Kiemelt akció: 3Watt LED lámpa + keret + foglalat: 599 Ft!

LED szalagok magas színhűségi mutatóval (CRI 95)

Frissítve: 2017 július 26, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek
LED szalagok magas színhűségi mutatóval (CRI 95)

Új, nagy színhűségi mutatóval rendelkező LED szalagok (High CRI)

Új, magas színvisszaadási mutatójú LED szalagjaink gyönyörű, természetes színekkel kápráztatják el.

A 95-nél magasabb CRI mutató tökéletesen alkalmassá teszi ezeket a LED szalagokat pl. élelmiszer, ékszer, ruha, illetve minden más olyan ipari területre ahol a termékek színhelyes bemutatása esszenciális kérdés.

Otthoni környezetét is ragyogó fényekkel töltheti meg, hiszen a magas színhűség a komfortérzetet is nagyban növeli. Mindezek mellett a nagy teljesítmény alkalmassá teszi ezt a LED szalagot akár fővilágítás készítésére is, de a konyhai pultvilágításoknak is elengedhetetlen kelléke.

Miért fontos a magas CRI, a jó színvisszaadási index?

A színvisszaadási index (CRI) azt mutatja meg, hogy az adott fényforrással egy tárgyat megvilágítva annak színe mennyivel változik meg egy referenciasugárzóhoz képest. A színvisszaadási indexet jellemzően a fényforrás spektrális eloszlása határozza meg, illetve függ a szem színi áthangolódásának mértékétől.

A CRI érték minél magasabb, annál jobb minőségű a fény, jellemzően annál szélesebb spektrumú fényt állít elő lámpánk. Fontos megjegyezni, hogy a színhőmérsékletnek nincs köze a színvisszaadáshoz!

Durva példával élve, ha egy fehér falat kék színű lámpával világítjuk meg, akkor azt kéknek fogjuk látni, ebben az esetben a szem áthangolódása sem segít, tehát egy kék lámpa színvisszaadási indexe közelít a nullához. Ellenben pl. a lemenő nap fénye vöröses árnyalatba von mindent, a megvilágított tárgyakat is elszínezi, azonban a szem színi áthangolódása miatt a fehér falat ebben az esetben is fehérnek látjuk.

Elektromossággal működő fényforrások esetén a hagyományos lámpák (sima wolfram szálas, vagy halogén izzók) színvisszaadási indexét 100-nak, egyes tanulmányokban 99-nek tekintik.


Különböző CRI (színhűségű) fényforrások összehasonlítása

Az energiatakarékos fényforrások azonban azért is tudnak kevesebb energiát fogyasztani, mert az előállított fény nem tartalmazza a látáshoz nem feltétlenül szükséges spektrumokat. Itt nem csak az infravörös és ultraibolya spekrumra gondolhatunk, hanem a látható tartományokban is spórolás történik, ami egyébként különösebb problémát nem okoz, mindössze a lámpa színvisszaadása csökken.

A kompakt fénycsövek voltak ebben tulajdonképpen a legrosszabbak, CRI 50-60 értékkel. Az első LED világítási megoldások innen indultak, 60-80-as CRI mutatóval, azonban néhány éve az Európai Unióba nem lehet 80-as CRI értéknél alacsonyabb színvisszaadási mutatóval rendelkező fényforrást forgalomba hozni. Így jellemzően a fényforrások adatlapján a CRI>80-as szám szerepel, ami nagyjából helytálló lehet napjainkban.

Azonban a CRI 80 és a CRI 95+ érték között még egészen nagy szakadék van, mely látványos hangulati változást okozhat két ugyanolyan színhőmérsékletű fényforrás esetében is. A különbség nehezen megfogható, illetve kevés ember érzékeny rá, azonban a prémium, illetve a magas színhelyességet megkövetelő szegmensekben (pl. ékszerüzletek, vagy akár az orvosi diagnózis) feltétlenül ragaszkodnak a minél magasabb CRI értékhez.

