CATERPILLAR elemes szerelőlámpák

Hozzáadva: 2017 október 31, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
CATERPILLAR elemes szerelőlámpák

 

Bár nem így terveztük, de ez a hónap a márkás elemlámpák hónapja lett. Először a Nitecore, most pedig a Caterpillar cég elemlámpáit ajánljuk figyelmükbe. A CAT elemlámpák képviselik a középmezőnyt: minőségük nem éri el a Nitecore termékeket, azonban a szokásos kínai konkurenseket még így is kényelmesen megelőzik!

A Caterpillar elemlámpák szortimentje még nem teljes, azonban az alábbi lámpák már raktáron vannak, akár másnapra el tudjuk juttatni az ország egész területére!

A kínálat jellemzően szerelőlámpákból áll, hiszen a Caterpillartól egyébként sincs távol a kivitelezés, építés, szerelés... A termékcsoportban fejlámpák, zseblámpák és 1 db állványos lámpa szerepel pillanatnyilag, kezdjük a fejlámpákkal:

Caterpillar elemes fejlámpák

A CAT amerika vezető ipari cége, melyet jellemzően a nagy méretű és teljesítményű földmunka gépeikről ismerhetünk hazánkban. Természetesen maga a vállalat rengeteg különböző terméket gyárt, közöttük elemlámpákat, fejlámpákat, munkalámpákat is.

 

CATERPILLAR elemes szerelőlámpák - fókuszálható fejlámpák

 

A fejlámpa kínálatukból hármat szeretnénk kiemelni, az első a Caterpillar multi funkciós fejlámpa kiváló megoldást nyújt a szerelés közbeni világítási feladatok ellátására. A fejlámpába 3 LED került beépítésre: az előoldalon található egy 250 lumen fényáramot és egy 120 lumen fényáramot bizotosító LED chip, mely a munkavégzéshez szükséges szórt vagy irányított fényt biztosított. A hátoldalon egy vörös LED került beépítésre, biztosítva a jól láthatóságot hátulról is.

 

 

6 hónap 220 lumen
Focusing fejlámpa, fekete

Focusing fejlámpa, fekete

10 990 Ft

 

A másik két termék a Focusing fejlámpa és az Újratölthető Focusing fejlámpa tulajdonképpen ugyanaz a termék, a lényegi különbség az, hogy az újratölthető fejlámpán kialakításra került egy USB port, melyen keresztül szétszerelés nélkül tölthető.

Mindkét lámpa fókuszgyűrűvel szerelt, azaz a fény sugárzási szögét akár működés közben is beállíthatjuk az éppen aktuális munkafolyamat igényeihez. Teljes fényerőn 220 lumen fényáramot biztosít, azonban a módválasztó gomb segítségével használhatjuk fele fényerőn, vagy beállítható egy vészjelző, villogó fény is.

Természetesen mindhárom fejlámpa alkalmas a munkavégzésen kívül sporttevékenységekhez is (futás, séta, horgászat, stb.), a kényelmes fejpánt akár egész napos viseletet is lehetővé tesz.

 

Caterpillar toll alakú elemes zseblámpák

Nagy divat a kisebb szerelési munkálatok esetén a toll alakú zseblámpa, hiszen akár a mellényzsebben is kényelmesen elfér, könnyű, nem foglal el sok helyet. Ebből is három típust ajánlanánk.

Az első két típus a Pocket Worklight - sárga és a Pocket Worklight - terepszínű tulajdonképpen megegyezik, mindössze a ház színében van változás. Nem meglepő módon az egyik fekete-sárga, míg a második fekete-terepszínű burkolattal érkezik

 

CATERPILLAR elemes szerelőlámpák - zseblámpa mágnese véggel

 

Mindkét zseblámpa 175 lumen fényáramot biztosít egy nagy méretű Chip On Board leden keresztül, melynek táplálására 2 db AAA elem használható. Mindkét lámpa végén egy erős mágnes található, mellyel fém felületekhez lehet rögzíteni a lámpát.

 

 

 

A harmadik az Extendable Work Light elemlámpa egy picit nagyobb méretű LED lámpa, azonban a nagyobb méretet ellensúlyozza, hogy a lámpát össze lehet tolni, így már csak fele olyan hosszúságú. Két különböző LED került beépítésre ebbe a zseblámpába: egy 170 lumenes és egy 150 lumenes. A zseblámpa elején lévő LED szúrófényt ad, míg az oldalába épített Chip On Board LED pedig nagy sugárzási szögű általános megvilágításra alkalmas.

 

A lámpa beépített akkumulátorral rendelkezik, melyet a lámpán lévő USB porton keresztül lehet tölteni.

