ANRO ajándékutalvány - kiváló ajándékötlet szerettei vagy üzleti partnerei számára

Energiatakarékos Izzócsere Program - 2010.

Frissítve: 2010 július 09, péntek Magazin: Bemutatók, tesztek

A pályázat célja, kedvezményezettjei

A pályázati felhívás tárgya a hagyományos gömbizzók energiatakarékos izzókra történő cserélésének támogatása. A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 450 millió Ft, mely forrásból támogatást kaphatnak a nagycsaládosok, az időskorúak és a fogyatékkal élő személyek érdekvédelmét és segítését megvalósító alapítványok és egyesületek.

Az energiatakarékos izzók akár 80%-kal kevesebb villamos energiát fogyasztanak, mint hagyományos társaik. Ez a technikai jellemző azonban többletköltséget jelent a termék árában, melyet a hátrányos helyzetben lévők nem tudnak megfizetni. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium célja, hogy az alapítványoknak járó támogatások által a rászorulók hozzájuthassanak az energiatakarékos égőkhöz, melynek következtében az áramszámlájukon is csökkenés tapasztalható.
Az A energiaosztályú izzókkal akár 80% megtakarítást is elérhetünk!

A támogatás feltételei

A szervezetek háztartásonként maximum bruttó 40 ezer Ft, a szervezet saját felhasználásra maximum bruttó 20 ezer Ft értékű energiatakarékos izzóra pályázhatnak, de egy pályázó maximum 10 millió Ft erejéig nyújthat be pályázatot. A program ideje alatt egy háztartás illetve egy intézmény csak alkalommal részesülhet támogatásban. Azonban nem részesülhetnek támogatásban azok a háztartások, amelyek a 2009-es Izzócsere programban már támogatást kaptak. A támogatás vissza nem térítendő támogatás, kizárólag energiatakarékos izzók vásárlására fordítható.

A támogatáshoz szükséges a lecserélt hagyományos izzók számának, teljesítményének (watt), és a támogatás eredményeképpen csökkent teljesítményigény számszerűsítése (a csere előtti össz-wattszám és a csere utáni össz-wattszám különbsége).

A környezetvédelemért felelős zöldtárca a lecserélt régi izzókról sem feledkezett meg. A használatból kivont fényforrásokat a pályázóknak össze kell gyűjteniük és le kell adniuk, ezzel is megelőzve a környezet további szennyezését.
Az energiatakarékos izzókkal rövid távon a pénztárcánkat, hosszú távon pedig a környezetünket kíméljük!

Beadási határidő

A pályázatok benyújtására 2010. április 7-től 2010. október 30-a 24:00 óráig, vagy a támogatási keretösszeg rendelkezésre állásának függvényében van lehetőség.

A pályázati felhívás és a pályázati adatlap nyomtatvány a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium hivatalos honlapjáról www.kvvm.hu tölthető le.

Vásárlói képek

Menjen a régi, jöjjön az új. 20 Wattos ge spirál izzók ufo lámpában.Kis előszoba kerek mennyezeti lámpával, benne körfénycső.Mennyezet világítássalMennyezet energiatakarékos világítással

2 vélemény, értékelés

#1 - KOZSÁKNÉ GÉCZI ERIKA
2010/04/17, 20:53
Marbet B-22-es mintás dekorlécet szeretnék önnöktöl vásárolni,kérdésem az lenne hogy ebbe is beszerelhető a rejtett világítás?ha igen akkor hány centire ajánlott felragasztani a mennyezetől?
#2 - Tályai Gábor
2010/04/19, 08:15
Kedves Erika!

Igen lehet, minimum 15 cm.

Új vélemény, értékelés írása

×

    Asztali nézet megjelenítése