Kiemelt akció: 3Watt LED lámpa + keret + foglalat: 599 Ft!

Gipsz spot lámpatestek

Frissítve: 2016 október 25, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek

Gipsz spot lámpatestek

Az idei évben egy új, különleges megoldás érkezett a gipszkartonba építhető szpot lámpatestek közé. Az újdonság erejét az adja, hogy magába a gipszkarton síkjába építhető, így a megjelenése olyan, mintha a szpot lámpa keret gipszkartonból lenne kialakítva!

A különbség jól érzékelhető, ha megtekintjük az alábbi két szerkezeti rajzot. Az első ábrán a hagyományos, fémből készült spot lámpatestek láthatóak. Jól látható, hogy ezek a lámpatestek a gipszkarton síkján kívül helyezkednek el. Nem is lehetne másképpen, hiszen a rugós fülek tartják magát a spot karikát, így annak előlapjának mindenképpen fel kell támaszkodni a gipszkartonra.

Hagyományos, fém süllyeszthető spot lámpatest kialakítása, szerkezeti rajz

A gipsz szpotoknál teljesen más a helyzet. Míg a fenti, rugós füles rögzítésű fém lámpatesteket utólagosan kell a gipszkartonba beilleszteni, addig a gipsz spotlámpatestek beszerelése a gipszkartonos munka szerves részét képezik. A beépítendő gipszkarton felületéből ki kell vágni a lámpatestek megfelelő méretét, majd a rögzítő fülek mentén a gipszkartonba csavarozni, vagy ragasztani. Ezek után felhelyezhető a teljes gipszkarton tábla a spot lámpákkal együtt. Ebben a munkafolyamatban érdemes a fényforrásokat tápláló vezetékeket is áthúzni a lámpatesten, leegyszerűsítve ezzel a későbbi szerelést.

Gipsz, síkba építhető spot lámpatest kialakítása, szerkezeti rajz

A gipszkarton glettelésekor a gipsz lámpatest illeszkedő felületeit is glettelni kell, illetve itt fontos az alapanyag, hiszen síkba csiszolható maga a lámpatest is, ha esetlegesen valamilyen illesztési pontatlanság történt a szerelés közben.

Pillanatnyilag 7 különböző kialakítású gipsz spot lámpatestet kínálunk, de beszállítónk előrejelzése szerint az év végéig még legalább 4 új típust fogunk bemutatni.


Gipsz spot lámpatest (G-spot S-3) gipszkarton síkba építhető
Gipsz spot lámpatest
(G-spot S-3)
gipszkarton síkba építhető

Gipsz spot lámpatest (G-spot S-2) gipszkarton síkba építhető
Gipsz spot lámpatest
(G-spot S-2)
gipszkarton síkba építhető

Gipsz spot lámpatest (G-spot R-2) gipszkarton síkba építhető
Gipsz spot lámpatest
(G-spot R-2)
gipszkarton síkba építhető

Gipsz spot lámpatest (G-spot S-1) gipszkarton síkba építhető
Gipsz spot lámpatest
(G-spot S-1)
gipszkarton síkba építhető


Gipsz spot lámpatest (G-spot R-1) gipszkarton síkba építhető
Gipsz spot lámpatest
(G-spot R-1)
gipszkarton síkba építhető

Gipsz spot lámpatest (G-spot R-4) gipszkarton síkba építhető
Gipsz spot lámpatest
(G-spot R-4)
gipszkarton síkba építhető

Gipsz spot lámpatest (G-spot R-3) gipszkarton síkba építhető
Gipsz spot lámpatest
(G-spot R-3)
gipszkarton síkba építhető

 


A gipsz spot lámpatestek elektromos csatlakozót nem tartalmaznak, azonban áruházunk kínálatában elérhetőek, akár a 12 Voltos Gu5.3-as csatlakozó, akár a 230 Voltos üzemhez szükséges GU10-es kerámia csatlakozó.

A lámpatestekbe megfelelő energiatakarékos fényforrásból is igen nagy választékot kínálunk, vásárolhat 230 V-os GU10 LED lámpát vagy 12 V-os MR16-os LED lámpát is!

Vásárlói képek

Gipszkartonból kialakított fal négyzet alakra glettelt spottalDíszkővel burkolt gipszkarton fal gipsz spottal megvilágítvaKényelmes és hangulatos nappali természetes színekkel

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

×

    Asztali nézet megjelenítése