Nagy teljesítményű 5730-as CRI 95 LED szalag az ANRO Épületdíszítéstől!

A LED chipek ára és minősége manapság már eljutott arra a szintre, hogy elérhető árszintre csökkentek a magas CRI értékkel rendelkező fényforrások. Mi is egy ilyet szeretnénk ebben a cikkben röviden bemutatni.

Attól függetlenül, hogy több mint 600-féle foglalatos LED fényforrást kínálunk pillanatnyilag, melyek több mint fele raktáron is van, szeretünk cégünkre úgy tekinteni, mint a LED szalagos világítások szakértőjére. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy kínálatunkban mindenki megtalálja a számára megfelelő LED csíkot.

Ennek fontos mozzanata a magas színvisszaadású LED szalag, mely mostantól nálunk is megvásárolható.

Technikai paramétereit tekintve nem különbözik ez a LED szalag sem jelenlegi kínálatunktól, hiszen a már jól ismert SMD 5730-as Chip On Board ledekből építkezik, melyből méterenként 120 darab került felszerelésre, ezáltal már közelről (~2 cm) is homogén fényt ad.

A méterenkénti 18 Wattos teljesítménye lehetővé teszi, hogy akár fővilágítást készítsünk belőlük, akár gipszkartonba, akár polisztirol díszlécbe, akár alumínium profilba építve.Hatalmas fényerővel rendelkezik, mint általában a 15 Watt fölötti szalagok, azonban a gyárilag megadott 3000 lumen/méteres fényerőt egy kicsit túlzásnak érezzük. Bár a hivatalos flyeren és a termék csomagolásán is ez az érték van feltüntetve, ez a teljesítménnyel visszaosztva majdnem 170 lumen/Wattos értéket adna, ami több mint hihetetlen. A pontos mérésre hamarosan sor kerül, azonban addig, a többi LED szalaggal összehasonlítva olyan 1800-2100 lumen közöttire tippelnénk a valós fényáramot.

Ez a LED szalag is elérhető mindhárom színhőmérsékletben, azaz meleg fehér, természetes fehér és hideg fehér fénnyel.

Bár az ára magasabb mint a jelenlegi hasonló teljesítményű LED szalagoknak, mégis reméljük, hogy a minőségi, magas színvisszaadási mutatójú termékek iránt elkötelezettek megpróbálkoznak vele és sokáig örömüket lelik kiváló fényében.

A fenti termékeket azonnal meg is vásárolhatja!

1.

2 év 3000 lumen
120 ledes
LED szalag beltéri 5730-120 (12 Volt) - hideg fehér CRI95! 18 Watt Hideg fehér
V-TAC
LED szalag beltéri 5730-120 (12 Volt) - hideg fehér CRI95!
Raktáron: 20 méter

Ár: 2 380 Ft /méter

2.

2 év 3000 lumen
120 ledes
LED szalag beltéri 5730-120 (12 Volt) - természetes fehér CRI95! 18 Watt Természetes
V-TAC
LED szalag beltéri 5730-120 (12 Volt) - természetes fehér CRI95!
Raktáron: 45 méter

Ár: 2 380 Ft /méter

Vásárlói képek

Dizájnos bútor dizájnos led világítással - ilyen egy modern enteriőr: ötletes, szép és használható! Dizájnos konyha, modern étkezőrésszel Igényesen kialakított étkező, konyha, függesztett lámpákkal és led világításokkal Konyhaszekrény króm lábazattal, és lábazatot megvilágító led szalaggalKonyhai felsőszekrény besüllyesztett led világítássalTermészetes fehér fények modern konyhai világításhozAlu profilba épített led világítás konyhábanModern konyha dizájnos elemekkel, lábazati és mennyezeti rejtett világítássalHálószoba gipszkarton világítás melegfehér fényekkelHálószoba gipszkarton világítás melegfehér fényekkel

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

×

    Asztali nézet megjelenítése