 

Caterpillar elemes zseblámpák

A hagyományosnak tekinthető elemlámpából is három típust szeretnénk bemutatni: az első a Contruction Grade elemlámpa, mely különleges anyagának köszönhetően a legmostohább munkakörülmények között is megállja a helyét. A Cree LED technológia biztosítja a 200 lumenes fényáramot, illetve a 150 méteres hatótávot. 3 db AAA méretű elemmel működik.

A retró érzést a Pocket Spot Light elemlámpa biztosítja, melyet jól ismerhetünk a bagyi fiókjából, vagy gyermekkorunk rendőri karkörzéseiből. Természetesen a formai hasonlóságon kívül semmi köze nincs a két lámpának egymáshoz: masszív, ütésálló ház, Chip On Board LED chip, mely 220 lumen fényáramot biztosít, és több mint 7 méterre világít. Az elemlámpa táplálásáról a 3 db AAA méretű elem gondoskodik. Bekapcsológombja többfunkciós, segítségével két fényerővel üzemeltethetjük lámpánkat. Sajnos nem laposelemmel, pedig annak könnyű volt a töltöttségi szintjét nyalogatással is ellenőrizni...

 

 

A retróból azonnal a jövőbe ugrunk, hiszen a Slim Work akkus elemlámpa kissé futurisztikus megjelenésű. Ezen a zseblámpán is két LED található, az egyik a szórt fényt, míg a másik a szúrófényt bizosítja a megvilágításhoz. Ezek 175 lumen, illetve 100 lumen fényáramot biztosítanak, a szúrófény akár 50 méterre is elvilágít. Az akkus működésből nem túl nehezen ki lehet következtetni, hogy a lámpa tölthető, a töltést a már jól ismert micro USB porton keresztül lehet elvégezni, teljes töltéssel 3-4 óráig használható az elemlámpa.

 

Caterpillar munkalámpa

Utolsó elemlámpánk bemutatásához érkeztünk: ez a Caterpillar Dual Beam elemlámpa. Valójában ez sem sokkal lóg ki a zseblámpa méretből, hiszen 13.5 cm x 5 cm x 1.6 cm-es mérete nem sokkal haladja meg egy fentebb ismeretett retró elemlámpa méretét, azonban funkcióit tekintve mégis külön kategóriába tartozik az ameriakiak szerint.

 

CATERPILLAR mágneses munkalámpa

 

Ez a plusz funkció a lámpa elhelyezésével kapcsolatos, hiszen ezt a lámpát fel lehet akasztani a saját hátoldalán lévő kihajtható kampóra, vagy a kihajtható lábra le lehet támasztani, illetve a vége ennek is mágneses, azaz fém felületekre fel lehet helyezni.

Tudását tekintve ebbe az elemlámpába is két külön LED chip került beépítésre, a nagyobbik, jól látható Chip On Board LED 175 lumen fényárammal biztosítja a nagy sugárzási szögű fényt, míg az előlapba egy 50 lumenes szúrófény került beépítésre. Ezek rendre 16 méter, illetve 23 méterre képesek világítani. Az áramellátás 3 db AAA méretű elemmel van megoldva.

A Nitecore termékcsaládnál ugyan nem írtuk, hiszen ott eleve elképesztő lumen értékek szerepelnek, de itt mindenképpen jeleznünk kell, hogy a feltüntetett lumen értékeke mind a Nitecore, mind a Caterpillar termékek tudják, ellenben a kínai csodalámpákkal, melyek dobozán ugyan nagyobb számok vannak, azonban próba után hamar kiderül, hogy sem a fény intenzitása, sem a fény minősége nem olyan, mint amit a márkás LED lámpák tudnak.

A viszonylagosan magas árat így kéretik ezek fényében tekinteni, hiszen mind a Nitecore, mind a Caterpillar esetében egy munkaeszközt, szerszámot vásárolunk, ami hosszú ideig örömünkre és nagy megelégedettségünkre fog szolgálni.

Vásárlói képek

Terepszínű mini kézilámpa. Elemes ledes zseblámpa catepillarCT1000 Caterpillar zseblámpa cob leddel mágneses talppalCT1200 terepszínű kézilampa a Caterpillar-tól. (ANRO Bemutatóterem.)Caterpillar CT1000 elemes led kézilámpa (ANRO webáruház bemutatóterem)Ne nézz szembe a LED lámpával, mert a fénye bántja a szemet! :)Egy nagy számítógépasztal mögé raktam a lámpát, ilyen nagy fénye van.Kicsi Cat lámpa amely egy munkásnadrág zsebében is elfér.Jól bevilágítja a csatlakozókat az elemes caterpillar zseblámpa.A Cat kézi lámpa jó segítség számítógép szerelésénél.Elemes kézi lámpa mágneses számítógépházra fogatva.

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

×

×

    Asztali nézet megjelenítése