LED panel vásárlása esetén ajándék függesztődrót!

Samsung sínes LED: változtatható fényszög és színhőmérséklet

Frissítve: 2019 február 20, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek

Samsung chippel szerelt professzionális track lámpatestek mustrája

 

A V-TAC újabb költséghatékony sínes lámpával rukkolt elő, amely az eddig látott legmagasabb mutatókkal rendelkezik. Emellett olyan funkciókkal is ellátta ezeket, amik lehetővé teszik, hogy a lámpánk évek múlva is alkalmazkodni tudjanak a folyamatosan változó igényeinkhez.

Pro Series 

A V-TAC által gyártott új terméksorozat egyre gyorsabban gyarapszik, hála a Samsung chipek széles skálájának. Korábbi cikkünkben már szó esett a technikai paraméterekről és ezek előnyeiről, valamint minőségbeli növekedést ígértünk, és íme. A gyártó szemmel láthatóan nagy becsben tartja az új csipjeit, és egy remek sínes LED lámpa vázat épített köré, ami ki fogja állni az idő és a felhasználók próbáját. Lássuk hát. 

3 fázisú sínes lámpatestek 

Mi a különbség az 1 és a 3 fázisú lámpatestek között? 

1 fázisú sínes LED lámpa világítási rendszer
1 fázisú sínes világítási rendszer

Az 1 fázisú sínben (vagy 1 körös sínben) az elektromosság két vezeték - a fázis (L) és nulla (N) - között halad. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a a sínbe szerelt lámpatesteket egyszerre tudjuk fel- vagy lekapcsolni. 

 

 

3 fázisú sínes LED lámpa világítási rendszer
3 fázisú sínes világíási rendszer

 

A 3 fázisú sínekben három darab fázis (L1, L2, L3) vezetéket lehet külön összekötni a nulla (N) vezetékkel. Ahogyan az sejthető, ezek 3 külön áramkört alkot(hat)nak, melyeket így már külön tudunk kapcsolni. Ehhez egy öt eres vezetékre is szükség lesz. Természetesen ha ezeket ugyanarra a fázis vezetékre (L) kötve egy fázisúként fognak viselkedni. A különbséget (1 és 3 fázisú lámpatestek között) ránézésre a kapcsolóból tudjuk megállapítani, amellyel az áramkörök között válthatunk attól függően, hogy épp melyikre szeretnénk az eszközt csatlakoztatni. 

Bekötési rajz

Ez a variálhatóság nagyon hasznos az olyan üzletekben vagy galériában, ahol a kiállított darabok és az elrendezés gyakran változik. 

 

Sínes lámpatestek változó üzleti interiőrben

 

Fényerőszabályzás, színhőmérséklet szabályzás állítható sugárzási szöggel

A felszerelése nagyon egyszerű, a rögzítés kellőképp stabil. A fényerő dimmelhető, a sugárzási szög változtatható a lencsét körülvevő gyűrű segítségével. A színhőmérsékletek között egy 3 állású kapcsolóval választhatunk. A fényereje valamivel alacsonyabb a harminc wattos elődjénél, azonban ez senkinek sem fog hiányozni - egy ~18 méterre lévő falfelületet könnyedén bevilágított 60°-os sugárzási szöggel is -, a  színvisszaadási indexe viszont kiemelkedően magas (CRI>95), és miután visszatért a látásom, ezt meg is erősíthettem. Mivel kifejezetten erős a benne lévő Samsung chip, ezért azt javaslom, hogy használjunk mellé triac dimmert. Főleg akkor, ha a kisebb terekben szeretnénk az eszközt felszerelni. Hamarosan alá fogjuk vetni egy részletes műszeres vizsgálatnak, addig is a fényéről röviden ennyit. 

 

Változtatható fénysugár

 

Az alacsonyabb Wattitás előnyei - a takarékosság és hatékonyság mellett - néhány órányi tesztüzem után kezdenek megmutatkozni. 18 Watt ugyan nem tűnik soknak, de COB LED estén ez igenis elég magas. A váz vörös izzása helyett viszont csak melegszik a lámpatest. A köpenybe épített passzív hőelvezetés teszi a dolgát, a hátlap és a műanyag gyűrű a lencse körül teljesen hideg maradt.

Az elsődleges felhasználók természetesen az üzletek és kiállítótermek, de az otthonunkban is kiváló szolgálatot teljesíthet. A nagy belmagasságok nem okoznak az eszköznek akadályt, valamint a műtárgyaink is élénkebbé válnak, hála a magas CRI-nek. 

 

Sínes lámpatestek otthoni interiőrben

 

Videó a jelenleg legtöbb szolgáltatást nyújtó sínes LED lámpákról

Az alábbi videóban bemutatjuk az új sínes LED lámpák szerelését, illetve a színhőmérséklet és a világítási szög változtatását.

 

<

 

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

Asztali nézet megjelenítése