panel (1200 x 300mm) 45W - hideg fehér
Raktáron: 14 darab

Akciós ár: 10 540 Ft /darab
11 714 Ft (-10%)

29.

1 év Fehér
EMOS
LED panel kiemelő, falonkívüli beépítőkeret (60x60cm) lapraszerelt, csavaros
Raktáron: 2 darab

Ár: 6 648 Ft /darab

30.

2 év Fehér
V-TAC
LED panel kiemelő, falonkívüli beépítőkeret (60x60cm) rugós front, összeszerelt
Raktáron: 112 darab

Ár: 5 990 Ft /darab

31.

2 év Fehér
Kanlux
LED panel kiemelő, falonkívüli beépítőkeret (60x60cm) összeszerelt - fényes fehér
Raktáron: 32 darab

Ár: 4 432 Ft /darab

32.

1 év Fehér
EMOS
LED panel kiemelő, falonkívüli beépítőkeret (120x30cm) lapraszerelt, csavaros Utolsó darab!
Raktáron: 1 darab

Ár: 10 782 Ft /darab

33.

2 év Fehér
V-TAC
LED panel kiemelő, falonkívüli beépítőkeret (120x30cm) rugós front, összeszerelt
Raktáron: 99 darab

Ár: 6 639 Ft /darab

34.

2 év Fehér
Kanlux
LED panel kiemelő, falonkívüli beépítőkeret (120x30cm) összeszerelt
Raktáron: 47 darab

Ár: 5 750 Ft /darab

Vásárlói képek

Világítás LED panelekkel fűnyíró szaküzletbenVilágítás LED panelekkel 200 négyzetméteres üzletbenLED panel világítás Husquarna szerszámüzletbenHusquarna márkabolt LED panel világítássalLED panel világítás szerszámbolt mennyezeténSzerszámbolt LED világítássalLED panel világítás szerszámüzletben60x60 cm LED panel világítás kiemelő keretben mennyezetre szerelvePapírüzlet világítása energiatakarékos LED panelekkel Papírbolt világítás LED panelekkel

7 vélemény, értékelés

#1 - satulajdonos
2019/01/23, 18:56
Szeretnék jelentkezni a játékra! A képeket hamarosan küldöm, gondolom amúgy is tudjátok majd őket használni, hiszen egyik LED panel függesztő drótotokhoz sincs kép, mármint olyan, amin látható a panel felakasztva. A bemutatótermetekben nem olyan van? Nyomhatnátok róla pár fotót, de én is küldöm az enyémet, az ajándék LED panelt pedig várom :)
#2 - Tályai Péter / ANRO
2019/01/24, 16:00
Jogos a kritika! Hamarosan felkerül néhány fotó a bemutatótermi panelekről, illetve azok függesztéséről.
Kíváncsian várjuk a fotóidat! Eddig egyedüli jelentkezőként elég jó eséllyel indulsz az ajándék led panelért! :)
#3 - satulajdonos
2019/01/31, 13:13
Hehe, enyém lesz a LED panel, legalábbis remélem.

Képeket beküldtem, sajnos csak telefonos fotók, de szerintem lesz belőle 1-2 használható darab. Kíváncsian várom, hogy melyiket választjátok.

Én egy 120x30-as LED panelt kérnék, középfehér fénnyel. Mindegy melyik gyártó. Majd jövő héten megyek és át tudjátok adni :)

Köszi :)
#4 - ANRO bemutatóterem
2019/01/31, 16:19
Az ANRO Almássy úti bemutatótermében és irodáiban világító LED panelekről felkerültek a képek a "Vásárlóink fotói" közé! Borzasztóan ügyeltünk a sarok-él párhuzamra ;-), így ezek vízszintesen vannak felhelyezve, egy korábbi beszállításból származó függesztődrót készlettel, illetve közvetlenül a födém merevítésekre.
#5 - Nagy Zoltán
2019/02/01, 11:05
Kedves ANRO!

Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi hőt termelnek ezek a panelek?
Tűzvédelmi szempontból biztonságos megoldás a fa használata?

Üdv, Zoltán
#6 - ANRO bemutatóterem
2019/02/01, 11:22
Kedves Nagy Zoltán!

A LED panelek felvett energiájából főként fény keletkezik, nem hő, így a LED panelek hőmérséklete soha nem éri el azt a szintet, amely a faanyag gyulladását okozhatja.

Üdvözlettel: az ANRO csapata
#7 - Szabó István
2019/02/01, 11:55
Tisztelt Anro!

Az alternatív tartók nagyon megtetszettek nekem.
Valószínűleg grafikai stúdiómba hasonlóan fogom kivitelezni.
Köszönöm az ötletet!

Üdvözlettel: Szabó István

Új vélemény, értékelés írása

×

  Asztali nézet megjelenítése